Какво е феминизъм?

• 14 238
  • 249
  •   1
Отговори
# 60
в Швеция ...
не напразно на Асандж точно тук му скроиха онзи номер с 2те шведки
На Julian Assange му скроиха номера в Швеция, защото с тях САЩ има някакви договори. В Швеция и Италия агенти на ЦРУ са отвличали хора от улицата, за да ги "извозят" до Гуантанамо.

Само не съм на ясно, защо в Англия се крият както преследвани от САЩ, така и преследвани агенти на бившето КГБ на Русия (Литвиненко). Например Philip Agee:

http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Agee

# 61
Не знам дали тук е мястото за статията, която ще поста, но не намерих по- подходяща тема.
http://dnes.bg/world/2012/11/22/kak-dana-poiska-viatyryt-svobodn … e-kosite-i.173611
Млада жена в Сирия отказва да носи забрадка и поства снимка във фейса без фереджета и тен подобни парцали. Получава много голяма подкрепа и и още толкова заплахи. Как мислите, дали жените в ислямския свят ще извоюват независимост, дали доброволно се подлагат на унижения и дали тази религия въобще има бъдеще? Ще бъдат ли жените в ислямския свят някога равни на мъжете?

# 62
Само да попитам това от позицията на каква го пишеш или реши, че докато си в кухнята и готвиш и чакаш мъжът си да се върне за да му сервираш, можеш да напишеш някоя друга глупост Simple Smile
И дали тези в Сирия изобщо се вълнуват, че българката която е еманципирана, масово яде бой и на това се гледа като на нещо нормално ? Wink

# 63
в Швеция ...
не напразно на Асандж точно тук му скроиха онзи номер с 2те шведки
На Julian Assange му скроиха номера в Швеция, защото с тях САЩ има някакви договори. В Швеция и Италия агенти на ЦРУ са отвличали хора от улицата, за да ги "извозят" до Гуантанамо.

...

възможно е

но също така е факт, че такъв номер се спретва и на съвсем обикновени мъже
пресата е пълна с такива статии
това си е голям бизнес тук

# 64
Само да попитам това от позицията на каква го пишеш или реши, че докато си в кухнята и готвиш и чакаш мъжът си да се върне за да му сервираш, можеш да напишеш някоя друга глупост Simple Smile
И дали тези в Сирия изобщо се вълнуват, че българката която е еманципирана, масово яде бой и на това се гледа като на нещо нормално ? Wink

Нали сме тук, за да дискутираме нещата от живота или греша? Ти може би си с цел тук да си губиш времето и да избиваш комплекси, но аз споделям нещо, което ми е направило впечатление от позицията си на християнка, която не е закотвена в кухнята, работи наравно с приятели си, и не яде бой въобще. Ако ти на масовия бой гледаш като нещо нормално, ние в моето обкръжение не го намираме за нормално. И ако за теб проблемите извън пределите на България са глупост, то явно ти си човекът чакащ с дървена лъжица в ръка мъжа си да се прибере от работа. Изказването ти е доста грубичко и предизвика и такава реакция от моя страна, но иначе не влагам нищо лично. Хубав ден.

# 65
 Като няма какво да кажем и веднага другите стават комплексирани Wink Пиши си не ми пречиш, но звучиш смешно Simple Smile Разбирам това да го каже някоя скандинавка или германка, ама една българка която е тотално смачкана от живота да ми говори за феминизъм, равноправие и еманципация е повече от смешно....
Разгледай форума и ще видиш колко драми има и как повечето жени се оставят да бъдат тотално мачкани от мъжете си, така че няма какво да ги мислиш сирийките, мюсюлманките и не знам си още какви Wink
И ако за мен боя беше нещо нормално и приемливо дали щях да го спомена Wink

# 66
Bentybay е открила т. нар. Manosphere в нета. Очаквам скоро да пусне постинг за неандерталските гени, ако случайно стигне и до Koanic Soul, най-ненормалния блог на планетата.

Като стигнем дотам, да си знаете, че черепът ми е с неандерталски измерения, което значи, че ще ме пишат шефче в новия световен ред...

Бай дъ уей, след развода оставих мъжа си в завидна финансова, кариерна и жилищно-устроена форма, аз поех всички негативи.

# 67
Troy съгласна съм, че има такъв проблем в България, но мисля, че от проблемите в ислямския свят можем да си извлечем поука. Да има много малтретирани жени, но това е проблем, които трябва да се дискутира, а не да се премълчава. След като в тоталното подтисничество на жените в Сирия и другите подобни има такива жени, които са с такава голяма смелост, защо и потисканите и малтретирани жени в България не потърсят съдействие и помощ?! Доколкото знам има служби в София, които отказват помощ на такива жени. И съм ставала и свидетел на това как една жена взе детето си, потърси съдействие от такава служба, изключи телефона си и избяга от мъжа си. Така че когато човек сам не иска да си помогне, никой друг не може да го направи.

# 68
че жените в ислямския свят са зле, е факт
но също така е факт, че те също имат вина за това
защото примерно поне половината от убийствата на честта в Зап. Европа се извършват именно от жените в семейството

# 69
Да си дойдем на въпроса за теориите на конспирацията. Ако искате жената да не ви прави гадни номера, трябва да има зелени раздалечени очи и червена коса. Не питайте защо, но това са правилните гени.

Ще видите на 21 декември...

# 70
  • Galaxy 13197853088
Цитат
Какво е феминизъм?
П....а работа.
(по чирпански)

# 71
В Чирпан живеят чистокръвни неандерталци.

# 72
  • София
В Чирпан живеят чистокръвни неандерталци.
  Joy

# 73
Troy съгласна съм, че има такъв проблем в България, но мисля, че от проблемите в ислямския свят можем да си извлечем поука. Да има много малтретирани жени, но това е проблем, които трябва да се дискутира, а не да се премълчава. След като в тоталното подтисничество на жените в Сирия и другите подобни има такива жени, които са с такава голяма смелост, защо и потисканите и малтретирани жени в България не потърсят съдействие и помощ?! Доколкото знам има служби в София, които отказват помощ на такива жени. И съм ставала и свидетел на това как една жена взе детето си, потърси съдействие от такава служба, изключи телефона си и избяга от мъжа си. Така че когато човек сам не иска да си помогне, никой друг не може да го направи.

Нека оправим собствените си проблеми после да учим другите как да живеят Simple Smile В Бг жените работят наравно с мъжете, но като се приберат трябва да гледат децата, да готвят, да чистят и какво ли още не:)
И ако на това му казваш равноправие , не знам какво да ти кажа Simple Smile И между другото арабките може да правят същото, но поне не ходят на работа Wink

# 74
И какво на 21, Мамацита? Енергиен колапс на Старото мислене. Тук някоЙ хора може и да го поусетят Wink,  като болка в слънчевия сплит или виене на свят. Пък тва за неандерталците е много интересно, уж бяха изчезнали, а са оставили гените си и може би са били по развитите хора. Например евреите имат по груби черепи и кости, пък са най умни.

Общи условия

Активация на акаунт