Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения - Тема 2

• 58 074
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Хайде и аз с въпрос - цикълът ми  не е много точен, така че винаги е въпрос на "около". Този месец го очаквах между 5-6 и 10ти. Все още го няма. Затова пък ПМС е супер активна  - опъвания и пробождания в яйчниците и наоколо, промениливи настроения, усещането, че всеки момент ще ми дойде; прималяване (до скоро нямах такова оплакване в ПМС, но преди  няколко месеца ми се случи), често ходене до тоалетна; една особена цялостна липса на апетит, която може да бъде преодоляна само с точно определени храни Simple Smile
Това, което ме притесни обаче е че изпитвам и особена жажда. Признак, който съм свикнала да асоциирам не с бременност, а с други, неприятни заболявания.
Снощи не издържах и си направих тест - поне ако е друг проблемът, да знам да ходя да го лекувам. Излезе ми много бледа втора чертичка, чак се чудех има ли я или не. На дневна светлина изглежда по-ясна сега (но пък е минало и време, може и да е станала по-ясна от това).

Lulu25,  и при мен беше същото! След още няколко дни, ако повториш теста, вече няма да е така бледа чертичката!   bouquet

# 376
Здравейте! Ако не се е получило бебето този месец и ми дойде около 20.01 менстуацията,ще изчакам да ми спре и ще посетя АГ си. Ще обсъдя с нея предположенията ми за липса на овулация.
  Thinking Не знам дали не е проблем,че въпреки че не кърма сина си от година и все още като стисна гърдите си потичат капки кърма. Този месец бебеправихме в дните на предполагаемата овулация,но до момента нямам никакви признаци за бременност. Confused

# 377
А от какво съдиш, че нямаш О ?

# 378
Аз благодаря за мненията Simple Smile Стискам палци да сте прави, ще повторя пак теста, че вече направо не съм сигурна дали не ми се е привидяла втората чертичка.

# 379
Да,ясно че пролактина ми е висок и може и от това да е,но 3 месеца се беше възстановил. Ако не ми беше идвало въобще,нямаше да ме притесни. Възможно ли е пак да спре? Да си бях в България,веднага кръвен тест щях да си пусна...... Ама не съм..... Понеделник вече ще опитам да си запиша час при лекар. Дано не ме мотат повече от седмица.
А какво друго може да е ако не е бременност? Извинявам се ако звучи тъпо,но никога не съм имала проблеми с цикъла,нито ПМС и не съм много наясно..... Намерих референтните стойности на ЧХГ по седмици
• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml
Сега видях,че теста, който правя е с чувствителност 20 mIU/ml. В такъв случай според горната таблица има ли реално шанс да не се отчете до 6 седмица,така ли да го разбирам? И колко е това след евентуалното оплождане? newsm78

# 380
Ако не е бременност- може да е задържан фоликул или т. нар ановулаторен цикъл, което си е напълно в реда на нещата.

# 381
Ако не е бременност- може да е задържан фоликул или т. нар ановулаторен цикъл, което си е напълно в реда на нещата.

Hug Еми дано. Ще видим какво ще каже лекаря.Ще пиша пак ако има развитие,но лекар не вярвам да видя следващата седмица. Тук са много тромави нещата...... Мерси

# 382
Ако е висок пролактина е възможно да няма овулация и цикъла да е ановълаторен и да липсва или да е оскъдна менструацията

# 383
Прелитам набързо през темата, макар всичко още да е неясно.
Накратко, имам много бледа втора черта на теста, ден 13-ти, след овулация. Естествено забременяване ще се води, ако, дай Боже, се задържи. Дилемата при мен отново е, дали е на правилното място, защото имам една извънматочна. В понеделник ще пускам ЧХГ, в сряда - отново. Утре просто ми е невъзможно да отскоча до лаборатория, как ще устискам до понеделник, не знам.
Интересното е, че съм много спокойна, не откачих от страх, както предния път.  Laughing
Ако тази бременност я бъде, сигурно ще вляза за втори път във форумските легенди.
Спермограма през ноември, отчайваща, както винаги, с 2% морфология и 30% подвижност. Една фалопиева тръба при мен и яйчник към нея, който принципно овулира веднъж, на 3месеца. Овулацията е засечена на база следене на цервикална слуз.  Забременявам в първия месец, в който правим опит. Бяхме решили да пробваме, така и така ще се чака за арт процедура. Още сме леко шокирани.
Та така, изпях си.  Laughing  Само кръвен тест ще осветли ситуацията, знам, но се чудя, дали успоредно с него да пусна прогестерон.  Thinking
Благодаря, че ме изчетохте!  bouquet

# 384
Hope, твърдиш, че не си шашната, ама ако се прочетеш отстрани, на друго мнение ще си Laughing Laughing
Спомням си първата ти бременност.Направи си кръвните тестове, знаеш.А ти си ми пример, че невъзможни неща не съществуват Hug

# 385
На мен пък ми звучи доста спокойна. Стискам палци чудото ви да се осъществи  Hug

# 386
Хоуп стискам ти палци. При моята извънаточната 13 дни след О, още не се беше появила бледата черта (ЧХГ беше около 40) - появи се по-късно.

# 387
  • В сърцето на любимия човек
Хоуп - стискам ти палци  Praynig Жени като теб дават прекрасен пример и надежда, че не бива да се отчайваме  Hug

# 388
Спермограма през ноември, отчайваща, както винаги, с 2% морфология и 30% подвижност. Една фалопиева тръба при мен и яйчник към нея, който принципно овулира веднъж, на 3месеца. Овулацията е засечена на база следене на цервикална слуз.  Забременявам в първия месец, в който правим опит. Бяхме решили да пробваме, така и така ще се чака за арт процедура. Още сме леко шокирани.
Ей,такива истории обичам да чета,вдъхват голяма надежда на всички! Simple Smile Стиснати палчета и от мен! Praynig

# 389
Прелитам набързо през темата, макар всичко още да е неясно.
Накратко, имам много бледа втора черта на теста, ден 13-ти, след овулация. Естествено забременяване ще се води, ако, дай Боже, се задържи. Дилемата при мен отново е, дали е на правилното място, защото имам една извънматочна. В понеделник ще пускам ЧХГ, в сряда - отново. Утре просто ми е невъзможно да отскоча до лаборатория, как ще устискам до понеделник, не знам.
Интересното е, че съм много спокойна, не откачих от страх, както предния път.  Laughing
Ако тази бременност я бъде, сигурно ще вляза за втори път във форумските легенди.
Спермограма през ноември, отчайваща, както винаги, с 2% морфология и 30% подвижност. Една фалопиева тръба при мен и яйчник към нея, който принципно овулира веднъж, на 3месеца. Овулацията е засечена на база следене на цервикална слуз.  Забременявам в първия месец, в който правим опит. Бяхме решили да пробваме, така и така ще се чака за арт процедура. Още сме леко шокирани.
Та така, изпях си.  Laughing  Само кръвен тест ще осветли ситуацията, знам, но се чудя, дали успоредно с него да пусна прогестерон.  Thinking
Благодаря, че ме изчетохте!  bouquet
Hope,всичко ще е наред Hug  Ще видиш. И чакаме да се похвалиш.

П.П.За протокола,ако някой е в моята ситуация,опитва се да ми дойде,но за сега само едно тъмно кафяво петно.... Странно е. Толкова слабо никога не ми е било. Може би утре ще засили.Явно наистина пролактина ми е много висок от кърменето..... Поне се изясни,че не съм бременна.
мерси за съветите и успех на всички мами мечтаещи за бебоци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт