175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 376
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • DE
Ако ще помогне моят опит - на 28.12.2012 сключихме граждански брак в БГ, заради данъци и т.н. в Германия. Ако бракът се сключи през седмицата и няма церемония, а само 4 подписа, е напълно безплатно. Медицински искат - Васерман, Хив (от болницата) и документ от психото. Общо медицинските струват 80 лв за двамата. Вадене на нова лична карта - 20 лв, нова шофьорска книжка - 20 лв. Дано съм била полезна!

# 541
  • И аз не знам къде
Благодаря на всички за отговорите. Бяхме доста навити за брак,но документите за семейно положение изискват всички данъци да са платени,а на моят приятел не са и като се замислихме доста парички ще ни трябват,а сега събираме за бебчо да си има всичко newsm32 и сметнахме за по-добре поне на този етап аз да сии направя застраховка,но незнам дали всичко ще е ок. Те ще ми издадат документи,че след изтичане на моята карта ще съм застрахована при тях,дадоха ми и номер да им се обаждам,ако някой откаже преглед,но знам ли dontknow Служителката ме уверява,че повечето доктори не знаели и затова  ни връщали,но това не било правилно и ако им се обадим на тях те щели да оправят проблема с доктора. Дано да е така да няма проблеми за бебчо Praynig Wink

# 542
Здравейте момичета,
Отдавана не съм се отчитала при вас, но много неща ми се навяха на главата и все не ми остава време за форума. Искам да ви помоля да ми дадете някакви насоки за бременност и раждане в Германия. Задължително ли е да си имам хебаме. Аз си имам добра фрауерцин, която ми допада, но тя едва ли ще бъде на раждането или след това ще идва у нас. В БГ беше много важно да имаш някого в болницата, за да не те подминават като малка гара ... Малко ми е притеснено да не объркам нещо, а нямам кого да попитам. Моля споделете опита си!   bouquet

# 543
  • в сърцето на един мъж...
О, това за честито ли е? Ако е така - лека и безпроблемна до края! Hug За хебаме - не е много задължително. Аз лично и при двете не съм имала. Раждах при който дойде, т.е. при мен който е на смяна, понеже първото беше планово секцио, второто по спешност. Хебамето беше за после. С първото много ми помогна, с второто беше повече за разтуха Laughing понеже беше българка. Тук всички ти обръщат внимание в болницата, не е като в БГ, спокойно. Щом имаш добра лекарка, това е по-важно.

# 544
  • Германия
MamaD, не си задължена да имаш акушерка. А в Германия ако искаш и клиниката го има в реда си, можеш да бъдеш придружавана от Beleghebamme. Но ..която и да е на смяна, няма да те остави, даже по-скоро прекаляват с вниманието и въпросите, дали всичко е наред и т.н.

# 545
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
За много години, момичета! Желая здраве на нас и близките ни и нека ни е топло и уютно в душите, където и по света да се намираме! Hug

Ние прекарахме 3 много активни седмици в БГ около празниците, вече от седмица сме тук и не можем да си отспим, оказва се, че визитите в БГ са доста активен спорт.Wink

С интернет тук се сдобихме точно 3 дни, преди да заминем за БГ, т.е. 2.5 месеца, след като се хванахме на хорото с 1&1. Вече й изтече давността на случката, така че няма да се впускам в подробности, но в крайна сметка успяхме да уредим въпроса по доста неведоми пътища - чрез случайни познати, а не благодарение на съпорта на оператора. Както и да е, вече си имаме нет и домашен телефон вкъщи, това е важното. Simple Smile

През последната седмица ходихме на прегледи за бебето (смених си лекаря тези дни с един по-наблизо - хем новият ми е по-присърце, хем няма да бия път до Мюнхен в последните месеци и да взема да родя във влакчето, като ми акушират батковците Wink ), мисля, че и болница си избрах за раждането, остава да се запиша там и да чакам... Wink

1mimi, ние с теб май сме с един и същ термин. Grinning Макар и да съм от новите тук, аз също мисля, че ще си спестите много средства и неприятности, ако сключите брак. Не знам какви са задълженията на приятеля ти в данъци, но накрая на годината тук е твърде вероятно да ви вземат далеч повече + да си плащаш застаховката ежемесечно, а ако сте семейство, ще прикачат теб и бебето директно към неговата и той ще влезе в най-благоприятната данъчна категория.

MamaD, честито за бебето - леко и безпроблемно до финала! Hug Доколкото съм се информирала, както са писали pepelyashka и Geia, тук се ражда, при който е на смяна. (Моето лично мнение и разсъждение по въпроса е, че така медицинският персонал си разполага с времето, знае кога е на работа и кога - не, не живеят на тръни дали по всяко време на денонощието някой няма да ги викне на работа и съответно са много по-спокойни и не се подхлъзват да препоръчват разни планови процедури, когато няма обективни медицински причини за което.) А акушерка за след раждането не си длъжна да си взимаш - на мен лично, предвид че ми е трето, ще ми е по-спокойно, ако не се възползвам от тази услуга.

# 546
MamaD,

Честито и от мен!

Аз ходя при гинеколог на прегледи, като той дава и дежурства в родилното. Ако имам късмет, може да е на смяна. Wink Не съм раждала тук още, но имам 7 дневен престой в гинекологията. Няма нищо общо с Бг. Всички са мили и внимателни, независимо каква националност си или те каква са. Срещнах се с хебаме, но тя ще идва при мен след раждането чак. Ако имаш още въпроси, ще се радвам, ако мога да помогна.  Hug

# 547
  • И аз не знам къде
Здравейте.
Анири засега ова с брака го оставихме за лятото,когато мислим да си иден до Бг ,мислим че бъде по-спокойно и ще пробваме така дано да имаме късмет.Моят  термин е на март,но аз като си казвах дата на последната менструация обърках с  дни,така че май трява да е на  март,но  дни не са от голямо значение.Аз чакам своето първо бебче(малкият мъж)  newsm44 Да ти е живо и здраво.
А това с хемабето(доколкото разбрах е сестрата,която прави домашни посещения и преглежда майката и детето,което за мен е много хубаво,можем да бъдем по-спокойни така) и аз ще искам такава сестра,вече почти избрах коя да е понеже немски незнам ще викам рускиня или сръбкиня,но само не разбрах аз ли трябва да и се обадя или да кажа на гинеколога си и те да се обадят  newsm78

# 548
хееей сладуанииии  newsm76,
бях забравила колко сте добрички и отзивчиви. Още съм в първия триместър и не смея много да приемам поздравления, но ви благодаря предварително. Успокоихте ме. Понеже има доста документи, а поле и прегледи на бебето и ваксини, искам да се информирам от рано, за да не пропуснем нещо  /немска пунктуалност с български корени Crazy/ Мислех си, че хебамето би била от полза за тези формалности. Поне със сигурност прави U1 прегледа. Но вчера мъжът ми ми напомни, че тук пращат писма за всичко важно, така че ми олекна. Моят термин е чак септември. До тогава сме планирали и 1 месец в България - да видим какви ще са плановете на най-малки шеф за тогава  Laughing

# 549
Поне със сигурност прави U1 прегледа.
U1 и U2 се правят в родилното, чак за U3 ще трябва да ходиш, но и той е при педиатъра, а не при акушерката. Акушерка никога не е излишна, така че харесай си някоя, ама чак към 6.тия месец, по-рано мисля, че няма нужда...

# 550
MamaD, честита и безпроблемна бременност! Аз редувах прегледите веднъж при хебамето, веднъж при лекарката. Плюсът е, че хебамето ти идва на крака, а при лекаря обикновено се чака понякога час или повече докато влезеш...

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 14:10 от Приятелка

# 551
  • И аз не знам къде
Момичета да ви попитам като казвате данъци в края на годината какво точно имате предвид newsm78 Понеже сме от малко тук и много много не сме наясно,ако може някой да обясни по-подробно

# 552
Момичета да ви попитам като казвате данъци в края на годината какво точно имате предвид newsm78 Понеже сме от малко тук и много много не сме наясно,ако може някой да обясни по-подробно

След като приключи една календарна година и до 31.5 на следващата трябва да се пусне данъчна декларация, в която могат да се приспаднат някой неща и след като се обработи или трябва да се дошлаща данък или се възстановява.

# 553
1mimi , често данъците, които семействата получават обратно са 4-цифрено число, така че определено си заслужава да подадеш такава декларация (Jahreseinkommensteuererklärung). Може дори да прихванат неплатените данъци на приятеля ти, в случай че се ожените и се облагате заедно като семейство.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 14:16 от Приятелка

# 554
Здравейте момичета,
Отдавана не съм се отчитала при вас, но много неща ми се навяха на главата и все не ми остава време за форума. Искам да ви помоля да ми дадете някакви насоки за бременност и раждане в Германия. Задължително ли е да си имам хебаме. Аз си имам добра фрауерцин, която ми допада, но тя едва ли ще бъде на раждането или след това ще идва у нас. В БГ беше много важно да имаш някого в болницата, за да не те подминават като малка гара ... Малко ми е притеснено да не объркам нещо, а нямам кого да попитам. Моля споделете опита си!   bouquet
Честито !   bouquet Успешна и лесна бременност .

Общи условия

Активация на акаунт