Какво е феминизъм?

• 14 238
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ся, Бенти, ако  не знаеш, кака, кво е феминизъм, да  те  светна  по въпроса.

Елементарен пример: Нареждам строго  на  мъжкото  да изхвърли  боклука, а  той ми  отговаря с "Ама, аз... такова" newsm78 и  се  потрива. Боклукът стои  неизхвърлен цели  пет  минути, откакто  съм се разпоредила  по въпроса.
 Поглеждам  го право  в лявото  око /опитът  да го погледна  в двете  пропада, щот съм кривогледа Laughing/ и му  заявявам недвусмислено:  "Ако  ти  не  изхвърлиш боклука, аз ще   те изхвърля  като боклук! Twisted Evil".И той, горкият, понеже  е  поставен във  физическа, икономическа, сексуална  и каквато  там се  сетиш, зависимост от мен,  презглава  се втурва  да  изпълни  възложената мисия.
Дет се вика, профитирам  неговата  зависимост, щот  аз  нося парата / респективно  силата/  вкъщи.
Всъщност, ако  съм истинска феминистка, и мъж не  ми трябва. Гордо и с достойнство  ще  си  хвърлям  боклука  сама  ката  божи ден, даже  ще  си  сменям  крушките  сама и окото ми няма  да  мигне.И ако профитирам нещо или някой, то  това  няма  да  е  безпомощното  мъжко.

Лошата новина  обаче е, че  в днешно  време  място  за феминистки  няма.
За да има феминизъм, трябва  да  има причина  за него, а именно- да е налице неговият контрапункт /мъжизъм, както  се  изрази едно  от момичетата   по- горе Wink/.
Като вземем  предвид, че  мъже  почти  не останаха и се броят  на  пръсти/  говоря за мъже, а не за вири- пишковци като цяло /, то феминизмът  понастоящем  спада към групата  на  умирающите  социални  феномени.
В последната  си агония  обаче  той  ще  роди Матриархатът с главно М. Laughing
Кво  ще кажеш Thinking

# 76
българката която е еманципирана, масово яде бой и на това се гледа като на нещо нормално ? Wink
Tук непредубеният читател не може да не се зачуди:
а) ти българка ли си
б) ти еманципирана ли си, ядеш ли бой и гледаш ли на боя като нещо нормално
в) на каква статистика се позоваваш и какви групи от населението наблюдаваш

Не държа на отговор, и малко мисъл, за предпочитане преди писане, е от полза.
Няма и да пиша за предубеждения, проектиране и комплекси, само ги споменавам, дано и те са от полза  Wink

# 77
Думата комплекси заменя бедния ви речник май Simple Smile
Комплексирани са тия които скачат като ощипани Simple Smile сякаш разпознават себе си Simple Smile
И ако ми кажеш, че в Бг няма домашно насилие и е рядко срещано явление мъж да шамароса жена си , определено лъжеш  Mr. Green не че на мен ми пука де , в крайна сметка нито слугувам на мъжът си , нито ме шамаросва Wink

# 78
че жените в ислямския свят са зле, е факт
но също така е факт, че те също имат вина за това
защото примерно поне половината от убийствата на честта в Зап. Европа се извършват именно от жените в семейството
Малко е спорен тук моментът с вината. Аз също съм продукт на западната цивилизация и много неща ми се струват недопустими и варварски. Но да бъдем честни, и нашият свят не е измил зорите, и ние в някои отношения изглеждаме варвари на други култури, сигурно и ни съжаляват, и не искат да са на наше място.
Бих разбрала човек, който е възпитан, обграден и вярва в някакви ценности, който ги брани.Вината не е само негова персонално, а на сблъсъкът между световете.

Пп Трой, да повтаряш думите от бедния ми речник не е признак на творчески размах. Гугълни статистиките за домашно насилие, насилие над жени, и ще видиш, че България е съвсем в крак с евротренда, за добро или лошо. Не съм профайлър както казах, няма да гадая защо пишеш една или друга невярна информация.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 23:51 от Рокси

# 79
  • в дяволитите очички на моето тормозче

И ако ми кажеш, че в Бг няма домашно насилие и е рядко срещано явление мъж да шамароса жена си , определено лъжеш  Mr. Green не че на мен ми пука де , в крайна сметка нито слугувам на мъжът си , нито ме шамаросва Wink

Всяка   жена  заслужава мъжа си. И всеки мъж- жена си.Разбирай го  както  искаш.
И още нещо- тираните  съществуват, защото  има  хора с робски  души. Казал  го е някой, много  по- умен от мен.

# 80

Всяка   жена  заслужава мъжа си. И всеки мъж- жена си.Разбирай го  както  искаш.
И още нещо- тираните  съществуват, защото  има  хора с робски  души. Казал  го е някой, много  по- умен от мен.

Тази тема се въртя на скоро и не ми се повтаря, но каквато и да е жената нищо не оправдава домашното насилие, особено пък над някой който е по слаб. А насилника е плод на обществото ни , не че някои майки на синове не са част от него де ... Mr. Green

# 81
И какво на 21, Мамацита? Енергиен колапс на Старото мислене. Тук някоЙ хора може и да го поусетят Wink,  като болка в слънчевия сплит или виене на свят. Пък тва за неандерталците е много интересно, уж бяха изчезнали, а са оставили гените си и може би са били по развитите хора. Например евреите имат по груби черепи и кости, пък са най умни.

На шега- на майтап, ама като се огледах около себе си, програмистите и умните мязат на неандерталци, а красивите и грацилните хомо сапиенси нещо от кифла нагоре не стигат...както се казва вица-

-Ката мата?
-Ата мата!
-Ииии, бата мата!

Феминизъм в пещерната епоха...

# 82
че жените в ислямския свят са зле, е факт
но също така е факт, че те също имат вина за това
защото примерно поне половината от убийствата на честта в Зап. Европа се извършват именно от жените в семейството
Малко е спорен тук моментът с вината. Аз също съм продукт на западната цивилизация и много неща ми се струват недопустими и варварски....

ми не е спорен
поне за това, което имам предвид: когато семейството реши, че дъщерята ги излага, се случва често да вземат фери до Хелзинки или Талин
и вечерта по тъмно майката и лелите да метнат девойката през борда
оттогава имало вече строги мерки за контрол и следене, особено ако се качи голяма тумба забрадени

# 83
Няма нищо по-лошо от крайно порядъчна жена. Случва се да са толкова добри и
стегнати, че да творят зло в опитите си да не правят лошо.

Предпочитам разпасани, парясници, леки жени и такива с палав поглед.

# 84
Не ме разбра, аз не споря за вина когато съдим от нашата гледна точка, на нашите закони и ценности.
Казвам само, че съществуват закони и ценности за които най вероятно е в реда на нещата да бъдеш наказан със смърт за определено провинение като предбрачен секс или отказ да сключиш брак. И не е толкова лесно да смениш чипа в нечия глава като просто го преместиш от една страна в друга.
Ако утре примерно вятърът те духне в Афганистан по една или друга причина няма да прегърнеш техните ценности. Най вероятно ще се съобразяваш публично, но ще възпитаваш и третираш децата си спрямо своите ценности и норми. И ще направиш всичко възможно да избягаш ако тамошното законодателство се обърне срещу теб.
Не ме разбирай погрешно, не одобрявам в никакъв случай убийствата на честта, но  и ми е малко как да кажа, ограничено да кажем, че жените са виновни за своето положение.

# 85
да, в случая са виновни
защото не са в Афганистан, а в нормална държава
където има организации, които помагат на такива момичета

ако са си там из ислямските държави, ОК, нямат избор, но тук имат
и понеже са го направили, не мога да им съчувствам

# 86
Виновни са, защото до известна степен изпитват удоволствие
от това да наказват "лошите" жени. Това ги издига в обществото.
Когато на мен ми кажат парясница, това включва в себе си и хвалбата-
а аз съм омъжена и порядъчна. Иначе нямаше да ми казват.

Затова са виновни, защото изпитват садистично удоволствие.
И не само в ислямския свят.

# 87
Феминизъм е патка в трактор.

# 88
да, в случая са виновни
защото не са в Афганистан, а в нормална държава
където има организации, които помагат на такива момичета

ако са си там из ислямските държави, ОК, нямат избор, но тук имат
и понеже са го направили, не мога да им съчувствам
Ще се опитам за трети и последен път да обясня какво искам да кажа, защото явно е неясно:)
Нормата и критериите за нормалност са различни в различните светове. Както за теб техните ценности не са нормални, така и твоите не са за тях. От тази гледна точка едва ли  можем да говорим за осъзнаване на вина, ако утре отидеш в тяхната страна ще почнеш ли да изпитваш вина, ще промениш ли критериите си за нормално, за морално?

Естествено, те са в Швеция, Норвегия, ЕС и т.н. и ще бъдат съдени ( от обществото, чрез законите) според  западните ценности. Но това не значи, че те са приели тези ценности за норма, че изобщо избор е възможен. Това са процеси, които се случват бавно и дълго, не от днес за утре или дори в рамките на едно поколение.

# 89
те престъпват закона и убиват
каквито и ценности да имат, мястото им тук е в затвора

като си държат на ценностите, да си ходят обратно
и да върнат всички пари, което тукашното общество инвестира в тях
като не им харесва, самолетчето и айде

а не да налагат техните си ценности тук

техните "ценности" нямат място в Европа

и изобщо не те разбирам как можеш да свържеш убийство с "ценности"

Общи условия

Активация на акаунт