Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Хвърчах до Социално подпомагане сутринта и ... нищо не свърших, но ето малко инфо да не се разхождате напразно:

За еднократна помощ за 1во дете ви трябва:
1. Акт за раждане - оригинал (ама си направете повече ксерокопия, че трябват и за педиатъра, а оригинала остава при социалните)
2. Молба-декларация, която дават на място, но ви трябват всички данни на съпруга от неговата ЛК
3. НОВО - Удостоверение за родените от майката деца, което се взима от общината -  ГРАОН (7лв за издаване веднага)
4. Лична карта за справка

При подаване на заявление за еднократна помощ за редовни студенти - Уверение от университета и копие от акта за раждане.

Ако следобед пак ме върнат  #2gunfire ...ще дописвам изисквания. Дано свърша работата, че не ми се оставя Бебчо, пък и не ми е удобно да моля да идва лелята да го гледа.

Hug на всички

# 121
Честит ден на Християнското семейство!
Нека нашите семейства са много здрави, силни и сплотени и много да се обичаме.

Декларацията необходима ви за Социалното подпомагане може да я дръпнете от Интернет. Поне аз така направих и ми я приеха.

И да дам инфо, че в петък в Хиполенд ще има -25% намаление на всички артикули. Аз мисля да се възползвам за купуване на подаръци за Коледа.

# 122
И декларация от банката с номера на сметката!
Хвърчах до Социално подпомагане сутринта и ... нищо не свърших, но ето малко инфо да не се разхождате напразно:

За еднократна помощ за 1во дете ви трябва:
1. Акт за раждане - оригинал (ама си направете повече ксерокопия, че трябват и за педиатъра, а оригинала остава при социалните)
2. Молба-декларация, която дават на място, но ви трябват всички данни на съпруга от неговата ЛК
3. НОВО - Удостоверение за родените от майката деца, което се взима от общината -  ГРАОН (7лв за издаване веднага)
4. Лична карта за справка

Колики и Преслав има ,но аз от баткото знам и си приготвям малко шише от мин.вода,пълня го с топла вода и го слагам между мен и неговото коремче,когато го кърмя или гушкам(ползва ме за биберон)-много ни помага.За повече кърма пия много сокове и ям по половин тенджера мляко с ориз-направо преливам.
     bouquet на мамите Ииив,Белучи,Цвети.дим ,честити слънчица!

При подаване на заявление за еднократна помощ за редовни студенти - Уверение от университета и копие от акта за раждане.

Ако следобед пак ме върнат  #2gunfire ...ще дописвам изисквания. Дано свърша работата, че не ми се оставя Бебчо, пък и не ми е удобно да моля да идва лелята да го гледа.

Hug на всички

# 123
Алоооо мамчетата ,как сте? Като гледам малко останаха 2 в 1.Пожелавам им да са търпеливи още малко и всичко да е наред до срещата с мъниците.

# 124
Здравейте от мен!!! Hug
Честити новородени бебчета!!!  Hug  bouquet
Ние с моята беба все още сме 2в1. Вчера бях на последната консултация, ако не родя до термина /неделя/ от понеделник ще ходя всеки ден на тонове. Аз съм си харесала датите 24-ти или 26-ти за раждане, но ще видим беба кога ще реши да излиза. Все по-тежко ми става, едва мърдам вече и все гледам да си полегна.
Притеснено ми е за това как ще мине раждането, но трябва да се успокоя, нямам избор.
Надявам се другата седмица живот и здраве и аз да се похваля с една малка госпожица, която да ни радва вкъщи. Praynig
Желая на всички ни късмет и леко раждане!!!  bouquet Hug

# 125
Ани 24 е супер дата:),ако си решила да я кръстиш Екатерина ...или подобно..

# 126
  • София
уф,писах сто часа и накрая се затри всичко. Close

честит празник на всички! Hug

Акта за раждане е готов до 10 дни след изписването и се взима от общината,на която се води майката.

Тили и аз съм чувала,че е добре на 25.03 да се дупчат уши,но не бих го направила на бебе.

Хетера,на мен с баткото ми свършиха за седмица,но сега още имам- мноого слабо,но си тече.
С бебо и ние сме така,ма вече свикнах.Всичко правя с една ръка -храня баткото ако се заинати,чистя с прахосмукачка,ям,бърша прах и т.н.,а с другата държа бебето на цица или просто на мен. CrazyСега пак пиша,а той спи върху мен.

Анабелита и ние сме така със спането - вечер от 3 до 6-7 не спи.Яде към 00-00.30 ч. вечер и докато заспи става 1ч,, после се буди в 3 и до 6-7 е на светната лампа и на цица- снощи зърната ме заболяха направо.После се буди пак към 9.През деня спи основно върху мен,оставя ли го и започва мрънкането.Притеснявам се да не му се изкриви гръбчето,той на твърдо почти не лежи.

dmk8889 ,аз гледам да го въртя,че баткото така му се беше сплескала главата.

Монс при нас е същото с повръщането,та ще чакам и аз отговор.Взех да давам гастроцинезин и сякаш помага,но вече ми виси на циците по много време и няма кога да давам,та си връща яко.Сутринта от 6 до 8 се гърчи и той,приплаква,свива се и накрая се изака ама много и заспа.

До Хиполенд и ние ще ходим за подаръци.

Стискам палци на мамите в очакване!  Hug

# 127

Аз набързо минавам с питане към ЛЛЛ :

Пак за повръщането....има ли някакъв начин да я накарам да яде не толкова лакомо...вече втора нощ ми бълва фонтан след като ми се нахвърля като животинче на гърдата и аз я чувам как буквално се лее в нея....когато яде спокойно, не повръща или поне не толкова....изцеждам се преди това за да не е силна струята, гледам да я кърмя по-изправена....направо в чудо се виждам вече....и разбира се след като повърне иска пак да яде и аз давам, защото виждам, че ми страда милото и , че е гладна....моля ви, кажете, че има начин да и контролирам лакомията  Praynig Друг проблем са ни газовете, поне педиатърката каза, че са газове....снощи часове наред не можехме да я утешим, толкова я боля коремчето...даже се притесних, че има запек, защото за около 4 или повече часа не беше акала.....по-късно свършихме работата и се успокоих, но все си мисля, че това беше причината така да страда....та има ли лек за тези неразположения? Нещо, което аз да пия или да ям? Дали храната, която консумирам и причинява това? Много ми е жал като я гледам такава Sad

Monsy, привет!
Хубаво е, че се опитваш да се водиш по бебето и изцеждаш преди кърмене, за да не е толкова силна стрията и бебето да се дави. Peace Удобно ли е да попитам как е организирано кърменето ви, т.е. колко хранения имате в денонощието?

Повечето новородени бебета понякога повръщат, защото тяхната храносмилателна система все още е незряла и понякога стомашното съдържание се връща обратно в хранопровода. Бебетата може да се случи да повръщат ако се хранят прекалено бързо, или когато гърдите на майката са препълнени, както и ти предполагаш. Ако млякото е по-обилно би могла да опиташ да оригваш Ерика както по време на кърменето /например, след известно време я вдигаш за малко и пак я връщаш на същата гърда, ако мислиш, че може да суче още от нея, или пък когато сменяш гърдите/, така и след края на храненето.

Връщането на мляко обикновено се появява веднага след храненето на бебето, но е възможно също така да се появи и 1-2 часа след хранене. Бебетата на кърма няма вероятност да бъдат прехранени, ако количеството мляко им идва в повече, стомахчето на бебето го връща. Предлагането често на бебето да суче, което е в основата на кърменето на поискване, е добре дошло при подобни случаи, защото по този начин Ерика вероятно не би била много гладна и не се очаква да суче твърде лакомо, което да доведе до дискомфорт.  Може да е удачно да ѝ предлагаш да суче още докато спи в леката фаза на съня – когато започне да размахва ръчички, да върти главичка и да прави сукателни движения с уста – много майки споделят, че бебетата им се нахранват дори без да се събудят, а и вероятността от повръщане може да се намали значително, защото не би следвало да са много гладни и да поемат по-малко количество мляко. Така сучейки често и по-малко би могло да се помогне на стомахчето да преработи кърмата без особен дискомфорт, като в същото време бебето получава необходимото му мляко за денонощието.

Чудесно си се сетила да избереш пози на кърмене, при които главичката на бебето да е по- високо и то да е леко изправено, т.е. да противодейства на гравитацията. Би било чудесно, ако на първо време избягваш да я кърмиш легнала по гръб.

Скрит текст:
Ето и още някои предложения за удачни пози: , тази, или тази

Виждам, че си притеснена и от евентуални газове – честото кърмене също може да подобри комфорта в коремчето на бебето. Много майки споделят, че когато завършват хранененто на бебето със задно мляко, което е по-маслено и хранително бебетата им са по-спокойни и често не проявяват признаците на колики/газове в коремчетата. Peace

За това понякога помага и лека промяна в позата на кърмене, или по-изправено държане на бебето докато суче, както и прекъсване на кърменето за кратко и поставяне пак на гърда, за което вече писах по-нагоре. Много майки успяват да успокоят бебетата си с поставяне на с топличкото на коремчето - например от натоплена кърпа. Понякога и "белия шум" не е за подценяване - шум от сешоар, сушилня, ако ползваш, или прахосмукачка.

Справяте се чудесно с кърменето до момента и ако Ерика връща кърма без дискомфорт и има достатъчно мокри пелени на денонощие, жизнена е, енергична е и лигавиците ѝ са влажни - то вероятно няма повод за притеснение. Hug

Ще се радвам да пишеш, ако решиш да приложиш някои от направените предложения и да опишеш по-подробно как се случват нещата при вас в развитие. Peace

# 128
  • Varna, Bulgaria
Да се отчета- разкритие 0.  Cry
Дълга разходка-болки в гърлото. Направо супер. Започвам атака с чайове, мед, лимон и лукчета- дано да има ефект, че като се знам какъв съм карък ще се разболея и тогава ще родя.
Гери, да знаеш, че като се напъваш да кашляш по-бързо ще получиш разкритие т.е. гледай от добрата страна, ако може да се каже така

# 129
  • София
Здравейте сладурковци Hug

Честито на Белучи и Ивето.Да са ви живи и здрави бебоците и да ви слушат Hug

Малкото ми диване спи на дивана до мен та имам малко време да се отчета.Имаме си дата за погачата-16.12.Тогава е 40-ят ден и е неделя та е удачно за празнуване.С коликите сме си зле-снощи от 19.30 до 24.00 ч.имаше страшна криза щом се дра яко и не можахме да го успокоим.Днес му купих капки Колиф дано го облекчат.Купих и стерилни контейнери за кърма, че ми е жал да я изхвърлям, а от гърда цедя по 60 мл.наведнъж.Малкият си суче още от родилното като смок, което ми помогна да избегна всякаво напрежение в гърдите и съм много щастлива, че се нагледах на ужаси.
Хетера, и на мен лихиите ми спряха на 8 ден, но преди 2 дена па ми тръгнаха и се оказа, че е нормално, ако съм се преуморила.
Искам да благодаря на момичетата от ЛЛЛ, за изчерпателните отговори, които чета с интерес и ми влизат в употреба.

Момичета, няма ли да си направим албум на бебоците или чакаме Декември?

Прегръди на всички от мен и малкият медуновец.

# 130
Здравейте и от мен! Hug
При мен няма нищо ново....Явно бебенце не му се излиза въобще...
Утре влизам в болница и тогава вече иска не иска  ще се видим Mr. Green Mr. Green
coucoumelle, да се оправяш, точно сега не се излагай дее Hug
Иве, как ти е лошо, какво точно ти има..Боли ли те нещо? newsm78
Айде дано да започва родова дейност и да имаме хубави новини от теб! Hug

# 131
  • София
Здравейте и от нас, и аз не смогвам да ви следя.  Blush

Честито на всички родили последните дни. Живи и здрави да са бебоците, много да папкат и да спинкат.   bouquet

На чакащите мами пожелавам спокойствие и леко раждане - вълнуваме се и ние с вас и чакаме да се похвалите.  Hug Hug Всички, които си имат някакви болежки - да им отминава бързо и да са във върхова форма за срещата с бебоците!

aniiiii, и 24 и 26 са хубави празници, ако си решила да обвържеш името с деня на раждане. На 24 - Е/Катерина, на 26 - Св. Стилиян и празнуват и Стела, Стелияна... Но не се знае твоята мома коя дата все пак ще избере Simple Smile

Monsy, на времето за голямата дъщеря педи ми казваше, че точно многото газове, които се натрупват при бебета им причиняват нещо като запек - един вид те са тапата, която им пречи да се изходят, а иначе а*итата са си нормални, не като при запек твърди. Ти даваш ли някакви капки за колики? Те им помагат да освободят газовете. Друго, което можеш да направиш е леко масажче на коремчето - с твоята длан правиш леки въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка, като средата на дланта ти е над пъпчето. На моята мома поне това й действа успокояващо, а понякога помага и заголямата работа  Blush
А иначе за храненето на кърмачаката има много теории - хубаво е да се избягва и пържена храна, ядки, зелени салати, да не се прекалява с млечните продукти... и списъка може да стане безкраен. Според други мнения казват, че всяка двойка майка-бебе е индивидуална и трябва да си прецениш на какво реагира твоето бебе и да го изключиш евентуално от менюто. Чела съм и мнения, че едва ли не може да се яде всичко, без да се прекалява.

ЛЛЛ Бихте ли дали малко насоки какъв хранителен режим трябва да спазва кърмещата майка особено първите 3 месеца, когато се счита че траят коликите.

nedabi, Облак, много хубави дечица сте показали! Живи и здрави да са ви.  Hug

dmk, добре е наистина да се върти бебето след всяко хранене и да спи и на двете си страни. Дори да спи по гръб, главичката им е настрани, така че няма проблем.

За лохиите
- и аз имам още. В понеделник бях  на контролен - доки ме гледа на ехо и каза, че още седмица сигурно ще се чистя.

За капките адреналин за нослето
- не ги ползвайте без лекарска препоръка. Мое мнение, но все пак,  не е случайно, че за бременни и кърмачки при зъболекрски намеси ползват упойки без адреналин.

Марито,
може ли да споделиш как затопляш възглавничката с черешови костилки? И на коремчето слагаш ли, докато си е в легълцето беба или само, ако я гушкаш? Чудя се как ще стои на коремчето им, не им ли тежи... знам ли.. newsm78 Имам такава подарена още за баткото, но той почти се размина с коликите и не съм я ползвала, и не съм много наясно как става.
Чакаме да споделиш и добри новини за наддаването на бебка.  Hug И аз тръпна в очакване на нашия контролен в петък.
Момичета, няма ли да си направим албум на бебоците или чакаме Декември?
Имаме албум в снимката - точно "бебоци" е кръстен Simple Smile.

# 132
  • Варна
Кукумелче, тъпчи яко илачите! Мен ако питаш отивай и на джи пи. Аз днес посетих личния лекар и ми изписа антибиотик- Дуомокс. Каза да пия 5-7 дни ... уж много малка част преминавала в кърмата.  newsm78 Не ми се искаше антибиотик, но и не ми се разчита само на домашни рецепти. Просто не ми се иска да родя и да съм болна- няма да съм пълноценна и ще се изнервя адски много.

Ако пък искаш пробвай и с Биопарокс- няма вреда за бременни. Мен хич не ме кефи вкуса и мириса, но май действа. 

# 133
Jiema, затоплям торбичката в МВ с чаша вода вътре, така пишеше на опаковката. Слагам бебка на една страна, отзад я подпирам с него и облягам торбичката на коремчето и завивам с одеалце.
Отчет: за една седмица е наддала 230 гр - доволна съм Mr. Green

# 134
  • София
Jiema, затоплям торбичката в МВ с чаша вода вътре, така пишеше на опаковката. Слагам бебка на една страна, отзад я подпирам с него и облягам торбичката на коремчето и завивам с одеалце.
Отчет: за една седмица е наддала 230 гр - доволна съм Mr. Green
Чудесно наддаване. Все така да я карате  Hug
Благодаря и за разясненията. Така си и мислех, че МВ е намесена някъде - ние нямаме. Ще пробвам да я затоплям на парното, пък да видим дали ще има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт