Миризма при използване на сушилня

• 65 944
  • 244
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Нашата аристонка е тази http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/hotpoint-ariston/wdd-9640-bx-p90207343/
Взехме я в началото на октомври и е със същия проблем - мирише здраво на гума, вече се усеща като лек дъх, но определено е на изчезване... Сушилнята съм я пускала около 10- тина пъти.

Моята е същата, купена преди месец. Първите пъти наистина имаше силна миризма като на прегорено, сега почти я няма. Дори вече научих номера как да не ми намачква зверски дрехите, че първия път като ги извадих от сушилнята, щях да припадна. Сега нещата са под контрол. Особено ми харесва бързата 45 минутната програма за пране и сушене на дрехи до 1 кг., които спешно ми трябват.
Имам едни въпрос, обаче. Дали пералнята автоматично настройва количеството вода и времето за пране спрямо количеството дрехи вътре. Все пак не винаги успявам да я заредя с 9 кг. дрехи.

# 61
  • Бургас
Дали пералнята автоматично настройва количеството вода и времето за пране спрямо количеството дрехи вътре.

Вероятно има, защото няколко пъти ми се случва като я пусна с по-малко дрехи, да съкрати с час  времето, изписано на дисплея.  Simple Smile

# 62
  • София
Да, и аз съм забелязала това съкращаване на времето когато сложа по-малко пране.
Но с миризмата битката продължава да не е много в моя полза. Смърди и това е. Не е чак като в началото, ама достатъчно, че да се налага да проветрявам  ooooh!

# 63
Дали пералнята автоматично настройва количеството вода и времето за пране спрямо количеството дрехи вътре.

Вероятно има, защото няколко пъти ми се случва като я пусна с по-малко дрехи, да съкрати с час  времето, изписано на дисплея.  Simple Smile

Супер!

Да, и аз съм забелязала това съкращаване на времето когато сложа по-малко пране.
Но с миризмата битката продължава да не е много в моя полза. Смърди и това е. Не е чак като в началото, ама достатъчно, че да се налага да проветрявам  ooooh!

Пробвай да сушиш на така наречената еко програма, тогава почти няма никаква миризма.

# 64
  • София
Ще пробвам, мерси за съвета! Hug

# 65
  • София
Аз пък явно я претоварвам мойта, защото много често си удължава времето за пране и сушене. Иначе миризмата си стои още, ще пробвам и аз на тази еко програма.  Praynig

# 66
  Здравейте, аз имам същата пералня+сушилня и същите проблеми.
 Миризмата при сушене е силна ( на гума) мирише целият апартамент и всички дрехи. Имам е от около половин година и проблема си седи.  И ... да с времето на изпиране....или е по-дълго ( и то доста с час) или е малко по-кратко  (с около 15 мин.), НО никога не е точно Sad  Като цяло не съм доволна, но няма какво да се направи.  Sad

# 67
  • Плевен
Прочетете си добре упътването към пералнята.
При сушенето има вариант пералнята автоматично да си настройва времето, да се задават стандартни програми, а може да се настрои и например на 30 минути и да се проверавя прането до каква степен е изсъхнало.
Аз например преди сушах на програма за гардероб или за гладене и като са повече дрехи, сушеше по 4 часа. Сега си я пускам с по-малко дрехи и за 30 минути ги изсушава.
Абе програмирането си зависи от много неща, важното е всеки да си й хване цаката, как му е най-удобно и евтино да я ползва.
Аз с моята видях зор в началото, но една приятелка има същата повече от година и тя ми даваше съвети. И сега съм страшно доволна от пералнята. Много повече отколкото от предишното ми Канди.

# 68
  • София
Stanislava_, за Канди или Аристон говориш? При Аристон няма как да се отвори вратата ако сушилнята е започнала - лично съм пробвала, не иска и това е. А времето няма как да се настройва. При сушене могат да варират в ченири програми или градусите, това е само. Еко програмата също не помогна - смърдеше и повече....
Така, че не знам как бих съкратила програмата за сушене, още повече, че в момента на същинското сушене тръгва и смрадта. После просто се наслоява и наистина още не се е махнала.
Ако трябваше да избирам - не бих се спряла на Аристон, ама това е положението....

# 69
  • София
И моята е Аристон, но освен основните програми според типа тъкан на дрехите има и избор на време за сушене от 3 часа до 10 минути. При мен миризмата понамаля, но все още я има. В началото и дрехите ми се умирисваха на гума, но сега се усеща омекотителя. Ползвам я от 2 месеца.

# 70
  • Плевен
Stanislava_, за Канди или Аристон говориш? При Аристон няма как да се отвори вратата ако сушилнята е започнала - лично съм пробвала, не иска и това е. А времето няма как да се настройва. При сушене могат да варират в ченири програми или градусите, това е само. Еко програмата също не помогна - смърдеше и повече....
Така, че не знам как бих съкратила програмата за сушене, още повече, че в момента на същинското сушене тръгва и смрадта. После просто се наслоява и наистина още не се е махнала.
Ако трябваше да избирам - не бих се спряла на Аристон, ама това е положението....

За Аристон говоря. а преди имах Канди. От Аристона съм по-доволна.
При сушенето трябва да имаш четирите програми - за гладене, за гардероб, за закачалка, за пълно сушене и освен това да имаш време за сушене - 40`, 60` като знака горе до цифрата е чертичка, т.е. знака за минута, а не е кръгче, което е за градусите.
Да не би това да бъркаш newsm78
Моята също не се отваря докато работи. Но имам предвид, че пускам на кратко време за сушене, отварям, проверявам дали са сухи и ако не са пускам още.
Но няма как да нямаш настройка за време за сушене. Прочела ли си добре цялото упътване?

# 71
  • Плевен
Morgana ,
между другото се сетих, че при сушенето, ако натиснеш пауза и изчакаш вратата се отключва и се отваря и после можеш да пуснеш да си продължи програмата.

И е по-добре да не се отваря принципно, тъй като на мен Кандито ми се отвори докато пере  Mr. Green Като минах и чух, че не върти си помислих, че е свършила програмата, а явно тогава е топлила водата и отворих без да погледна... и ми си изсипа цялата вода в краката. Направо бях изумена  #Crazy

# 72
При сушенето трябва да имаш четирите програми - за гладене, за гардероб, за закачалка, за пълно сушене и освен това да имаш време за сушене - 40`, 60` като знака горе до цифрата е чертичка, т.е. знака за минута, а не е кръгче, което е за градусите.
Станислава, а можеш ли да кажеш кой модел Аристон имаш, защото и аз не виждам на моята пералния да има време за сушене. Но аз обикновено пускам през нощта на еко програма
( определено вече няма никаква миризма ) и сутринта ги изваждам сухи, разбира се с удоволствие бих си съкратила времето за сушене  Mr. Green

# 73
  • София
Да, видях, че това били минутите. Понеже аз сушах само на онези фиксираните програми - за гладене, която е и най-кратка.
Освен да я пускам на 1 час и колкото изсъхнало - изсъхнало и отива да доизсъхва на сушилката. Което не е никак удобно  ooooh! ooooh! Защото миризмата започва близо час след като започне да суши Crazy
Гадното е, че хавлиите трайно поемат тази "гумена" миризма и трябва поне 3-4 дни да стоят на открито и тогава се маха миризмата. И аз ги проветрявам и тогава в гардероба..луда работа  Crazy Crazy Crazy

# 74
Станислава, а можеш ли да кажеш кой модел Аристон имаш, защото и аз не виждам на моята пералния да има време за сушене. Но аз обикновено пускам през нощта на еко програма
( определено вече няма никаква миризма ) и сутринта ги изваждам сухи, разбира се с удоволствие бих си съкратила времето за сушене  Mr. Green

Редактираме се, и  аз си открих минутите за сушене , след няколко месечно ползване  Mr. Green!
Станислава, мерси за инфото    bouquet,
предлагам кой каквото ценно открие в неговата комбинирана пералня  Аристон да споделя тук.

Общи условия

Активация на акаунт