Барселона 3

• 99 647
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Т10 доколкото си спомням струваше 9.80 и е за 10 бр.пътувания. Преди да се влезе в метрото се валидизира на устройството и на саматата карта (по точно представлява едно бяло картонче) се отбелязва маркировка (така може да си преброиш колко пътувания ти остават). Същата карта след като преминеш може да се ползва от следващия пътник и т.н. до 10 бр. човека. Естествено, че не е много удобно 10 човека да бъдат с една карта, но ние бяхме трима и беше ОК.  Същото е и в автобусите. Там маркиращото устройство се намира при шофьора, или поне при нас така се случваше.

# 391
Някои препоръки от първа ръка:

- - ресторант "La Funda", Готическия квартал- вкусна кухня, препоръчван от местни, не може да се резервира, чака се на опашка
http://www.grupandilana.com/es/restaurantes/la-fonda-restaurant

-

била съм в La Fonda , след много хвалби в трипадвайзора на мен не ми хареса и там паеята ,което им е специалитета - лепкава както навсякъде в испания 

този обаче е много добър и си прави парите - Ca L'Isidre- специалитети са морските ястия.   chef

# 392
 Здравей, Tzvetche, Билет Т10 важи за 10 качвания на транспорта- без знчение- автобус, метро или трамвай, на него самия има обозначения кои фирми обслужва, маркираш го на машините на входовете на метрото или на автоматите в превозните средства и няма как да те глобят Simple Smile На гърба му машинките маркират кога е ползван, така ще знаете колко качвания остават.  
Относно транспорта от до летището:За тези, които плаца Испания ги удовлетворява- автобус 46 е градска линия, билета за него струва 2 Евро, а ако имаш Т10 ти таксува едно нормално качване,т.е 0.98 евро,  което е с пъти по- евтино. Дано съм била полезна, дами.
Paella- близо до морето- винаги ни харесва!

# 393
  • София
Много благодаря за разясненията! А Т-10 имат ли някакво времево ограничение, напр. да трябва да ги изхарчим за ден или два или нещо подобно?

# 394
  • Под Слънцето
Tzvetche, не.

# 395
Кажете какво интересно сте купували от Барселона,напоследък ми е все по-трудно да избирам подаръци за близките и децата,не ми се иска да купувам поредната чаша или чиния на която пише Барселона или тениска с надпис I LOVE BARSELONA.Например нещо специфично само за тях като храна,сладкиши което сте купили и донесли в БГ или по-интересни сувенири или играчки.

# 396
Хамон, мисля по хубавия се казваше Пата Негра или нещо подобно.  Mr. Green

# 397
Да добре. Разбрах,че това е шунка със сигурност ще я пробвам.Нещо друго като предложения?Какво си купихте от Барселона?

# 398
Да добре. Разбрах,че това е шунка със сигурност ще я пробвам.Нещо друго като предложения?Какво си купихте от Барселона?

Аз лично си купих много красиво ветрило. И една статуетка на бик, но целия е декориран в специфичния стил на Гауди.
http://www.flamencoexport.com/all-flamenco/spanish-gifts/toro-mo … o-violeta-en.html

# 399
Bliss благодаря Simple Smile

# 400
За подаръци ние  се отбиваме в музея на шоколада Simple Smile Нещо друго по-различно: ако ходите до Port vell-има сергии с ръчно направени шапки, маски и т.н,  правят интересни часовници- рисувани със спрей на различни тематики.

# 401
  • Milano
Тези сувенири, декорирани в стила на Гауди са много хубави.

Аз хамон не харесвам, много ми е солен. Бих си донесла ''крема каталана'', но няма как.

Купих си много красива бутилка със сангрия, на която върху тапата има испанска шапка, от гърлото й висят кастанети, а на ''корема'' й има цветно релефно изображение на бик и тореадор.

# 402
  • зад парка
Относно сувенирите - и на мене най-много ми харесват малките фигурки на счупени плочки, като в парка Гуел  Grinning. Имаше например най-различни размери гущери на цени 3-7 евро.

В Барио Готико попаднахме на една галерия с неща на Дали. Дали бяха оригинали или реплики - не разбрах. Имаше най-различни предмети с репродукции на негови картини. Сдобих се с едно огледалце за чантата ми с "един суперреалистичен слон" на гърба срещу сумата от 7 евро.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:56 от InaDot

# 403
mani!, благодаря, че сподели!  Hug

Интересно изглежда този музей, а за шоколадовите вкусове направо нямам търпение Laughing готини ли са? доста ме заинтригуваха шоколада със зехтин ( Shocked )  и този с прясно сирене и мед Laughing

# 404
  • София
Освен "задължителните" фигурки и статуетки на Саграда Фамили, и магнитчета си купихме много хубави картини, които художниците на Ла Рамбла рисуват на място Simple Smile. По-малките са на цени от 20 до 30 евро. И като се прибрахме в България ги сложихме в хубави рамки и сега изглеждат още по-красиви Peace

Общи условия

Активация на акаунт