Орхидея - тема 9

• 96 310
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
 santa2 пишете писма ...аз писах и той взе че ми донесе  Joy. Толкова съм побъркала домочадието, че на детето в писмото след играчките пише - "жълта ванда за мама (ама голяма)"

# 76

Eто ги моите натъкмени.

# 77
Оле Наде  Shocked райско кътче!!!!

# 78
Наде,вандите са доста големи като за тази цена,великолепни са!много да те радват   bouquet

# 79
Наде, а с какво ги осветяваш? На какво разстояние се намират от прозорец?

# 80
Отгоре имам лампи,виждат се на снимката,светят розаво,специални за растения са.През деня отварям щорите.Максимално близо са до прозореца,колкото да не пречат на щорите Peace

# 81
 Здравейте ,записвам се да ви следя.Миналия декември ми подариха една много красива орхидея,но за съжаление цветове и стояха много кратко време.От тогава само я поливам  с престояла вода и нищо друго не я правя.сега прочетох че трябва да изрежа стъблото (където са били цветовете).ще се разровя да потърся името и ,и пак ще пиша за съвет,защото много искам да цъфне пак

# 82
  • Бургас
Малко ми е странно как цяла година отглеждаш нещо на което не знаеш името  newsm78
И аз горе долу преди година и 2 месеца си взех първата,преди това обаче се просветих как се гледа,за да съм сигурна ,че мога да и осигуря нужните условия.С течение на времето станаха 30 броя и различни видове,като купя нещо веднага изнамирам вида и се просвещавам.

# 83
Чак сега видях, че това отзад са щори. Мислех че е стена. Имаш перфектното място  Hug Ако цъфнат едновременно ще е уникална гледка  Heart Eyes

# 84
Малко ми е странно как цяла година отглеждаш нещо на което не знаеш името  newsm78
И аз горе долу преди година и 2 месеца си взех първата,преди това обаче се просветих как се гледа,за да съм сигурна ,че мога да и осигуря нужните условия.С течение на времето станаха 30 броя и различни видове,като купя нещо веднага изнамирам вида и се просвещавам.

Подарък ми е ,както ми казаха така я гледам.Не съм голяма цветарка,но сега ме яд, че не иска да цъфти.Мисля че името и е цимбидиум(жълта кичеста)

# 85
Сега, през зимата на колко дни  ги поливате и торите?

# 86
Аз на 2 седмици фаловете,а вандите на 2-3 дни ги поливам.Торя през поливане.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 17:19 от Nadeto...

# 87
  • Бургас
valensiqna ,ако можеш дай снимка да я видим орхидеята.Тука има специалисти и ще бъде разпозната.Ако знаеш точно каква е,ще потърсиш информация и ще знаеш какви са и изискванията.
За поливането ,май преминавам на два пъти месечно.Последно поливах на 20-ти и все още са влажни корите.При нас е доста влажно времето.
Имам само една ванда,опръсквам я всеки ден по малко и я топя през ден, два,но при нея все още се уча,защото ми е първа и от скоро.Виси от тавана на най-слънчевия прозорец и за сега мисля,че и е добре.Мисля и за торенето веднъж месечно,ако не забравя.

# 88
  • Gone with the wind
Денима, вандите са по-големи гладници от фалчетата и определено торене 1 път месечно ще й е малко  Wink

# 89
  • Бургас
Денима, вандите са по-големи гладници от фалчетата и определено торене 1 път месечно ще й е малко  Wink
да де ,за вандата разбрах ама аз общо говорех, а пък тя не цъфна Sad окапаха цветовете ,иначе си е добре,предполагам от стрес така се получи или я изтъпаних на много топло newsm78 И сега като отрежа цветоноса да торя ли вече или трябва почивка.Откакто е при мен не съм я торила щото уж чаках да се отворят пъпките  Confused
При първия ми фал така се получи също,от много мандахерцане като го купих и не се отвориха всички пъпки,изпокапаха ама после като свикна у нас и напуска едни корендаци,листа и цветоноси та чак и цъфна а постоянно събарях саксията,че огромем стана.

Общи условия

Активация на акаунт