Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 834
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, кои хормони точно влияят на пигментацията? И ако се оправят хормоните, петната изчезват ли без процедури по избелването им?
Пп. Изобщо не съм доволна от избелващия тоник на Биотрейд. Една вечер ми щипе, на другата не. Започнаха да ми излизат едни дребни бели пъпки като след шоколад, кожата ми е зачервена на петна, поричките ми се възпаляват и няма да коментирам как ми изсъхна на места кожата, а Т зоната се омазни 10 пъти повече  Shocked Вечер се мажа, а сутринта носът ми е мазен та мазен. Ей такова нещо не ми се беше случвало. Очаквах да го пресуши  newsm78 Не съм и очаквала от него петната да изчезнат, затова и не споменавам че дори не са избледнели  Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 23:06 от poem

# 91
Каква е разликата между кремовете на АВЕН - ДИАКНЕАЛ И ТРИАКНЕАЛ?

# 92
yasmina те са за акнеична кожа. Триакнеал замести диакнеал. Има преполагам нещо повече, ползвала съм ги и съм  била доволна. Не съм сигурна за петна обаче дали има ефект

# 93
Точно за петна търся, нещо наистина действащо, че докато намеря зимата ще мине , диакнеал го дават в описанието и за петна, незнам много се чудя какво да си купя.

# 94
Ако ви е страх от недоказаните твърдения, че хидрокинона е вреден, то можете да използвате кремове с алфа арбутин.  Това е натурален (несинтетичен) хидрокинон. 
Появи се в някои от кремовете на ISIS, но го има и в българска козметика. Тази година си купувам такъв.  Петната ми доста изсветляха, но все още не са изчезнали напълно.  Доволна съм определено, но ми се искаше по-бързо да се махнат :/

# 95
Ако ви е страх от недоказаните твърдения, че хидрокинона е вреден, то можете да използвате кремове с алфа арбутин.  Това е натурален (несинтетичен) хидрокинон. 
Появи се в някои от кремовете на ISIS, но го има и в българска козметика. Тази година си купувам такъв.  Петната ми доста изсветляха, но все още не са изчезнали напълно.  Доволна съм определено, но ми се искаше по-бързо да се махнат :/
Според моя опит и дума не може да става за сравнение между хидрохинона и алфа арбутина.
Първият ми премахна петната за отрицателно време,при това стари и дълбоки,след което ги върна още по-тъмни и дълбоки.От втория не видях никакъв ефект,освен първоначалното леко избистряне на тена,което се случва с всеки избелващ продукт,скъп или евтин.
Все пак би ли споделила кои БГ кремчета ползваш?Човек докато не пробва,няма как да знае кое му действа.

# 96
здравейте момичета
преди няколко години започнах да пия противозачатъчни ЯСМИН,след месец ми се появиха пигментни петна и от там започна голямата драма
купих си избелващи кремове но нищо,започнах да ходя на химичен пилинг ,дерматоложката така ме издокара че станаха още повече и по тъмни,започна се лудото купуване на кремаве и леки химични пилинги ,след три години борба се отказах,купих си крем на клиник за смесена кожа,петната от него доста изсветляха,започнах и освежаващи процедури при козметичката ми със най съвременния апарат, петната ми вече са почти не забележими,на мен във тези години най добре ми действаше избелващия крем на биотрейд и избелващия серум на шисейдо,много добри отзиви имаше и за серума на сисли но до него не успях да стигна

# 97
записвам се и аз да ви следя,на мен също ми останаха петна от бременност, а и за белязах че от слънцето стават по тъмни.

# 98
Моите петна тази зима ги изсветлих със серума на "Биле". Казвам тази зима, защото миналата ги изсветлих с мелабел и лятото пак се появиха.
За първи път ползвам мазило с алфа-арбутин. Нямам идея дали пак ще се появят, но за момента съм доволна от ефекта.
Да поясня само, че моите петна се появиха след 3-месечно взимане на контрацептивни хапчета. Слънцето не ми влияе (цяло лято се мазах с крем 26-ти фактор и не потъмняват) но при стрес или състояния подобни на депресия се връщат.
БИЛЕ ИЗБЕЛВАЩ СЕРУМ- просто го потърсете с гугъл
Ето го и серума за тези, които ще се заинересоват. В аптеките или магазините е около 7 лева.
Ползвала съм и нощния крем, но ми идва прекалено мазен.

# 99
  • София
Моите петънца са от акне и сега разглеждах сайта на Хил Клиник да видя какви процедури предлагат.
Имат някаква система e-Matrix - технология, базирана не на лазерна енергия, а на биполярна фракционна ("решетъчна") радиочестота. Има снимки, на които се вижда значително подобрение при тежки белези от акне. Някой да е пробвал/чул отзиви за това чудо?

# 100
Mini Rebel , след около седмица имам записан час за консултация там точно за тази процедура- аз имам и много белези, и петна. Ще пиша после какво се е случило  Simple Smile

# 101
  • София
Супер, ще чакам да споделиш. Успех Peace

П.П. А случайно да знаеш какви са цените на процедурата?

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 09:15 от Mini Rebel

# 102
undrwater- и аз ще чакам да споделиш резултатите , и колко пъти триабва да се прави тая процедура ?

# 103
Здравейте момичета! Ето го и моят опит. Преди 1 гд. ми се появи малко петно на носа, започна да се увеличава и стигна  размер на бобено зърно. Купих си нощния избелващ крем на БИЛЕ-ВА 3 в 1 и избелващия лонсион.  Измивам лицето с гел, обтривам с лонсиона и накрая намазвам с крема. Мога да кажа, че за 10 дена откакто го ползвам има видим резултат върху петното, на останалата кожа не мога да определя. Резултата е много интересен. Очаквах петното да почне да просветлява, а то просто намалява размера си. Крема в никакъв случай не е за мазна кожа, много е тежък и мазен. На мен ми се отрази добре защото съм на 50 гд и кожата ми е  доста суха. От вчера имам и нова придобивка - малка пъпка на брадичката, нещо, което не съм виждала от 20 гд. на лицето си LaughingПрез деня използвам Защитен крем БИЛЕ-PH  с UV-A и UV-B филтри (SPF 26).
Да мине малко повече време и пак ще пиша дали съм се отървала от петното или съм пъпчасала като тийнейджър Joy

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 03:09 от dqvolski_ochi

# 104
  • Пловдив

а ако не ви е страх Ви препоръчвам турския крем Expigment  Peace
и като лично ползваща вече втора зима
 /миналата година открих в края на зимата в един сайт, подобен но индийски крем - петната доста стари и грозни се по разкъсаха и избледняха, а тази зима заложих на турския /
мога да твърдя че петна вече нямам , а миналото лято и нови не ми са се появили /след ползването на хидрокинона/
За статистиката борих се с петната от 2007 и съм минала през какви ли не процедури и мазила с отрицателен, никакъв или временен ефект....

но побързайте зимата свършва аз лично вече спрях хидрокинона и сега съм на Glyko A и серум с вит.С до края на март , а после само защита /главно с цинк/ и нищо друго през лятото
Също така препоръчвам да се пие Ниацин особено лятото

Общи условия

Активация на акаунт