Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, имам едно въпросче и нужда от съвет, току що ми падна тапата та се чудя понеже съм чела и съм чувала че раждането може да започне до часове или дни след като падне, дилемата ми е дали да ходя при доки или да чакам да изтекат водите, имам контракции леко болезнени, но за сега поносими, благодаря предварително  Hug

# 346
Добро утро!

Аз имам питане към мамите, които ползват Инфакол: по колко пъти на ден давате от него?
И да ме посъветвате какво да правя - малката се е запекла вече ден и половина не е акала. На педиатърката ли да се обадя или има и бабешки методи да се изака?

Давам му инфакола преди всяко хранене, освен когато  иска да яде след половин  или един час гледам да има поне 3 часа между даванията. А за акитата ние като си дойдохме от болницата Жорко не беше акал 2 дни и половина.. но на 3тия ден след обед така хубаво беше напълнил памперса..

Цветенце  Hug

честито на всички родили мами Hug

# 347

Хубав ден на всички и леко раждане на днешните мами ако има такива....не знам защо, но имам предчувствие за Цветенцето днес пък ще видим  Hug Hug Hug

Praynig дано, дано
Viki M.S. моята тапа падна преди 10 дни  Crazy, но бебчо не излиза.

# 348
begbie,  Hug дано не е нищо сериозно и се оправи бързо кака Ема, прегръщам ви всички и стискам палци Hug
angels, Ники ли имаше проблем с едното оченце, сълзене и събиране на секрет? От 2 дни и Ивет има доста секрет на едното око, постоянно промивам с вода или физ. разтвор. Как действате вие? Ще питам педито, но да съм подготвена. С каката имахме такъв проблем, но беше от раждането и мина с масажи и промиване, а сега изведнъж се появи....

# 349
Вики, моята падна 3 дни преди да родя, според мен изчакай. И аз така имах поносими контракции, започнах да ги засичам, понеже лекаря ми каза като станат на 5 минути да отивам в болницата. Води така и не потекоха, отидохме в болницата, защото се появи кървене, иначе щях да си чакам да болките да станат на 5 минути.

# 350
nadinkapl според мен изчакай  Peace
begbie кураж мила, дано детенце се оправи бързо  Hug
dmk8889 приятно събиране днес.
Darklady_A и аз мисля, че това е най-важно - да имаш доверие на лекаря си, вие как сте, кога ви изписват?
Ами надявам се утре да ни изпишат,но зависи от визитацията сутринта.Взеха ми кръв,трябва да станат готови резултатите,но мисля,че всичко ще е наред.Ние и двете се чувстваме чудесно,малката бебонка е много лакома и цока с удоволствие,аз започнах да се цедя,защото пак съм като млекоцентрала.Тати ни е в щура шопинг треска,пазарува почерпките за лекарите и сега ми звъни през две минути да ме пита какво и по колко се взима,а аз му се смея,че би трябвало да е свикнал вече,но очевидно не е.

# 351
Честито на новобебилите се мамчета
hetera много мило стихче. и аз се разплаках като го прочетох
begbie много неприятно това с малката Ема. Стискам ви палци да не е нещо сериозно и скоро да се оправи миличката

# 352
Здравейте мамита.
Аз пак с моите притеснения пиша, ама искам съвет от вас. Малкият яде към 12:30 и към 13:30 върна всичко на 2 струи. Мисля, че не можа да се оригне хубаво преди да го сложа да легне, а и не го държах много дълго прав след яденето. Доста се притеснихме с мъжО, ама сега детето е спокойно, проплаква от време на време, сигурно от колики.  На личната вече ми е неудобно да й звъня. Мисля да изчакам и на следващото хранене ако е така ще й звънна.
Притеснява ме и това, че пъпчето още не е паднало, а има и леко зачервяване от горната страна. Не знам какво да го правя.
Успех на всички! Hug

# 353
Здравейте, мамчета!

Нямам много време да изчета всичко в тази тема, но искам да поздравя всички новородили - да са ви живи и здрави бебоците и да имат късмет в живота   bouquet

Ние вече сме малко по-добре....почти успяхме да се напаснем и двете с бебка се успокоихме доста. Разбира се, коремните спазми не ни подминават, засега ги потушаваме с инфакол. Не знам при вас как е, но Ема е изключително живо и активно бебе - майка ми каза, че не е виждала такова новородено. Тримата с мъжа ми и майка ми я бавим на смени, но най-интересното е, че мъжа ми сякаш я омагьосва като я гушне - заспива на 5-тата минута  Mr. Green Последните нощи се успокоява и заспива само когато сме я гушнали на нашето легло, абе, глезанка Simple Smile

Днес за пръв път я "разходихме" на терасата за 10 мин. - толковаи хареса, че моментално заспа. Дано и уре да е приятно времето, че да я разходим с количката около блока Simple Smile

Момичета, споделете, след колко време престанаха да ви болят зърната? Ние сме изцяло на кърмене и очевидно кърмата е достатъчно, но при засукване направо се гърча от болка. Мажа се с Лансинох постоянно и само благодарение на него нямам рани, но пък чувствителността не изчезва....Ще съм ви благодарна ако поделите вашия опит.

Бегби, дано бързо да отминат тревогите по вашето момиченце  Praynig

На всички все още неродили пожелавам късмет и леко раждане   bouquet

Viki M.S., това с тапата е толкова индивидуално.....на мен започна да ми пада тапата след като ме започнаха контракциите на 5 мин. Наблюдавай се и ако зачестят контракциите - тичай към болницата Simple Smile

# 354
Днес за пръв път я "разходихме" на терасата за 10 мин. - толковаи хареса, че моментално заспа. Дано и уре да е приятно времето, че да я разходим с количката около блока Simple Smile
Хайде, Снежанке, чакаме ви за разходки в квартала Simple Smile

Момичета, споделете, след колко време престанаха да ви болят зърната? Ние сме изцяло на кърмене и очевидно кърмата е достатъчно, но при засукване направо се гърча от болка. Мажа се с Лансинох постоянно и само благодарение на него нямам рани, но пък чувствителността не изчезва....Ще съм ви благодарна ако поделите вашия опит.
Мислех, че е само при мен, нали всеки казва, че ако кърменето е правилно, то не боли. И при мен при захапване е гадна болка, но след минута вече се търпи и не боли.

# 355
И при мен е така- докато засуче хубаво се изпотявам сто пъти и стискам зъби... Confused

# 356
И аз виждам звезди посред бял ден докато Зори засуче. После нямам такива проблеми.

# 357
Здравейте мамита Simple Smile
Честити да са новите бебоци и бързо възстановяване на мамите им  Hug
Ние уж вече свикваме една с друга с малката ни принцеса, но все нещо се явява да ни тормози,.... пусти му колики, направо сърцето ми се къса на мене като гледам бебка как се превива.....Не мога да си представя как още 2-3 месеца така ще я караме...
С кърменето и аз само се вкарвам във филми, та в тази връзка, малка питанка към ЛЛЛ
Та случая е такъв: бебка се роди 4240гр на 2.11 ; кърмата малко бавно слезе, но с помощта на аеатрите в болницата, все пак започнахме кърмене с добавка, а откато се прибрахме вкъщи, сме изключително само на кърмене. Хубаво, ама на 7-я ден след изписване, на контролен преглед бебка беше наддала само 70 грамчета.... което било мн малко, та ни дадоха 5 дена още и следващ контролен специално за наддаването,.....на следващото теглене беше сравнително добре - наддала беше 150 грамчета. Купихме везна, за да следим по колко хапва - за момента е около 100-тина грама на ядене през 3-4 часа на поискване, но пак по малко наддава. За 23 дена общо 400гр.  Това притеснително ли е? Според мен си е нахранено детето, не повръща, ака си редовно, само колики има, но пие капчици за тях,..... обаче започнаха разни роднини да ми внушават че сигурно ми е рядка кърмата щом хапва нормално количества (а това, за разлика от грамчетата няма как да го проверя). Възможно ли е наддава по-малко, защото се е родила по-едричка,... или наистина трябва да се мисли за добавки (а хич не ми се иска, при условие, че до скоро имах дори излишна кърма и цедях и хвърлях по около 100-тина гр всяка нощ) ?
Другото нещо: все още я кърмя и от двете гърди на всяко кърмене,....струва ми се, че не се наяжда само от едната, а тя си хапваше по повечеко (60-90гр АМ) още в родилното, а и ако само от едната кърмя, другата имам чувството, че ще експлоадира.......грешно ли е това (знам, че принципно на всяко ядене тр да се редуват гърдите, но не се получава някакси)

# 358
Zdraveite mili mamcheta,

Izvinqvam se za latinicata si, no nqmam kirilica.
Iskam samo da vi spodelq, che malkata ni princeska Natalia se rodi normalno na 19.11 s merki - 3550 g. i 51 sm.  ylinfant  
Chestito na obebilite se veche i spokoino dochakvane na ostanalite mami.  bouquet
Badete spokoini, za da badat spokoini i bebetata i ne se vkarvaite vav filmi oshte ot nachaloto, che teparva se zapochva prikluchenieto maichinstvo, pone za povecheto mamita, koito stavat za parvi pat maiki.  Crazy

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 16:50 от KREMCHO

# 359
  • София
Здравейте, мамчета,

Първо искам да честитя на всички родили през последните няколко дни. Пожелавам на вас и на дечицата ви много здраве и щастие и много радостни мигове заедно smile3525

Begbie, стискам палци всичко да се оправи с каката.

При нас премина първия бум в растежа. От хранене на 3 часа с 4 часова пауза през нощта, изведнъж малкия почна да иска да се храни на 2 часа, че имаше и ден, в който едва устискваше по 1,5 часа. Бях започнала да давам и по двете гърди на всяко хранене, защото кърмата ми не стигаше да покрива завишеното търсене Simple Smile. Малкият започна да се храни по 40-50 минути и общо взето бяхме попаднали в един омагьосан кръг на вечно хранене. На 7-я ден вече не издържах и към втория час, когато се събудеше гладен му давах да пие вода на воля и с гушкане до третия час отново успяхме да влезем в стария режим. Вече две нощи подред успявам да поспя нормално  Grinning

Ние поне засега май нямаме колики, а само газове от време на време. Дано ни се размине  Praynig Почти всеки ден правим едно стабилно повръщане и ми се струва, че е от водата, която му давам за изплакване на устата. Не й е особен фен  Grinning

Стискам палци за безпроблемно раждане на мамчетата в очакване  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт