Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 49

• 42 600
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Искам Нигяр най-после да прегърне рожбичката си

# 316
  newsm51 smile3525Благодаря,Мистик,не само за превода,а и за всички интересни пояснения ,които правиш!!!   newsm51  smile3525

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 10:00 от Silvia Hristova

# 317
  • Мюнхен
Явно и следващата серия ще е много силна. Раненият Мехмет (не се и съмнявам, че ще оживее), разкритията около Фирузе, реакцията на СС, развитието с историята Нигяр/Ибрахим/Кадер и Хатидже. Нищо не казахте за името на внука? Все пак  такова дете никъде не е споменато. Интересно ми е дали ще се придържат към историята или ще го оставят заради интригата? Разбирам за болката на Хюрем. Хем е момче, хем е от Фатма и като капак и името Сюлейман! Тази история с Фатма така и не я преглътнах. Съмнявам се Хюрем освен с думи с друго да може да помогне на хубавата Елена. Не разбрах дали СС отстъпи заради брака на Мустафа с нея?
И последно ми е интересно когато Фирузето бъде разкарана какво ще прави тройната коалиция? Махито е далеч, Хатидже си има други проблеми, въпреки, че тя е готова да загърби всичко, само за да нарани Хюрем и Афифе е твърдо зад Хюрем. Няма да им е лесно. Евала за думите на Афифе към Фирузе.

# 318
# 319
Определено силна серия.Сцената на Ибрахим с малката Кадер ме трогна ,най-накрая нещо негово лично не принадлежащо на Империята ! Сцената с Нигяр научаваща за дъщеричката си.Отново имаше обич в очите на Сюлейман към Хюрем .Сцената  Ферузе - Афифе -думите и съвета на една мъдра жена разбрала силата на любовта между Хю и Сю. Hug Heart Eyes
Определено обаче султана трябва да отиде на очен лекар ,май му трябва по-силен диоптър очила щом за толкова години не видя татуто Joy hahaha Joy hahaha

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 00:54 от trendafilka

# 320
# 321
Вечер посветена на Мерал newsm78

# 322
# 323
  • Burgas
Ох, най- накрая ви изчетох и сядам за гледам . Много съм изтървала , май ! Наистина силен епизод , видях само началото ,как Ибо коленичи до дъщеричката си и този поглед в очите му просто ме разтопи , видях и притеснението и тревогата по лицето на Хатидже ( какво ли и се върти пак в малката главичка  Thinking) .
Брагодаря за преводите !   bouquet

# 324

Ани, понеже ти е пълна кутията за л.с., изпращам ти тук една собственоръчна снимка от онзи ден от култовото кафе "Пиер Лоти" в любимия Истанбул. Hug
За благодарност - знаеш защо. Hug

# 325
  • Burgas
„ Даже и считам , че не винаги убиецът е убиец .“
„Важното е присъствието на любовта - ако  има любов, няма да има изневяра.“

PIPINA127, Ако не съм изтрила прекалено много от контекста, би ли пояснила допълнително позицията си убийствата и изневярата?!

eleaem ,  извинявай, че сега ти отговарям, но докато изчета всичко ...

Как разбирам убийството , изневярата  ...и т.н., това ли е въпросът ?

Първо ще кажа, че действията и постъпките на човек,според мен не са самия човек .
Те   са израз на състоянието, в което той се намира – нивото на зрялост, емоционален баланс и всичко останало.

Тъй като  действията  и постъпките  са резултат от обстоятелствата, затова те  са нещо преходно . Постъпките  са  само едно от нещата, от които е изграден човек и по тази причина съответно  човек НЕ МОЖЕ  да се идентифицира с нещо преходно и с  толкова временен характер.

У мен, пък и не само у мен струва ми се,  една и съща постъпка може да предизвика напълно противопложни реакции , защото един и същ човек може днес да допусне едни мисли и чувства в съзнанието си, а утре – съвсем различни. Днес може да направи добра постъпка, а утре да навреди с действията си. Затова много е важно в каква насока са намеренията на човека - в лоша или добра.
Човек е лош,когато тъмната му страна вземе превес.

Да убиеш човек е престъпление, нали ? Но във войната ако не убиеш, ще бъдеш убит. Ако убиеш на война - ти дават медал и колкото повече изтрепеш,толкова по лъскав е медалът . Тогава убиец ли е Ибрахим, например ? Ами Сюлейман ?
Ако  ти  убиеш за да  защитиш себе си или  съществата, които са ти най- скъпи, убиец ли ще бъдеш ?

Също и за  изневярата. Изневярата за мен  не е плътска, а духовна, няма  как да обичаш човека до себе си и въпреки това да пожелаеш друг. Това исках да кажа, че ако има любов  в душата ти - неможе да има изневяра. Според мен Ибрахим изневери , когато любовта му се изпепели . Той сам го каза . Затова съм склонна да го оправдая до голяма степен. Какво можеше да направи , да каже на Хатидже ,че не я обича и тя да го пусне и да се разведе ? Друг е въпроса дали щеше да го направи Ибрахим и дали Хатидже щеше да го разбере .   Ако останеше верен, какво ? Верността  гаранция ли е , че любовта не си е отишла ?

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 02:36 от PIPINA127

# 326
Мистик, благодарности и от мен   bouquet   bouquet   bouquet

# 327
За Хюрем и Ибрахим да се върна.
И при двамата борбата е въпрос на оцеляване.

Хюрем освен собствения си живот /на който без колебание сама посегна няколко пъти!/, брани най-вече този на децата си. За това й трябва влияние и власт.
Докато Ибрахим какво губи? Освен живота си? Има ли някаква опасност за децата му? За семейството му като цяло? Не! Той брани само високия си пост. Неговата цел е управлението, властта. Това го опиянява и това ще му вземе главата.
Да, върна се в Парга, когато реши, че любовта му с Хатидже е невъзможна, но се върна с целия блясък на положението си, с охранителите и по лично мое мнение - просто чакаше пратениците на СС да се върне. Никой не може да ме съгласи, че се е върнал да стане прост рибар. Познава СС като собствената си длан и е бил наясно какво да направи, за да получи желаната ответна реакция.
И след разкриването на изневярата не ме убеди, че тръгва на смъртен поход. Тръгна с надежда за победа, защото знаеше, че ще му се размине. Ибрахим е отличен психолог и му е ясно колко слаб човек е Хатидже. При него няма случайни действия, емоционални залитания. За това и не изгори писмото си, в което пише, че не съжалява. Всичко е обмислено и премерено. Прави ли нещо, го прави с пълната убеденост, че това е единствения правилен начин и никога не би признал дори пред себе си, че е сгрешил някъде.
Та с две думи - обърнати са им приоритетите.
Хюрем иска да има власт, за да запази децата си живи.
Ибрахим пази живота си, за да властва, да управлява.

# 328
Привет!
Снощи не успях да гледам, но сега ви изчетох с удоволствие.
Мистик, благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 329
Въй, много бързо пишете в темата, бре!Още не съм я започнала, още дочитам предишната.Напълно съм съгласна с мнението на Зазо за Ибрахим.Според мен Мехмет трябва да оживее, защото истинския май умира от шарка или някакво заболяване, друг е въпроса, ако сценаристите пропуснат този факт и го "убият" по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт