Орхидея - тема 9

• 95 523
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
E то зависи каква е, че това орхидея е доста сборно понятие. Но ако говориш за фаленопсис, мне, не е възможно. Има синьо-лилави, но цветовете им са доста по-дребни от на хибридите, които продават по магазините тук.

ДА! подкрепям! хитър търговски трик е това, честно казано си е  направо срамота.

Танче , благодаря  Hug

# 46
Да, фаленопсис е, синьо - лилави са цветовете и са по малки да, но и тази която си купих предната седмица и тя е с по малки цветове. E, не е синя. Та въпросът ми беше, възможно ли е да изкара същият цвят после, на второто цъфтене, както твърди продавачката?

# 47
  • Gone with the wind

Това е естествено синьо-лилаво. Цветът в диаметър е горе-долу колкото желязно левче. Цветът по-долу не е естествен

# 48
  • София
Aз пък имах "черна" камбрия. Изобщо не ѝ личеше, че е пипана. Изглеждаше ето така:

После цъфна така:

И за черните лалета, купени на луковици съм чувала, че само веднъж цъфтят черно, а после са червени.

# 49
Ох Ку4о с този Пърпъл ще ми докараш инфаркт  Heart Eyes

# 50
  • Gone with the wind
Maxillaria schunkeana я водят черна, а за мен е някакво кърваво червено

За жалост моята умря  Confused Качих я на клон, за да спра гниенето по корените, но не бях никак редовна с пръскането (нуждаеше се от 2-3 пъти на ден през зимата, пък аз се сещах на 2-3 дни  Embarassed)

# 51
E то зависи каква е, че това орхидея е доста сборно понятие. Но ако говориш за фаленопсис, мне, не е възможно. Има синьо-лилави, но цветовете им са доста по-дребни от на хибридите, които продават по магазините тук.

пс - не мога да сваля снимката на Назар. Щеше ми се да очертая какво виждам на нея. Това най в ляво за мен не е точно растение, по скоро си е цветенос с листа  newsm78

Разстение е според мен.

# 52
Уникални орхита. Браво на всички Simple Smile

# 53
  • Там, където ме обичат
Aз май скоро няма да се похваля с цветонос.  Sad

# 54
Aз пък имам 2 цветоноса и още едно бебе, което тъкмо се е "излюпило" от спящатата пъпка  Mr. Green

# 55
Дали ще има 3 цветоноса, или едното е корен? Купих я преминала, с 4 цветоноса.

# 56
Дали ще има 3 цветоноса, или едното е корен? Купих я преминала, с 4 цветоноса.
Tова на първа снимка в средата е корен.

# 57
Благодаря за отговора, то и на 2 съм предоволна. Другите 2 зареждат по един, но пък всички се отчитат. И една от Практикер за 3 лв купена тази есен и тя тръгва много добре. Надявам се след Нова година всички да са нацъфтели. И в този ред на мисли - при тази големина на цветоносите, кога да очаквам да има вече цъфнал цвят?

# 58
  • София
Зависи.

При мен по едно и също време забелязах цветоносите, при едната расте много бързо, а другите по-спокойно.
А сега ще ходя да снимам и как единият цветонос проби основата на листото за да избие. Корен също се показа от дупката. Тъпото е, че сега расте хоризонтално и не знам как ще го изправям после.

# 59
Цветоносите са пластични, но и крехки. Аз много внимателно и много бавно успях да изправя един цветонос. Забодох пръчка и полека го прикрепях към нея с фибичките - въшки.  За корените няма оправия, растът си на където искат, но на мен не ми пука.

Общи условия

Активация на акаунт