Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за престой в Норвегия за българските граждани?
Какви са изискванията за обучение в Норвегия?
Какви са процедурите за прехвърляне на дете от българско училище в Норвегия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за престой в Норвегия за българските граждани?
За българските граждани, пребиваващи в Норвегия, се прилагат изискванията, които важат за всички страни от ЕС. Това включва 3 месеца престой като турист, последвани от допълнителни 3 месеца като търсещ работа. За да се възползвате от допълнителните 3 месеца, трябва да се регистрирате в полицията като търсещ работа преди изтичането на първите 3 месеца след пристигането.
-
Какви са изискванията за обучение в Норвегия?
За да учите в Норвегия, първо трябва да изберете университет и специалност. Ако специалността изисква владеене на норвежки, ще трябва успешно да завършите най-високото ниво на езика в езиков курс, известен като Bergenstest. Ако специалността не изисква норвежки език, можете директно да се свържете с университета и да попитате за срокове и документи.
-
Какви са процедурите за прехвърляне на дете от българско училище в Норвегия?
Процедурите за прехвърляне на дете от българско училище в норвежко училище зависят от образователната степен. Например, за 9 клас, ако детето учи норвежки, то може да се свърже с университета и да попита за срокове и документи. За по-подробна информация е препоръчително да се консултирате с училищните и имиграционните органи в Норвегия.
-
Какви са предизвикателствата при намирането на работа в Норвегия без необходимите документи?
-
Как да добавя снимка към публикация във форум?
.
.
Макар че в тоя Киви, дето аз ходя, са станали много добри и е трудно да намериш нещо с изтекъл срок. Аз си купих едни малинки веднъж, прибрах се и гледам тези от долната страна бяха мухлясали. Върнах се с касовата бележка и ми ги подмениха с нови, които си бяха хубави. Една жена задръсти едната каса веднъж с 20-тина различни продукта, които били с изтекъл срок. Явно беше ошушкала магазина за такива стоки, момчето на касата хич не й се зарадва.

Един си докарваше 3-400 000 на година от тези застоялите продукти. Не ми се рови из стари новини, сигурно бих го намерила някъде из вестниците.
Особено ми допада като хем го осолят, хем го замразят! И това ако не е smør på flesk, здраве му кажи! 
С много търсене, кандидатстване и интервюта.
Ннннннннне, мисля, че не ти се струва.
.
Ужасно! Ама такова едно сладко, месесто... Питах го какво е това. Той ми вика салам от кръв.
И си го хапна...Даже ми заобяснява, че се ядяло с пържен бекон и сладко...