Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Добре дошла.
Лекарката, с която имам уговорка, ми каза утре да постъпвам в болница, терминът ми е днес. Обаче, днес като бях в болницата, лекарят, дежурен там, ми каза, че ако не е настъпил родов процес до 5 дена, да се чувствам поканена да постъпя.

# 211
Tony_st, много благодаря за изчерпателния отговор. Честно казано нямам идея колко хранения ни се падат на денонощие, защото яде през различно време....горе-долу е през 2 часа....понякога си поспива и 3-4 часа....та всеки ден е различно....Ще пробвам съвета за хранене по време на сън, но ме притеснява едно: тя като се събуди обикновено и сменям памперса или я къпя и след това папкаме за да няма допълнителна причина за повръщане....и ако я разбудя по време насън.. newsm78 знам ли....а и нощно време като се размрънка леко скачам, но вече е будна....а точно през нощта най-лакомо яде newsm78

Monsy,
Може да е от полза да проследиш колко кърмения има Ерика за 24 часа, като времето се засича от началото на едното кърмене до началото на следващото. Peace Обичайно бебета на тази възраст имат около 10-12 кърмения в денонощие, като храненията им не са по-малко от 8 за 24 часа, защото само с повече хранения бебета могат да набавят необходимото им количество мляко за денонощието, предвид мъничките им стомахчета, които се пълнят бързо. За бебе на 2 седмици и 2 дни е по-скоро необичайно да прави паузи от 3-4 часа. Би ли споделила колко са напишканите и наакани пелени за едно денонощие?  Това е другия показател, по който съдим дали бебето получава достатъчно мляко в този период. За изключително кърмени бебета се счита за нормално да имат около 5-6 добре напишкани памперса и 2-3 наакани. Ако при бебето този показател е според описаното и другите признаци са както следва: тургора на кожата е добър, има влажност на лигавиците, бебето да е жизнено, енергично, наддава добре и педиатъра да го намира за здраво, вероятно всичко е наред.
Кърменето на поискване е чудесно да се практикува, особено за бебета родени около термина си и когато вече са прехвърлили своята 6-та седмица на белия свят.

Ще пробвам съвета за хранене по време на сън, но ме притеснява едно: тя като се събуди обикновено и сменям памперса или я къпя и след това папкаме за да няма допълнителна причина за повръщане....и ако я разбудя по време насън.. newsm78 знам ли....а и нощно време като се размрънка леко скачам, но вече е будна....а точно през нощта най-лакомо яде newsm78

Удобно ли е да попитам къде спи бебето? Дали практикувате съвместен сън? Ето и една статия (на английски език е), която описва предимствата на съня с бебето - може да ти е интересно да я прегледаш и да откриеш вариант и за вас: http://www.llli.org/FAQ/cosleep.html – сън с бебето. Много майки споделят, че това именно е бил удачен вариант  за бебетата им - да успяват да се хранят успешно в леката фаза на съня дори без да се будят. Ако мислиш, че е приложимо и при вес би могла да опиташ.

През деня може да е удачно да ѝ предложиш да суче преди да смениш памперса ѝ, или да я изкъпеш. Ако те притеснява, че би повърнала преди да предприемеш тези действия може да я подържиш изправена, за да се оригне, ако успее и след като свършите тези дейности да ѝ предложиш да посуче още. При тази ситуация не би следвало тя да прегладнява докато сменяш памперса, или я къпеш и може да не суче толкова бързо и лакомо, че да поема повече въздух, или да си препълни стомахчето, което пък може да стане причина да повърне млякото, което ѝ е дошло в повече.

Надявам се, някои от тези предложения да дадат резултат, ако прецениш да ги приложиш. Би било чудесно, ако пишеш как се случват нещата при вас с Ерика.

# 212
Въпрос към ЛЛЛ
Възможно ли е малката да се наяде за 7-8 минути и то само на една гърда? Ака редожно по 3-4 пъти като акото дори е по-голямо от левче, суче на 2-3 часа, вечер прави пауза от 4 часа някъде...
Гърдите ми са препълнени преди хранене и имат много силна струя, направо я виждам как пръска малката.. И не мога да преценя дали това и стига. След като се нахрани или се гърчи малко от колики, или заспива усмихната?

# 213
Живи и здрави бебчета на всички родили, да не ги изброявам че им загубих вече края!
На всички други кураж!  И аз в това число.
Не пиша, щото така съм се сдухала и изнервила, че май е излишно да го предавам! С мъж ми само се разправяме.....ако не родя още десет дни сигурно ще се развеждаме накрая #2gunfire
Днес бях на преглед - изгледи за скорошно раждане нула - води в норма, тонове нормални, абсолютно спокойна матка. Докторът още днес ме пита какво искам да правим ако пренося и дали ще чакаме седмица поне след термин. Аз ще се чална окончателно. Казах му че ако преко сили до края на месеца не родя, детето ще има луда майка.
А и до някъде сама съм си виновна, защото началото на месеца имах много контракции и бях почти сигурна че ще родя доста преди термин. Настроих се за броени дни едва ли не, а то какво, говорят за пренасяне.
Мъж ми дума не дава да се издума да правим секс, колкото и да го убеждавам че може да помогне за по-бързо и леко раждане.
Сигурно и други мами са така, без да хленчат колкото мен, но по дяволите много е трудно. Въпреки че ми е второ дете, знам какво ме очаква, направо ми иде да крещя до сбъркване и да ревна без да спирам (което и направих вчера общо взето)
Ужасна съм, сама не мога да се понасям Cry

# 214
  • Виена
Привет и от мен,момичета .
Честито бебче на Иванелия   bouquet!Да и е живо и здраво !
Аз сутринта пак бях на тонове.Този път за последно.Дадоха ми направление с което в събота,10 ти ден на преносване,ме приемат в болницата за предизвикване на раждането  Tired.Така се надявах всичко да си тръгне по нормален начин,а сега трябва да се подготвям психически,че мнооого ще боли  Rolling Eyes.Много ми беше странно,когато на записа на тоновете,вече към края бебето заспа  Blush.Така ми каза поне сестрата,не трябвало да спи,когато му записват тоновете.Разбута ми стомаха,и като не се събуди ми напръска едно памуче с някакво нещо миришещо на лимон.И то се разбуди.
nadinkapl,.

# 215
Здравейте момичета. Благодаря за новата тема, страхотна е както винаги. Признавам си, че не съм ви чела, защото време не ми остава. Ние се вкарахме в приключение с адаптираните млека - едното го запече, от другото повръща, та най-накрая взех едно, за което прочетох доста добро отзиви и засега поне му регулира стомахчето. Но ни мъчат ужасни колики и вечер обикновено не се спи. Та вече съм на ръба на нервно изтощение, просто имахме и доста проблеми и това ми идва в повече. Ох оплаках ви се, извинявам се за което. 

# 216
Аера, какво мляко ползваш? Ние сме на Аптамил и за сега Ванката е добре. Давам по 80 мл. през 3 - 3,5 часа. През нощта прави пауза от 4 часа и като се събуди му давам по 60 мл. И нас колоките ни мъчат, та му давам Бебезан.
При нас проблема е, че не иска да пие вода и едвам му дам малко, за да промия млякото по езичето. Ама не винаги се получава. Та се чудя какво да правя по този въпрос.

# 217
и като не се събуди ми напръска едно памуче с някакво нещо миришещо на лимон.И то се разбуди.
И като го напръска, какво направи с него? Thinking

# 218
Момичета,случва ми се нещо много странно и незнам какво да правя!Значи,като писах на обяд и легнах малко да поспя и тъкмо съм тръгнала да се унасям и малката ми дъщеря връхлетя в стаята с "Мамо,мамо,ела бързо" и аз се юрнах да стана бързо и усетих,че нещо ми потече,ама не много,а като все едно си в цикъл и като направиш рязко ставане-нещо такова...Оказа се,че ме вика за някаква глупост,аз си смених превръзката(мини),че беше подгизнала и си легнах пак.После съм поспала и сега като ставах стана същото пак.И сега се чудя може ли да са околоплодни води това или не?Някой беше писал май по проблема,ама нали всички родиха,не помня кой беше и какво стана после...
Сега съм в чуденка дали да ходя до болницата или не,както и да го погледна едвали дори да са води са само толкова и ми е тъпо да не ми се смеят,защото съм с трето раждане пък незнам,ама при мен и двата пъти водите ми ги пукват в боницата...
Оф,незнам,вие какво ще кажете?

# 219
Дарк,занеси превръзката в болницата,там ще й капнат някаква течност,за да видят дали са води или не.  Hug

# 220
Darklady_A  моето раждане започна така... сутринта почна да ми тече нещо, малко по малко.. помириши презвръзката. Не трябва да ти мирише на нищо. Като станех и текваше, седнала нямах проблем.. и така от 8.30 до 18ч. Приеха ме в болница и в 21ч бях родила Simple Smile Стискам палци! Hug

# 221
Като спомена Дейза за мирис,акушерката в болницата ми спомена,че околоплодната течност не мирише на урина,а по скоро на белина.  newsm78

# 222
Опаааа,мирише на белина,ама няма грам контракции,само бебка ритна преди малко,сигурно да ме успокои сладкото ми.Еми освен довършвам си готвенето,минавам през банята и се запътвам до болницата да кажат какво е.Като нямам контракции мисля,че няма защо да бързам.Стискайте палци!

# 223
Това почти 100% са води. Особено ако както си стоиш права не продължи да тече, а е при ставане и лягане. Това е защото когато си права главата на бебето затапва доста добре шийката и пречи на изтичането.  
Мирисът по принцип е сладникав и не трябва да има оцветяване, особено в разни жълто-зелени тъмни тонове.
Няма нищо страшно, но е добре да кажеш на лекаря си.  Бебето не бива да остава дълго без вода и ако раждането не започне, май обикновено го предизвикват.
Всичко ще е наред и много благородно ти завиждам Simple Smile

# 224
Darklady_A   спокойно Simple Smile И аз нямах болки, дори и като ми сложиха окситоцин да предизвикат контракции също не ме боля... е поне не болка за умиране, беше си приятно Simple Smile Но имаш много време. Щом текат по-малко значи са задни води, т.е. може да искараш повече от 2-3 часа. Но все пак отивай да те прегледат, може пък да имаш малко води.. Simple Smile Моите си текаха така цял ден и дори като отидох в болницата имах още толкова сигурно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт