Орхидея - тема 9

• 95 079
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема  newsm51
Аз все пак отрязах листото, промих с водка поради липса на друго. За сега нещата са добре, или по-точно не се влошават. Дано се стабилизира, че е видово фалче и има цветонос  baby_neutral На самото цветоносче има също някакви петънца.

# 16
На мен тези петна ми приличат на загниване. И по цветоноса май има такива. Снимай и сърцето на орхидеята. Отделно по листата има петна от варовик при поливанята, можеш да ги избършеш с биричка  Mr. Green

# 17
agnesana става и с лимонов сок, мъжът ми няма да преживее ако му мажа биричката по орхите  Joy
ето сърцевината

заразно ли е за останалите?

# 18
Сърцето загнива. При мен беше по същия начин. Сърцето започна да загнива, но си пусна цветонос и си изцъфтя без проблеми. Сега си имам кейки.

Това се получи при мен, но нямах загниване по листата. Някой по компетентен може да даде съвет, аз немога.
Това е стара снимка и сега до старото растение си имам бебе на три листенца, но още без корени. Като порастне и се вкорени ще ги разделя евентуално.

# 19
  • Бургас
Кога успяхте да изпишете две страници Rolling Eyes за проблема със загниването нищо не мога да кажа,още съм начинаеща и за сега само приемам съвети,не смея да давам такива без опит.
По въпроса за цимбидиумите в Баумакс Бургас в момента има доста на цена 30лв,намалението от 50 процента след като прецъфтят 15лв.Има и дендробиуми също на редовна и прецъфтели с намаление,мисля ,че 8лв бяха намалените.
Аз преди купувах спонтанно,ама сега ходя да дебна и като ги прехвърлят при брака си грабвам нещо,пък все някога ще цъфне Laughing

# 20
  • София
Да се запиша и аз.  Laughing Чак на втора страница!  ooooh!

Кучо, благодаря за темата!   bouquet  Радвам се, че си харесала снимката на цветната ми градинка и си я сложила да краси началото на темата.  Wink Ще трябва да чакам поне 2 месеца, за да я видя отново такава.  Confused

Момичета, не се нахвърляйте на цимбидиумите. Рядко цъфтят (в темата има само 2-3 успели и аз не съм от тях  Embarassed), а заемат много място. Ако искате някакво разнообразие има камбрии и дендробиуми, които са евтини, цъфтят лесно и заемат място колкото и фаленопсисите.

Да потвърдя написаното от Надето - заразите се пренасят от една орхидея на друга чрез поливане с потапяне в една и съща вода. След като преди време уморихме половината орхидеи, започнахме да ги поливаме отгоре.

# 21
Аз също не се хвърлям на цимбидиуми,на мен не ми цъфтят дори и камбриите и онцидиумите,чудя се дали да не ги продам,нещо не мога да им угодя, newsm78

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 22:35 от Nadeto...

# 22

И аз дадох за моя гигант пари като за три орхидеи, а сега имам една огромна марулка, която местя по пода  Joy

# 23
Ku4o Страхотно, благодаря за положения труд, станало е прекрасно.
Да се отчета че моите фалчета няма да цъфтят тази година , явно цветенцата усещат че съм в дискомфорт...

# 24
  • София
re_ge, недей така! Ще видиш, че ще те изненадат в най-скоро време с цветоноси, за да те усмихнат.  Hug  Дано скоро неприятностите останат зад гърба ти и отново да се отдадеш на приятното си хоби!

# 25
Да се запиша в темичката Simple Smile

# 26
Благодарности и от мен за новата тема.  bouquet

# 27
Днес се загледах в дендробиума ми, който след 6 месечно цъфтене реши че ще почива. Да ама не  Shocked изкарва това
Те не цъфтят ли само от центъра на булбите? Има три израстъка между листата  newsm78

# 28
Това не е ли корен?Всъщност те не са ли с бели тънки корени  newsm78

# 29
  • Бургас
На мен това от снимката не ми прилича на дендробиум а на фал с цветонос, дори дендробиум-фаленопсис не изглежда така  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт