Вече е НОЕМВРИ, време стана да се гушна най-накрая в мама!

• 33 673
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Little_Snow_White, все едно за себе си чета...мислих, че аз нещо не правя като хората, но като гледам повечето имаме този проблем със зърната....и аз стисках яко зъби в началото и дори днес се замислих, че вече не ме болят....просто е въпрос на време да заякнат и после забравяш тази болка....ще те излъжа, но мисля, че поне 10-ина дни ме боляха много...после ме болеше само при първите засмуквания и после минава...търпение му е майката  Peace Стискам палци бързо да мине и при теб, както и при другите мамчета, които ги боли  Hug

ve_ni, при нас беше същото...в началото си поспивахме по 3 и понякога 4 часа, а сега максимум 2, а в редки случаи 2 и половина....от ЛЛЛ казаха, че това е нормално и така трябва да бъде за едно толкова малко бебе....аз лично вода не давам, а и педиатърката е на мнение , че не трябва и си и давам като си поиска...единствено ако не са минали 2 часа поне се опитвам да я забаламосам, но често се предавам като и гледам освирепялата от глад физиономийка....та мисълта ми беше, че си е нормално това с 2-та часа Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Имам въпрос за Инфакол : по колко, на колко време и как давате от тези капки??? В листовката пише цяло дозаторче да се излее в гърлото, ама нещо ми се струва много и реших и вас да питам, по-опитните  newsm78

# 361
begbie,  Praynig нека момиченце да се оправи бързо. Искренно се надявам лекарите да не са поставили правилна диагноза и нещата да не са толкова сериозни.

Кремчо, да ти е живо и здрава Наталия  Hug... от това малко коремче какво бебче излезе   bouquet

Днес бяхме на разходка около 3 часа  Crazy Аз се побърках от притеснение, но ММ с невероятно спокойствие ме убеждава, че е ОК за Бебчо. Някой ме беше питал как го обличам за разходка -
Скрит текст:
боди, анцунг, блузка, памучни ръкавички, чорапки и буйки (плюшени), отгоре - космонавт (от тези масовите сини с ушички), слагам го в дебел чувал (за летния кош на количката) или ако не е в чувала е в портебебе + вълнено одеалце, на главичката слагам шапка-ушанка. Днес даже му носих млекце и яде в парка  Wink. Идната седмица времето го дават хубаво - не пестете разходките. На нас още първата ни разходка беше май около 45мин, защото откъм балкона ни има заведение с камина и комина им пуши ужасно - нямахме избор. Бебчо спи непробудно на разходките  Grinning

Монси, аз давах по 1 цяла доза преди всяко хранене за два дни, после педиатърката каза да давам само ако усетя, че бебето е неспокойно - пак пищи през ден  Cry Не е много 1 доза. А как давате капките с вит. D? Може ли с лъжичка, много трудно пуска капки дозатора на шишенцето и едвам уцелвам устичката?

# 362
Little_Snow_White карай бебо да си отвори устата малко повече. Така че да хване и част от ареолата. Така ще те боли по-малко. И мойта джвъчка като ми захапе само зърното и аз танцувам индиански танци и вия като вълк Simple Smile

Норичка На Митко пъпа му падна на 29 тия ден споко. На всяка смяна тъпо и упорито го мажи с 95 градуса спирт. И ако има някакви изтичания ръси с антибактериална пудра.

За разходка моята джвъчка вече 5 ти ден излиза на разходка с количката. Днес излизах с количка + батко Simple Smile Имаме си най-добрия батко в целия свят Simple Smile

Скрит текст:
За обличане на вън обличам я както си е в къщи (боди и костюмче (ританки и жилетка) или гащеризон) + един космонафт от лидл с дупка за колани  и едно одеало ама не е много дебело памучно е и на количката това което затваря коша.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 21:39 от sinapovaaya

# 363
Else, много благодаря за изчерпателния отговор, подейства ми успокояващо, защото разбрах,че се движим в правилната посока!

lu4ie, радвам се, че информацията ти е била в помощ  Hug

Елзе прилича и снощи се проследих, че примерно щипането отслабва изключително бързо като поставя Ема на съответната гърда, след приключване на кърменето то отново се появя ненатрапчипо - евентуално е неприятно, ако случайно притисна гърдата - и в зависимост коя гърда следва да подам за хранене при нея щипането е по-силно отколкото при другата, но пък двете гърди изключително много си приличат по отношение на това, че си остават меки и преди и след хранене и Ема като си забие носа в гърдата да я стимулира, вижда много зор, защото тя е мека и притиска носа и се почва едно сърдене и каране и аз в общи линии без да знам съм прилагала компресия, защото винаги го правя тоя номер с ареолата, за да помогна на процеса на сукане Blush между другото в този ред на мисли исках да попитам момента, в който Ема започва да стимулира гърдата за повече мляко е около 8-10 минути след като кърменето е започнало и тя е позаситена .. възможно ли е това да е с цел да стигне до задното мляко??

mecani, променя ли се начина, по който суче Ема 8-10 минути след като кърменето е започнало? Ако може да ти помогне давам връзка към две клипчета, в които е показано как суче добре бебето - видео 1 и видео 2.

Добре е, че стана ясно каква е причината за болката, която се появява и си открила начин как да облекчиш. Има майки, които въобще не усещат слизането на млякото. Други го усещат слабо, но има и трета група, при която усещанията са по-силни. Докато суче Ема продължаваш ли да усещаш щипането - макар и слабо или спира напълно?

# 364
Благодаря ви за отговорите, момичета. Синапова, тя захапва ареолата, но моите зърна са големи и по принцип много чувствителни...дано скоро отмине болката ....

Титолино, само да е хубаво времето кварталът е наш Simple Smile

Кремчо, честита рожба  bouquet Да е здрава и късмета да я следва винаги и във всичко Simple Smile

snowflakely, браво на вас за разходките...калявайте зетя  Mr. Green

# 365
Snowflakely, Sinapovaaya, благодаря за инфото как обличате малчуганите  Hug 
Горе-долу и аз така - боди с дълъг ръкав, памучен гащеризон, дебел плюшен космонавт (отдолу е с тип ританки, затворен), шапка, ръкавичките и буйките ги пропускам засега, че ни е огромен космонавта и ръцете са до средата на ръкавите а краката до средата на крачолчетата Simple Smile ) и едно одеало порт-бебе + покривалото на зимния кош.
Малко се бях притеснила да не му е студено, но малчо си спинка навън доволно - днес цели 2.5 часа разходка из Борисовата Simple Smile

# 366
Здравейте, мамчета!  Hug Hug
Отдавна не съм писала, но влизам само да се похваля, че на 18.11.2012 г. се роди нашето голямо момче Кристиан, със заветните мерки от 3950гр и 51см.
За жалост се наложи спешно секцио, въпреки че отидох в болницата с пълно разкритие, но за раждането ще разказвам друг път.
Важното е, че се възстанових много бързо и сега си се гледкаме в къщи с малкото бузесто юначе.
Пожелавам успех на всички мами в очакване, няма по-прекрасно нещо на света от това да си гушнеш малкото човече!

# 367
С кърменето и аз само се вкарвам във филми, та в тази връзка, малка питанка към ЛЛЛ
Та случая е такъв: бебка се роди 4240гр на 2.11 ; кърмата малко бавно слезе, но с помощта на аеатрите в болницата, все пак започнахме кърмене с добавка, а откато се прибрахме вкъщи, сме изключително само на кърмене. Хубаво, ама на 7-я ден след изписване, на контролен преглед бебка беше наддала само 70 грамчета.... което било мн малко, та ни дадоха 5 дена още и следващ контролен специално за наддаването,.....на следващото теглене беше сравнително добре - наддала беше 150 грамчета. Купихме везна, за да следим по колко хапва - за момента е около 100-тина грама на ядене през 3-4 часа на поискване, но пак по малко наддава. За 23 дена общо 400гр.  Това притеснително ли е? Според мен си е нахранено детето, не повръща, ака си редовно, само колики има, но пие капчици за тях,..... обаче започнаха разни роднини да ми внушават че сигурно ми е рядка кърмата щом хапва нормално количества (а това, за разлика от грамчетата няма как да го проверя). Възможно ли е наддава по-малко, защото се е родила по-едричка,... или наистина трябва да се мисли за добавки (а хич не ми се иска, при условие, че до скоро имах дори излишна кърма и цедях и хвърлях по около 100-тина гр всяка нощ) ?
Другото нещо: все още я кърмя и от двете гърди на всяко кърмене,....струва ми се, че не се наяжда само от едната, а тя си хапваше по повечеко (60-90гр АМ) още в родилното, а и ако само от едната кърмя, другата имам чувството, че ще експлоадира.......грешно ли е това (знам, че принципно на всяко ядене тр да се редуват гърдите, но не се получава някакси)

Здравей daphne13,
Наддаването на бебетата е индивидуално както много други неща. Не всяко бебе влиза в определен стандарт. Седемдесетте грама наддаване на първият контролен преглед спрямо кое тегло са отчетени - рожденото, най-ниското или при изписването? За да коректно отчитането би следвало да се вземе предвид най-ниското измерено тегло - мисля, че го пише в епикризата, дадена от болницата. Теглото на повечето бебета 3-4 дни след раждането спада в рамките на 5-7%, а след това започва да се качва. Обикновено бебетата се изписват когато започнат да наддават. Минималното наддаване на кърменето бебе до 3 месечна възраст е 110-200 грама на седмица. При 400 грама, наддадени за 23 дни се получава наддаване от 121 грама на седмица.

Написала си, че ака редовно. На тази възраст за 24 часа бебетата трябва да имат напишкани поне 5-6 тежки пелени за еднократна употреба и поне 2-5 жълтеникави, меки, неоформени акита най-малко с размер на монета от 1 лев.

При съмнения за количеството мляко, което бебето приема, на някои майки  помага да се опитат да скъсят интервала между отделните хранения, т.е. ако едно бебе суче на всеки 3 часа майката предлага на 2. Ако бебето е гладно, то би било склонно да се суче. Ако не е, то си показва красноречиво. Новороденото бебе трябва да има минимум 8-12 кърмения на денонощие, което означава кърмене на всеки 1-3 часа с една пауза от не повече от 4 часа през нощта.  От друга страна кърмата е храната, която бебето е създадено да обработва и му е нужно от 60 до 90 минути за да го направи, за разлика от АМ, чиято обработка изисква два пъти повече време.

Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене помага на други майки. И не само, че не е грешно гърдите да се сменят, но това може да се прави 2-3 пъти в рамките на едно кърмене. Причината е в това, че организмът ни започва да произвежда кърма в момента, в който гърдата се изпразни (за това е добре да се остави бебето да изсуче добре първата гърда преди да се предложи втората). Тази кърма слиза на порции през определен интервал от време. Така връщайки бебето няколко пъти му се дава възможност да приеме повече мляко. Компресията може да помогне за по-доброто изпразване на гърдата. Ако след това бебето продължава да изглежда гладно, може да му се предложи добавка по възможност не с шише, а с чашка, лъжичка, дозатор, капкомер или друго. Пиенето на мляко от шише и сукането от гърда се различават и при някои бебета е възможно да доведе до объркване.

Мога да предложа и няколко статии свързани с кърменето, които могат да представляват интерес - Кърменето през първите 6 седмици от живота на бебето, Първо довърши първата гърда и Мога ли да дохранвам кърменото си бебе?

Надявам се, че информацията ще ти помогне и ти пожелавам скоро да нямаш поводи за притеснение  Hug

# 368
Добро утро.
Честито на новите мами.
Ние си се носим с моят младеж и това е  Crazy

# 369
  • Варна
Добро утро! Хубава седмица на всички !

Ние сме още 2 в 1. Вече имам чувството, че съм луда и ме лъжат, че съм бременна- май съм само дебела с голям корем.

# 370

Ние сме още 2 в 1. Вече имам чувството, че съм луда и ме лъжат, че съм бременна- май съм само дебела с голям корем.
smile3521 да да и аз така.

# 371
  • София
Добро утро,търпение момичета идва и вашия ред:)

Да се похваля,тази нощ спахме.За една седмица откакто сме си у дома това ни беше най-спокойната нощ,е будеше се да яде доста на често,но после у оригвах и поспивахме седнали,за да не и става тежко,като ми се схванеше врата се будех и си лягахме /тя до мен на спалнята/ и продължавахме да си спим до следващото хранене.Резултата тази сутрин съм с усмивка и почти наспала се:)
Пробвах и да кръмя легнала,но първо че не ми се получават позите нещо и после,че тя трябва толкова дълго да се оригва милата,че ако я оставя след кърмене да си лежи започва да ръмжи /буквално ръмжи,викам и мецанка/ да недоволства,буди се и край със спането:)
Дано тази нощ не е случайна,а стане редовна практика,че да имам сили през деня да ги гледам и двамата.От другата седмица оставам сама с децата и ще викам неволята:)
Да се похваля,че ни падна пъпчето вчера Simple Smile

За разходките и ние бяхме вчера за първи път на вън на терасата за 5 минути.Днес мислех да я изведа за 10,ама като гледам каква мъгла е...Дано се оправи до обяд и излезем пак на терасата,защото ми се иска до края на седмицата да направим дълга разходка с количката  Simple Smile

Четох за болките ви в зърната,дори не си представям,че има нещо таков,явно съм голяма късметлийка пупу,но и с баткото и сега с Радост не усещам нищо освен приятното сучене на бебето и леко усещам слизането на кърмата,но то не е неприятно,даже се радвам,че го има дано да е все така.

Да ви кажа както се хвалех,че нямам лохии и една седмица нямам течове снощи ми тръгна нещо,което не знам дали е цикъл или се връщат лохиите  newsm78 Някоя мама с идеи кое от двете е и имам ли поводи за притеснение?

Хайде чао от мен засега и до скоро:)

# 372
Добро утро  Simple Smile И ние сме си още 2 в 1.Днес съм на запис и ще видим доки какво ще каже че то утре ми е термена.Заинати си се мойта госпожица и неще да излиза  Grinning
Незнам вие как се чевствате но аз от хормоните ли е постоянно ми се плаче,станала съм ужасна,всичко ме дразни  Cry
Надявам се в най скоро време и ние да се гушкаме.

# 373
Аз давам инфакол преди ядене, но пропускам три хранения, преди едното давам вигантол за рахит с лъжичка в малко кърма, на вечерното след къпане давам 5 капки биогайа и се позакроти положението, вече не реве неистово от коликите, а само помрънква, шезлонга върши работа Simple Smile

# 374
  • Бургас
Здравейте, аз още съм на линия, нямам никакво намерение да раждам. Писна ми. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт