БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 430
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Може ли да дам на малчо свежо краве сирене?

# 181
Имаш предвид прясно, меко? Ако да - не  Simple Smile

# 182
Един въпрос за АМ - колко най-малко трябва да е разстоянието между храненията с него newsm78 Знам за 3 часа, но понеже сме почнали захранването и още не сме заместили хранене..На няколко пъти малкият яде почти бурканче от 125гр(почти защото много се заиграва и има загуби по лигавника и наоколо) и след това му давам АМ да пие. Но с пюренцето се забавяме и после като изпие млякото и до следващото хранене с АМ се получават към 2 часа разстояние newsm78 Замислих се да не би да е някакъв проблем newsm78

# 183
Не е проблем  Peace

# 184
Имаш предвид прясно, меко? Ако да - не  Simple Smile

Да, такова е, мъжа ми купил на Маджаров свежо краве сирене, та аз се зачудих дали става, че нещо имам спомен да не се дава.

# 185
Ама как домашна круша ще даваш на сок?Пасираш и даваш.

Е айде де, реших че ще стане на сок, ама стана нектарче  Mr. Green По-скоро се притеснявах, че не съм давала нищо сурово до сега  Laughing

Не се притеснявай Hug! Голямо е детенцето, пък и домашен плод е все пак.
Дори не бели крушите, ако не са пръскани и се смилат фино.

# 186
Свеки направи супа от пилешки воденички и вика ако искам да дам на малкия. Мисля си, че е рано на пилешки карантии, макар да яде само бульона?   newsm78

# 187
  • UK
Такива неща не давам аз.  Peace

# 188
Такива неща не давам аз.  Peace
Защо? А от кога могат да се дават?

# 189
  • UK
Нямам отговор  Simple Smile Блонди и Чери да кажат и те какво мислят. Карантия не давам въобще, и ние вкъщи рядко ядем, вярно има разлика от пилешките воденички до свинския дроб, но не давам. Все още давам само от най-чистото месо, филета и т.н. Не давам и чревца, езици, кожи, шкембета и всякакви подобни, не мисля, че са подходящи за бебе. Като казвам "не давам" значи аз не приготвям и не давам, Бог знае какво има в Детската кухня, но и там не съм срещала подобни субпродукти - това сега също ме навежда на мисълта, че не е подходяща храна за бебета. Из бебешките пюрета и менюта също не съм срещала освен дроб в някои български.

# 190
Карантия изобщо няма нужда да се яде, нито от малко дете, нито от голям човек. Изключение прави телешки или свински черен дроб, но от сигурно и чисто хранено животно.
Като цяло в карантиите няма нищо полезно  Tired а за малко дете може да бъде дори опасно. Факт е как се изхранват животните като цяло - с хормони и кой знае какви химии. Не рискувайте излишно, няма какво да им навреди липсата на карантия в менюто  Hug

# 191
и аз така си помислих, още повече, че са купешки. аз докато давам пилешка супа от ДК се замислям сериозно, че знам ли какво е месото.
имам чувството, че в зеленчуковата супа слагат маргарин. има ли начин сама да разбера каква е мазнината?  newsm78

# 192
Попитай каква е мазнината. Ще ти кажат. Може да слагат маргарин, не е забраненто доколкото ми е известно. Sick Помня, че съм виждала надпис "с маргарин" в градината.

# 193
От кога могат да се дават солети?

# 194
Всъщност могат и да не се дават. Ако държиш все пак, щом са им въведени съставките може. Обаче не се чуди после ако отказва да се храни. В пакетче солети има едни 200 ккал, което си е горе-долу колкото обяда на детето.

Общи условия

Активация на акаунт