Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Така и ще направя,само да си довърша манджите и отивам да ме погледнат,ама аз както го виждам бебе най-рано след 5-6 часа Simple Smile

# 226
Darklady_A хайде стискаме палци всичко да е наред и утре да четем щъркелова вест за теб  bouquet

# 227
Норичка, нас Аптамила ни запече ужасно и взех Лактана био. Направ ти завидях за паузита, при нас няма такова нещо. Май и нщнто хранене скоро няма да махнем, не че при каката не беше същото. Защо не пробваш да му даваш по малко вода с лъжичка?

# 228
Darklady дано това да е момента. С теб сме. Нека всичко минава лесно  Hug

Въпрос към ЛЛЛ - получихме отговор какво да ядем, сега мисля че ще е добре да ни кажете какви лекарства може да приемаме в краен случай. Имам предвид главоболие или започваща настинка. Може ли да се приема парацетамол, аналгин, Инфлуцид,Осцилококцинум и другите хомеопатчини за хрема, гърло, кашлица.

# 229
Aera, аптамила запича, ако бебо е бил на кърма или др. вид АМ, пробвай с миомил той също е на милупа доста е хранителен и най-лесно се понася от бебовците при смяна на храна. На дарклейди кураж и здраво бебче.

# 230
  • Виена
Шушулче,трябваше да го мириша(съжалявам,че съм пропуснала да го напиша) Blush.
Darklady дано това да е момента. С теб сме. Нека всичко минава лесно  Hug
Hug Hug Hug

# 231
  • Varna, Bulgaria
Darklady, успех, стискаме палци!!!

# 232
Дарк  fingerscrossed  Hug  Praynig

# 233
  • Варна
Дарклейди, стискам палци! Дишай! И да ни осведомиш своевременно за резултата! Hug

# 234
Дарклейди, стискам палци всичко да мине по мед и масло и скоро да гушкаш бебчо! Praynig
Аера, наистина паузите са големи и даже оставя по 10 - 20 мл., което вече започва да ме притеснява. За запека - при нас няма такова нещо. Почти на всяко хранене пълни памперса още докато пие млякото.
А вашите бебчовци повръщат ли? И това нормално нещо ли е или трябва да се притеснявам?

# 235
Здравейте мами  Hug

Иванелия, честито бебче! Да е живо и здраво и много да слушка! Бързо се възстановявай и идвай да разказваш  Hug

Като ви чета и се чудя, аз ли съм единствената, която не си мери бебето?  newsm78

Tony_st, накара ме да се замисля и като го сметнах грубо имаме поне 10 хранения...особено напоследък, както ядем на 2 часа....3-4 часовите паузи бяха изключения в началото, но щом не е добре да ги има няма да мрънкам, че не се наспивам...важното е бебче да е добре....за пампресите: малко ме е срам да си призная, но напишканото не мога да го разпозная...предполагам си го има винаги....ние сменяме памперсите горе долу на 2 хранения (т.е. на около 4 часа) и май си има от всичко по много....даже напоследък се появяват и зеленикави акита newsm78 надявам се няма нищо притеснително в това newsm78 Иначе всички други изредени показатели са си ок....нослето много я дразни, но педиатърката каза, че е нормално и че това са секрети, които трябва да си изхвърли ( в болницата ми казаха, че така се получавало при секцио, макар че аз не виждам много логика)...най ме притеснява коремчето...милата с рев се събуди преди малко, цялата червена, след което се чу как свърши голямата работа и се поуспокои....има ли как да и спестя тази болка?
За спането: аз спя с нея в стаята и понякога я взимам при мен на леглото като е по-нервна за да я успокоя, но рядко спинка при мен, защото се притеснявам, че ще свикне и после няма да иска на леглото...иначе си ми е много хубаво да си я гушкам....освен да пробвам и този метод  newsm78 обаче пък ако я храня в леглото до мен и тя ако е легнала и после как да я оригна без да я разсъня? Извинявам се за може би тъпите въпроси, но искам да пробвам всичко, но да го направя както трябва за да ми е спокойно и щастливо бебчето  Rolling Eyes И още веднъж, много благодаря за отзивчивостта - от голяма полза ми е  Hug Сетих се още нещо да добавя - почнахме да папкаме с прекъсвания и има ефект...пак повръща, но е много по-малко и не винаги  Mr. Green И последно въпросче: мога ли да си пия в момента витамините Пренатал(http://www.aptekaikar.com/product/350/dzheymisan-prenatal-kaps-x-30.html)??? Имам много останали от бременността, че се запасих, а и в момента единствените хубави плодове, които има на пазара не се препоръчителни за кърмене и се чудех как да си набавям нужните витамини..... newsm78

Какво ли става с Лорито? Днес цял ден я мисля...дали е родила newsm78 Дано всичко да е минало, както си трябва и скоро да прочетем хубавите новини   ylinfant

Дарклейди, стискам палци! Чакаме бебе новини  Peace

# 236
Момичета, забравих ви питам нещо важно - реших да си взема слинг....по принцип хич нямах такива намерения, но с тези 6 етажа без асансьор не ми се носи бебче на ръце, че не е особено безопасно...а горната част на количката, с която мислихме да слизаме (долната седи заключена долу, така че няма да мъкнем количка по тия етажи) е много тежка и дори на милото му тежи, а пък аз още дълго време няма да мога да нося тежко та реших , че слинга би бил едно добро решение......та поразгледах в интернет и направо се втрещих....какви са тези цени по 80-90 лв?!?!?!?! Знам, че има и опция сама да си направя, но каквато съм сръчна ще взема да си изръся детето някъде....та предпочитам купено...имаше момичета, които бяха купували и много ще съм благодарна ако споделят откъде Praynig

Норичке
, добре дошла в клуба на повръщащите бебета....не само, че не си единствена, а си една от многото....аз също се бях шашнала с това повръщане....разгледай назад в темата с ЛЛЛ много сме го обсъждали или задай директен въпрос как седят при теб нещата  Peace

# 237
  • София
норичка,защо държиш да пие вода.Баткото ни също беше на АМ,но до 6м. вода не съм давала.За повръщането -моето повръща също,баткото и той беше така.

Дарк,стискам палци!

Аера,дано проблемите скоро са зад гърба ви! Hug

монс,на мен ми бяха препоръчали тези http://www.zilana.com/buy-shal.html.На мен колегите щели да ми подаряват кенгуру,та за сега ще съм с него.

Ние все пак бяхме на тържеството и беше много хубаво,а баткото много се зарадва като ни видя.  GrinningБебо цял ден беше кисел,но там заспа .Ето го моето голямо момче http://zorencetod.snimka.bg/daily/sre6ta.288521.29074811.big

# 238
Абе Монси носи си я на ръце етажите. Мяташ една чанта през рамо и взимаш бебето в ръцете и готово. Това е най-лекия вариант. После като стане на 3 месеца ще я носиш в кенгуру. Те поне кенгурата са около 20 тина лева. Ама сега 5 кила бебе все ще го изтърпиш.
Иначе коша си е тежичък. Аз едвам го довлачвам до стълбищния коридор на нашия етаж хем празен, че там си държа рамата на количката.
А коша за новородено го ползвам за легло чат пат. Ние сме голяма схема. Лили си спи в детската през деня ( докато Митко е на градина) Вечер като я изкъпим и започна да я кърмя Коце къпи Митко. После Митко си ляга в тяхната стая да спи. А Лили идва в голямата стая при нас и спи в коша за новородено от количката. Към 3 часа Митко идва да спи между нас. А Лили се буди за кърмене. Аз като и сменя памперса и накърмя после си я слагам в кошарата в тяхната стая. Още ме е страх Митко и Лили да спят в една стая или по-скоро Митко да го оставя сам с бебето без надзор.

# 239
  • Германия
Въпрос към ЛЛЛ
Възможно ли е малката да се наяде за 7-8 минути и то само на една гърда? Ака редожно по 3-4 пъти като акото дори е по-голямо от левче, суче на 2-3 часа, вечер прави пауза от 4 часа някъде...
Гърдите ми са препълнени преди хранене и имат много силна струя, направо я виждам как пръска малката.. И не мога да преценя дали това и стига. След като се нахрани или се гърчи малко от колики, или заспива усмихната?

Възможно е, както описваш силната струя, е много вероятно да се напълни коремчето без да иска много време и усилия. Когато усетиш слизането на кърмата, можеш да притиснеш леко с длан гърдата, за да не се налага бебето да се бори с прииждащата струя. Другият вариант е да я сложиш в такава поза, че да се "работи" срещу гравитацията, така не се налага да се бори хем да преглъща, хем да диша. (И да се нагълтва с въздух, който после да я мъчи). Например легнала върху теб, или в люлчина поза, ако ви е удобно да е по-изправена. Имам в групата си майка, която имаше толкова силен рефлекс на слизане на кърмата, че подобно както описваш, бебето редовно биваше окъпано с кърма. Докато кърмеше на едната гърдата, на другата слагаше колектор за кърма и я събираше. При нея помогна блоково кърмене (т.е. 2 последователни кърмения бяга на една и съща гръда, после следващите на другата). Въпрос на време е образуването на кърма да се регулира според нуждите на бебето. Ако дискомфортът е нетърпим, би могла да изцеждаш колкото за облекчение и ..при много майки помага леко охлаждане след кърмене или компресите със зелев лист или извара. Ако не ти е познато, кажи и ще ти опиша по-подробно как се правят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт