БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 428
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Записче да ви чета, за сега нямам конкретен въпрос, но темите, които обсъждате са ми интерсни  Peace

# 166
  • Berlin
Нишесте даже не знам как се пргиготвя и нямам намерение да разбирам. Мисля, че няма нужда от подобен крем.

# 167
за следобедна закуска  newsm78
понеже отказва каша, мл. с бисквити, реших да опитам с този десерт.

# 168
за следобедна закуска  newsm78
понеже отказва каша, мл. с бисквити, реших да опитам с този десерт.
Каквото и за сутрешна общо взето Simple Smile
А каши на пазара има бол - ако една не харесва - смени марка/вид.. Ако държиш на кашите Simple Smile Иначе можеш да правиш и домашни от семена директно - овес, ръж, просо... какви ли не варианти има. Доста по-различни са от готовите.
Кажи по-скоро какво ядете (продукти) и ще измислим варианти за следобедна  Hug

# 169
Там е въпроса, че и сутрин толкова яде. Опитала съм попара, кус кус /горе долу изяжда 50 гр./, овесени ядки, кис. мляко с бисквити /един път яде, един път не яде/, млечна каша не яде, оризова безмлечна със сирене и масло ядеше, но явно му омръзна и за сега не я иска, каша от елда не иска, грис със сирене и масло яде също по малко, а бе той само едно иска- да го кърмя и това е. Но се след 1 час пак допълзява до мен и ме дърпа, че гладен  Mr. Green  Иска ми се да имаме 2-3 кърмения, а не 5-6  Blush
Давам му да си гризе бисквитка, банан, следобед давам около 30-40 гр. пюре от шипки и ябълки, кис. мляко /изяжда 4-5 лъжици/. Много ще се радвам ако споделите идеи, че аз или не се сещам или съм опитвала и той не е искал.

# 170
Там е въпроса, че и сутрин толкова яде. Опитала съм попара, кус кус /горе долу изяжда 50 гр./, овесени ядки, кис. мляко с бисквити /един път яде, един път не яде/, млечна каша не яде, оризова безмлечна със сирене и масло ядеше, но явно му омръзна и за сега не я иска, каша от елда не иска, грис със сирене и масло яде също по малко, а бе той само едно иска- да го кърмя и това е. Но се след 1 час пак допълзява до мен и ме дърпа, че гладен  Mr. Green  Иска ми се да имаме 2-3 кърмения, а не 5-6  Blush
Пиши в другия подфорум, да видиш колко нормално е Simple Smile Синът ми беше същия, щерката и тя сега.. Освен кърма друго не признава - стиска устата..
5-6 са ви малко даже, само нощните са ни толкова  Crazy

Пробвай да му даваш да яде сам - с пръсти, подходящи храни. Обикновено така се съгласяват повече с времето.

# 171
аз нощите не ги броя, че ще им изгубя бройката. давам му сам да си гризе, ама той ходи да ги пуска където намери пролука  Mr. Green

# 172
  • София
И още един въпрос, имам заешко месо сварено, пасирано и налято във формички за лед във фризера - колко мога да го съхранявам там?

Заешко, претърпяло кулинарна обработка, може да се съхранява във хладилник до 3 дни, а във фризер до 4 месеца.

# 173
  • UK
Там е въпроса, че и сутрин толкова яде. Опитала съм попара, кус кус /горе долу изяжда 50 гр./, овесени ядки, кис. мляко с бисквити /един път яде, един път не яде/, млечна каша не яде, оризова безмлечна със сирене и масло ядеше, но явно му омръзна и за сега не я иска, каша от елда не иска, грис със сирене и масло яде също по малко, а бе той само едно иска- да го кърмя и това е. Но се след 1 час пак допълзява до мен и ме дърпа, че гладен  Mr. Green  Иска ми се да имаме 2-3 кърмения, а не 5-6  Blush
Пиши в другия подфорум, да видиш колко нормално е Simple Smile Синът ми беше същия, щерката и тя сега.. Освен кърма друго не признава - стиска устата..
5-6 са ви малко даже, само нощните са ни толкова  Crazy
MuJIuHka, малко са ви  Mr. Green До годинката съм кърмила на всеки 2-3 часа като новородено. Едва съвсем наскоро спря да се буди нощем, дневните също минахме само на приспиване и събуждане.
Учиш ли го вече сам да борави с лъжица и вилица? Моят син всичко ще прояде само заради удоволствието сам да бърка в купичките и да се маже където свари, страшно му е интересно да се храни сам. Твоят е по-малък, но горе-долу на тази възраст започнах да му давам лъжицата, аз му държа ръката и я насочвам, той си мисли, че сам го прави и се кефи и всичко бута в устата.

# 174
слагам му на таблата хапки, някои ги изяжда, а тези които не му харесват ги хвърля на земята.  Mr. Green

# 175
Момичета, имам много хубави домашни круши, мога ли да правя прясно сокче на детенце и да му го давам? Крушата сме я въвели вече, но от готово пюре, което предполагам е термично обработено по някакъв начин  newsm78

# 176
Момичета, имам много хубави домашни круши, мога ли да правя прясно сокче на детенце и да му го давам? Крушата сме я въвели вече, но от готово пюре, което предполагам е термично обработено по някакъв начин  newsm78
Защо само сок? Настръжи си му я цялата Simple Smile

# 177
Защо само сок? Настръжи си му я цялата Simple Smile

Пуснах я в робота и стана като нектарче, сега ще му я дам  Grinning
Духи, мерси  Simple Smile

# 178
Ама как домашна круша ще даваш на сок?
Пасираш и даваш.

# 179
Ама как домашна круша ще даваш на сок?Пасираш и даваш.

Е айде де, реших че ще стане на сок, ама стана нектарче  Mr. Green По-скоро се притеснявах, че не съм давала нищо сурово до сега  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт