НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

• 52 705
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Самсара,вземи си и някой антибиотик за всеки случай,че в Норгето трудно ги предписват.Има разни детски антибиотични сиропи от рода на Бисептола,които можеш да си купиш и без рецепта в БГ.
Шишета с панадол и нурофен няма смисъл да мъкнеш.Има ги там на воля  Mr. Green

# 676
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Най-сетне смогнах да направя Верденс бестето. Нелка, благодаря ти още веднъж за рецептата. Hug Наистина е лека и вкусна. Аз я направих обаче с крем фльоте смесено с крем ванилия. Трябваше ли да ги смесвам с миксера или просто като си бухна фльотето с миксера да си добавя вътре кр. ванилията и да ги объркам с бъркалка?  ThinkingЩото ще видиш на снимките как се разтече. Но гледах снимки в нета, на някои също се беше разтекла. При всички случаи обаче ще си купя кръгли форми, и ще я направя още веднъж пробно преди РД. А, и друго щях да те питам-как успя да намажеш толкова равномерно тестото на хартията? Blush Моето стана на коловози, и сякаш прекалено тънко го намазах. И бадеми не поръсих, ама другия път.
http://prikachi.com/images.php?images/197/6200197C.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/265/6200265c.jpg
Снимките не са прелест, ама да има материал ако четат и други аматьори като мен. Blush Hug

# 677
Мелина,
Нелка да ти обясни за по-сигурно, но разбиваш сметаната и после ВНИМАТЕЛНО добавяш крема. Не с миксера. Дори някои препочитат да не ги смесват предварително, а да мажат първо едното, после другото.

На мен кръглите форми са ми по трудни за тая торта. Нямаш пространство да мажеш Simple Smile

# 678
  • Norge
Ей, Мелина, верно че се поразтекъл кремът. Blush Не че това го е направило по-малко вкусен, де.
Много ти благодаря че си се решила да изпечеш тортата и че ни показваш снимки!!!  Hug

Точно си я направила както е по тукашната рецепта, те си я пълнят с яйчен/млечен крем и със сметана. Вероятно някои смесват двата крема, аз мисля, че най-често съм наблюдавала да слагат първо млечния и върху него - сметаната.
Лъки правилно ти е казала, че разните пухкави кремове се смесват само ръчно (по-лекия и нестабилен към по-тежкия), в случая е по-добре към ваниловия крем да добавиш разбитата сметана. Отначало само лъжица-две и после вече останалото, но с леки движения.

Лъки бе,  Heart Eyes нямало било пространство  smile3533
Абе да бе, знам. Ама пък стените пазят и си мажеш на воля, без да те е страх, че част от крема ще изпокапе по плота.  Joy

Иначе за коловозите , Мелина...'ми че знам ли как съм го намазала? newsm78 Нали изравнявам отгоре с лопатката по някакъв начин  и ...ами тъй някак си.

Аз се разтърсих и изрових едни антикварни постове в моя любим “Ол“.
И там съм обяснявала, я да поставя линк за всеки случай, там има повече снимки и текст.

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1207974/page/37/fpart/11/vc/1

-----------------

Самсара, мнооооого приятно питаш и общуваш   bouquet
И аз като другите съфорумници тук ще кажа, че можеш да си набавиш някои козметични продукти от България. Някои неща там са на почти същата цена, други са по-евтини, трети са на половината от тукашната стойност, а боите за коса са с уникална разлика тук и там.
Самата аз от Варна винаги си нося насам крем за лице. Когато сме с колата и повече неща, но ти ще пътуваш по въздух и няма как.
Антибиотик също си вземам, за късмет така и не ми се е налагало, но ми е добре да знам, че има.
Парацетамол в БГ е много по-евтин от тукашния.
Хапчета, съдържащи кофеин, в БГ са с рецепта, тук - не. Но тук са по-скъпи.
За други неща не знам, не съм ползвала. Confused

Иначе против разстройство какво беше...нишесте? Лъжичка смляно кафе? Оризена вода?

# 679
  • ride my bike...
лелееееее....
темата се превърнала във вкусна-кулинарна Simple Smile
Баба ми правеше подобна торта, но с кайсии. Благодаря, че ми я припомнихте:)

# 680
  • на брега на морето
Нелка и Лъки ми- благодаря за разяснението за крема и за търпението! Hug Ето че научих нещо ново, тепърва искам да почна малко от малко да правя по някоя друга торта, че да мога да праявя на Кирил като порастне. Нелка, благодаря и за линка. Аз я направих с фльоте и крем ванилия, щото не обичам ябълки, а мъжът ми не обича канела.  Blush Тази наистина бе лесна и бърза, което се оценява високо от мен за момента, когато времето ми е кът. Другия път съм сигурна, че ще ми се получи по-добре и пак ще кача снимки. Инак и тази ще се изяде. Mr. Green За по-сигурно ще сложа 1во кр. ванилията, а отгоре сметаната, без да ги смесвам. Мисля си че ред резенчета банани под крема ще и стоят добре, или ягоди, както каза Нелка, че правили някои.
Аз обикновено си вадя рецепти от Hjemmet, но рядко правех нещо по тях и вообще Blush. Да не казвам голяма дума, но ще почна вече да правя това онова, че то с правенето става. Hug

# 681
Nelka, благодаря ти за милите думи и за съветите  Hug и за всички останали, които се включиха по моите питания  Hug
Запасила съм се с бяла козметика, че и декоративна - багажа само да ми побере всичко  Grinning

Нямам търпение да заминем с малката, но нямаме още квартира. Оказа се наистина трудна задача. Пък тя е приета от 1 август на детска градина Simple Smile - не можах да повярвам.

Сега пък я мисля как ще се оправя като не знае езика, за мен е важно да се чувства добре, защото има лош спомен от детските градини в БГ. Пита ме дали в детската градина в Норвегия има лелички, които се карат - баща й и казва, че в Н. никой не се кара на децата Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 09:28 от Самсара

# 682
Лъки бе,  Heart Eyes нямало било пространство  smile3533

Смей се ти Laughing ама с тая дълга облизваща лъжица, зор видях да я вместя в кръглата форма Mr. Green Mr. Green Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 683
  • Stavanger,Norway/ Varna
Пита ме дали в детската градина в Норвегия има лелички, които се карат - баща й и казва, че в Н. никой не се кара на децата Simple Smile

Милото, много ще й хареса тук, мног оги занимават с различни активности, винаги, всеки ден са навън, големи игри падат. А за езика- не я мисли, за 2 месеца е пушка  Peace

# 684
Пита ме дали в детската градина в Норвегия има лелички, които се карат - баща й и казва, че в Н. никой не се кара на децата Simple Smile
Милото, много ще й хареса тук, мног оги занимават с различни активности, винаги, всеки ден са навън, големи игри падат. А за езика- не я мисли, за 2 месеца е пушка  Peace

Дано  Hug

# 685
Направих тортата на Нелка - verdens besteto Simple Smile Не е за снимане ,но за е ядене е мммммм Heart Eyes
Следващия път ще я направя в кръгли форми, че сега стана голяма и тънка ( заради голямата тава).
Нелка  bouquet

# 686
  • Norge
Мноооооооого и хубави пожелания на всички ви/ни! Ей така, без повод, просто по една добра мисъл! Hug  bouquet

Лъкито да пусне някое цветенце, иначе ще има издърпване на уши. Heart Eyes

# 687
Здравейте, мами ! Прочетох всичко, написано по темата за Норвегия ! МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ! Въпросите ми към вас са следните:пристигам с двете си деца в Осло-синът ми е на 7 год.,дъщеря ми на 10 месеца.Баща им е българин с норвежко поданство,ще ни чака там.Първото,което ще направим е да се регистрираме в полицията и да чакаме за номера.Искам синът ми да започне училище,но след като незнае езика как ще се случи това? Нямаме брак с баща им-от посолството тук в Б ЪЛГАРИЯ ми казаха,че за малката ще вземем бързо норвежко поданство,но за сина ми,понеже е роден 2006 год. ще трябва повече време,тогава закона е бил друг .Помогнете с информация! А за себе си няма да питам,ще трябва да уча език !БЛАГОДАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

# 688
Мноооооооого и хубави пожелания на всички ви/ни! Ей така, без повод, просто по една добра мисъл! Hug  bouquet

Лъкито да пусне някое цветенце, иначе ще има издърпване на уши. Heart Eyes

Тъкмо вчера си мислех за теб и къде изчезна. Цветенце:

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 08:44 от Анонимен

# 689
  • на брега на морето
Венцито, специално за поданството на сина ви най-добре пишете до UDI и задайте въпроса, който ви интересува. Аз така правя. Бързо отговарят. Ама другите момичета може да знаят повече. Hug

Общи условия

Активация на акаунт