Орхидея - тема 9

• 95 151
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Мадлена много е близка снимката за това. Иначе е дендробиум фал. Израстъка е точно като цветоносите му, просто до сега всичките излизаха от центъра на булбите. Сега за първи път са тръгнали между листата.

# 31
Моя дендробиум фаленопсис винаги е цъфтял между листата,никога от центъра  Peace

# 32
  • София
И аз уж с бясна скорост да се запиша и вече сте на трета страница.

И мен ме мързи да снимам напоследък, лошото е, че ме мързи и да пиша  Crazy

agnesana, аз имам 3 орхидеи, които изглеждат по същия начин като на снимката. Едната беше изкарала кейки преди известно време, също беше с 3 листа и го чаках да пусне корени и да го отделя и в един момент за няма и два дни започна да гние и паднаха и трите здрави листа, изгнили точно в основата където се държаха към майката. Сега пак пуска бебе и съм решила, че ако и сега стане така ще изхвърля и трите орхидеи със загнили розетки. Мъчно ми е, но смятам, че те раждат и заразени бебета и не ми се рискува със здравите орхидеи. Дано при теб не стане така  Peace

# 33
  • Gone with the wind
А пробвали ли сте да ги изкъпете с бледорозов разтвор на калиев перманганат? би трябвало, ако е нещо гъбично, да помогне.

# 34
  • София
Аз съм мазала само с топсин, но довечера направо ще ги потопя целите в калиевия перманганат. Мерси!

# 35
Много благодаря за новата тема!!  bouquet  bouquet
Аз съм с въпрос.. На орхито тръгнаха вече да му падат цветовете. Обаче пък излиза и цветонос. Ще пусне ли цвят или не?? Thinking Thinking
Щом излиза нов цветонос значи се готви да цъфти  Peace

Но възможно ли е хем да окапва единия, а другия да цъфти?? Thinking Thinking Няма как да я видя и да ви пратя снимки, защото не съм си в България.....

# 36
  • Gone with the wind
Защо да не е възможно? Напълно нормално си е

# 37
Здравейте! Влизам да ви се похваля с новата си орхидея, на която ми се стува, че са три разстения или може би греша?  Thinking

http://www.flickr.com/photos/82864609@N04/8208902708/in/photostream/lightbox/

http://www.flickr.com/photos/82864609@N04/8207812403/in/photostream/lightbox/

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 18:44 от Nazar Boncugu

# 38
# 39
  • Gone with the wind
Здравейте! Влизам да ви се похваля с новата си орхидея, на която ми се стува, че са три разстения или може би греша?  Thinking

Аз виждам 2 растения и един цветенос с листа  Mr. Green
Уникално е!

# 40

Аз виждам 2 растения и един цветенос с листа  Mr. Green
Уникално е!

Не са ли три разстенията- в средата и от двете страни? Как мога да ги разделя по-нататък?

# 41
Аз виждам 3 растения.Може да ги разделиш ако имат корени.Лично аз бих ги оставила така,много ми харесва ,а и ако въфнат и трите ще е уникално красиво.

# 42
Въпросът ми е дали ще има проблем, ако ги оставя така, ще достига ли необходимото количество хранителни вещества и до трите? Разделянето по какъв начин се извършва?

# 43
Здравейте, в тази тема ли някой търсеше синя орхидея? Вчера в нашето квартално магазинче видях такава с два цветоноса /63лв/ и продавачката след изразено съмнение от моя страна, че е синя, ме увери, че те с колежката са си купували и синя и черна, които са цъфтели след преминало цъфтене и пак са си изкарвали същия цвят. Възможно ли е?

# 44
  • Gone with the wind
E то зависи каква е, че това орхидея е доста сборно понятие. Но ако говориш за фаленопсис, мне, не е възможно. Има синьо-лилави, но цветовете им са доста по-дребни от на хибридите, които продават по магазините тук.

пс - не мога да сваля снимката на Назар. Щеше ми се да очертая какво виждам на нея. Това най в ляво за мен не е точно растение, по скоро си е цветенос с листа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт