Помощ! Втора бременност след прееклампсия. Моля за съвет!

• 46 565
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
то май така ще стане притеснява ме това само че генеколога няма да ми обърне внимание май не е от достатъчно заинтересуваните ама това главоболие според мен не е нормално а инъче по време на брременността имала ли си подуване на краката и кега забелязах че бялото ми течение като пресечено мляко така се е събрало и жълтеникаво

Като не ти обръща внимание отиди при друг,ако трябва и при трети.Това течение ти е за лекуване,избягвай солта,пусни си контрола урина,мери си кръвното редовно.

# 106
ами ако продължава така май наистина ще се наложи да го сменя.Ами аз солта по принцип си я избягвам,кръвното го меря редовно.Сега като отида на консултация ще искам да ми пуснат пак за урина.Аз също мисля,че течението е за лекуване,според тях явно не е,защото им споменах и акушерката видя изследванията тя ми каза,че има бактерии в урината каза че били от течението и до там,никой нищо не каза за лекуване

# 107
Миленка, според мен по - скоро нямаш основание да си мислиш за прееклампсия, след като нямаш белтък в урината /албумин/ и високо кръвно.
Симптомите, които описваш са характерни по - скоро за ниско кръвно, вероятно от това ти е замаяно.
Краката могат да отичат от самата тежест и не винаги са повод за притеснение просто трябва да почиваш повече - вдигай ги нависоко.
Бактерии в урината са си повод за притеснение, макар че някой лекари действително не им обръщат внимание. Според мен е добре да настояваш да ти назначат някакво лечение. Не зная от кой град си и с какви специалисти разполагате, но ако имаш възможност потърси второ мнение.
И се успокой мила, най - важно за теб и бебето е да си спокойна. Живо и здраво бебче ти желая, вярвай че всичко ще е наред  Hug

# 108
 di_va благодаря за отговора.Ами немога да се успокоя,защото днес се чувствам още по-зле имам болки в  гърдите и задух.Там е проблема,че не съм от град и ходех в най близкия,но никак не съм доволна и мисля да го сменя проблема са ми паричките за жалост инъче отдавна нямаше да ходя при него.Ами кръвното нормално беше не беше и ниско.Вдигам ги те само веднъж отекоха и на сутринта нищо им нямаше,но имам болка и пулсиране в левия крак това ме притеснява повече.Браво ние,че не сме доктори ни е ясно,че не е нормално да има бактерии,а той тогава какъв доктор е незнам.Не мога да се успокоя днес цял ден плача като не се чувствам добре утре ще го мисля вече няма за кога да чакам то всеки ден по зле се чувствам.Благодаря и аз това си пожелавам и аз да се оправя и бебчето да е добре

# 109
Миленка, и болки ще имаш и ще ти пулсира и задух ще имаш ами бременна си момиче  Laughing
Корема расте, притиска диафрагмата и от там е задуха, не е задължително да има проблем. Последните месеци са най - трудни и си тежи. Усещаш ли бебето, нещо беше споменала че те притеснява.
Малко разводнихме темата, ако искаш пиши ми на лични готова съм да отговоря на всичките ти въпроси, но нека не отегчаваме аудиторията   Mr. Green

# 110
    Аз малко съм позагубила вяра в лекарите. Когато имам съмнения в компетентността на някой отивам за още няколко мнения на други места и това не е много хубаво ама поне за себе си да си направя изводи за нещата. Бъди спокойна едва ли може да се притесняваш от прееклампсия, по-скоро си имаш обичайните за бременността оплаквания. Обаче бактериите не са шега работа. Задължително трябва да се лекуват! Може да не чакаш назначение и направление за изследвания от лекар. Аз си пусках сама често изследвания на стерилна, обикновена урина и ПКК през втората бременност. Не са скъпи-обикновена урина мисля, че беше около 2лв. , а стерилна-10лв. В епикризата ми от първото раждане пишеше "бактерии масово в урината" и никакво назначено лечение, аз нямах симптоми за тази инфекция. След като отидох на профилактичен преглед и като дадох епикризата докторката ми, тя подскочи като и казах, че никой не ми е назначил лечение на инфекцията.

# 111
аха ясно благодаря за отговора.Ами аз незнам как може да виждат,че имам бактерии и да не ми назначат лечение.Абе незнам до колко са нормални за бременността тези симптоми мен лично ме притесняват.Ти как се чувстваше през твоята бременност имаше ли проблеми

# 112
аха ясно благодаря за отговора.Ами аз незнам как може да виждат,че имам бактерии и да не ми назначат лечение.Абе незнам до колко са нормални за бременността тези симптоми мен лично ме притесняват.Ти как се чувстваше през твоята бременност имаше ли проблеми
[/qu

Малко късно отговарям. Дано през това време си получила адекватно медицинско мнение и лечение. Аз имах проблемна първа бременност, а се чувствах отлично на фона на прееклампсия, не си давах сметка. През втората бременност нямах никакъв проблем, но бях толкова мнителна, че чуех ли за нещо и си внушавах, че го имам и аз. Трябва здрав разум и добър наблюдаващ лекар и всичко минава добре.

# 113
Ами има ли вече такива кой ти обръща внимание.Ами получила всичко си е както преди,че и по зле

# 114
здравейте мами  Hug извинявам се, че пак повдигам темата, но видях, че една мама от миналогодишните юлски мами е била като мен с първото си дете с прееклампсия. Аз бях така с моя син, въпреки че се роди 5 дена преди термин, но беше 2490 гр. на 48 см. Тогава го записаха недоносен 1ва степен, че бил хипотрофче. С предишната бременност от 5ти месец бях с доста подути крака, качих доста кг (около 40 кг) за цялата бременност, но нямах албумин. Кръвното уж беше добре, докато една сутрин не се събудих със световъртеж и то беше 150/100. Приеха ме веднага в болница, сложиха ме на апарат, на система и отделно инжекции. После казаха, че не могат да го овладеят и на следващата сутрин спешно секцио - в операционната бях с горна граница над 170. След раждането обаче всичко изчезна като с магическа пръчка - отоците, кръвното, дори кг доста свалих (явно съм била доста подута). сега съм бремена с второ и доста ме е страх Cry
Ходя на доплер от 20 г.с - назначиха ми аспирин протект (на ден по 1), което обаче трябва да се спре, флебодия по 1 на ден, дузофарм 3 х1, нутри-маг и нош-па, че и доста силни контракции съм имала. Засега казват, че кръвоотока е добре, бебо отговаря на седмиците (и на корем и на краче).  Кръвното ми е 110/70 и дори понякога 100/60, като го меря сутрин преди ставане. Спрях солта (ям такава с ниско съдържание на натрий), не пия кафе и кола (карат ме да повръщам), ограничих тестеното (само със сладкото не мога да се преборя напълно), но четох че може да ям шоколад с над 70% какао (бил добре за кръвното) и се чудя дали може още нещо да направя newsm78

# 115
С първата бременност лежах в болницата поради прееклампсия ,с втората бременност нямах никакви такива проблеми,изобщо не съм вдигала кръвно или не се подувах,докато в първата бременност лицето и глезените ми ставах двойни  Peace

# 116
           Здравей dona_78, в коя седмица си? От моят опит мога да те успокоя, че през втората бременност нямах никакъв проблем. Wink Взела си най-важните мерки - Аспирин Протект и доплер всеки месец. Аз в началото не ядях сол, но към края като се успокоих си позволявах малко по-увкусена храна Embarassed. От 6-8 месец бях на Фраксипарин през ден профилактично. Слушай лекарят си. Карай си спокойно бременността и да се похвалиш с резултата.  Peace
      turbalani4ka дано всичко е наред и няма проблеми. Вече си на финала няма страшно. Peace Имаш някои признаци които могат да са симптом на прееклампсия, но могат да са нормални за края на бременността. Леко раждане ти пожелавам.  bouquet

# 117
здравей артемида, ами според лентичката трябва  да съм в 31 г.с. Кръвното го меря всяка сутрин, но не се е качвало, освен една неделя за малко стигна 140 на 100 и аз се уплаших супер много. Свалих го с лежане за 2 часа, но си беше страшно. Отдавам го на това, че се бях ядосала доста и оттам да се е повлияло... но нали пак си падна, та не ме притеснява. Peace
Последния път ми изписаха и допегит, но тях още не съм пила, че ме е страх при кръвно 100 на 60 сутрин ако падне още няма да мога да се движа.

# 118
        Щом сега ти е такова кръвното е супер. Simple Smile от силен стрес инцидентно си е нормално да се повиши, но щом бързо се върне към нормални граници няма проблеми. Ако тръгне да се качва започвай си Допегита след като ти е изписан. Следи и урината за белтък. Аз пусках изследване на 2-3 седмици. Леко до края.  Peace

# 119
Здравейте, момичета! За първи път пиша тук. Но преди 6 месеца и аз бях с прееклампсия в много тежка форма и със спешно секцио. След това ходих на кардиолог и нефролог и всичко вече ми е наред.  Какви изследвания трябва ли да ми пусне АГ-то,защото до сега нищо не ми е пуснал. А искам следващата ми бременост да е успешна.
Питам вас защото и вие сте преживели това заболяване и вече имате бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт