БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 367
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,момичета
Незнам дали въпроса ми е за тук newsm78,но все пак ще попитам:Има едни шишета за вода със широки биберони,които не текат....Проблема е,че малкия ги прегриза и питанката ми е дали продават само биберони или трябва да си купувам шише newsm78

# 526
За коя марка става въпрос?
По принцип има биберони отделно, разбира се. Дори да не са прегризани  Mr. Green се сменят.  Peace

# 527
За коя марка става въпрос?
По принцип има биберони отделно, разбира се. Дори да не са прегризани  Mr. Green се сменят.  Peace

Ааа,Блонди,то че се сменят-сменят се!Става въпрос,че в рамките на много кратко време ги използваше повече за чесане,отколкото да пие от тях и сега текат като чешма....
Марката не я знам....Може и на Бертони да е шишето....помня,че не беше скъпо newsm78,но свикна с тях и затова мисля за алтернатива Thinking

# 528
Не пише ли на шишето какво е? Та на пазара има десетки видове, трябва да търсиш от твоя вид.
Знам, че бибероните на Нуби и Томи Типи стават и за двете шишета, но за останалите едва ли.

# 529
Здравейте!

Не знам към кой да се обърна и дали въпросът ми е за тук......Но....търся да закупя стерилизатор, ползван, ако може по-евтин Embarassed.....Да, ще проверя и в Продавалник-а, но си признавам,че там нямам много вяра.....Ако някой иска да се оттърве от неговия...моля да ми пише на лични.....

# 530
Какво нишесте ползвате за млечните десерти? Днес купих 100% пшеничено нишесте, но нещо сякаш не се получи. Стана едно такова ... точещо се като белтък. Сложих около 180 мл. пр. мляко, 2 ч. л. нишесте разтворих в студена вода и прибавих към кипналото мляко. Бърках докато започне да се сгъстява и дръпнах от котлона. Нишестето ли е кофти или аз нещо съм объркала или така си се точи тоя нишестян крем?

# 531
Здравейте,момичета
Незнам дали въпроса ми е за тук newsm78,но все пак ще попитам:Има едни шишета за вода със широки биберони,които не текат....Проблема е,че малкия ги прегриза и питанката ми е дали продават само биберони или трябва да си купувам шише newsm78
да не говориш за Мam бибероните ?

# 532
2 ч.л. нишесте за 180 мл мляко за малко.

# 533
да не говориш за Мam бибероните ?

Ние сме с Мам, но на техните шишета си пише ясно навсякъде, че са Мам, а Яни казва, че не знае  Thinking

Милинка, точи се, докато е топло. После се стяга по принцип. Затова обикновено нишестето се ползва за кисел.

Агънце-багънце, може би не е малко, защото две супени са за литър мляко  newsm78

# 534
Пакет нишесте от 60 гр е за 900 мл мляко. Така поне помня. За съжаление нямам пакетче пред себе си. Слагала съм по супена лъжица с връх на 220 мл мляко.

П.П. Чаена лъжичка беше най-малката или средния размер? Blush

# 535
П.П. Чаена лъжичка беше най-малката или средния размер? Blush

Среден размер е. Кафената лъжичка е най-малката.

# 536
Здравейте  и от мен.

Дъщеричката ми днес навърши 5 месеца. Избрала съм да я захраня с BLW на 6 м. Изцяло на кърма сме с тук таме малко водичка, когато хълца. До сега си наддаваше прекрасно, че и повече от прекрасно. На последната консултация кантара показа, че е качила 150гр и никакви см. От кабинета се оправдаха, че кантара им бил нов и можело да дава отклонения от предишното измерване. Е хубаво отклонения ама колко да са големи - 300гр отклонения?! Както и да е...та като споделих в отчетната тема за "растежа" ни и няколко мами ми скочиха с доводите, че трябвало да захранвам вече. На всичкото отгоре от около 7-8 дни насам нощем имаме ужасно силни колики с истеричен плач, непрестанно извиване и абсолютно неутешимо бебе поне 2-3 часа. До колкото аз съм разбрала от проучването си за захранването - не е удачно да се започва захранване, когато бебето има колики?

Та пиша, за да ми дадете съвет - какво да правя при тези 150гр. за 1 месец и силни колики?

Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 537
Първо споко Simple Smile
Напиши колко се е родила и сега колко е.
Аз моята беба не съм я теглила от 3 месеца  Blush

Не ги гледай толкова тия грамове. И 100 гр. на таз възраст е чудно, особено ако досега сте наддавали добре (повече от прекрасно както казваш). Още повече наистина разликата в кантарите може да е 100-300 гр. Особено електронните - ако са им по-слаби батериите и какво ли не.

На 6м. трябва да сте удвоили теглото от раждането. Ако го е направила - съвсем нормално е да забави темповете на растеж  Wink

Можеш спокойно да си изчакаш до 6м. със захранването.
Имай предвид, че ЗВБ е добре като идея, но не знаеш дали и как ще се приеме от твоето дете. Затова го започни, но имай едно наум - особено ако продължи да наддава по 100тина грама, да предлагаш и ти малко повече твърда храна. Защото първия месец те наистина не хапват особено по ЗВБ, а главно си играят и мажат здраво.
Моята беба адски повръща и ЗВБ за съжаление никак не ни е подходящо Sad Макар че сама си търси да пъха в устата... но я ограничавам до микро-дози, които аз й давам.

Даже и да захраниш, ще мине може би поне 2-3 седмици, преди да започне да хапва достатъчно големи количества (различни от 2-3 лъжички) - това особено важи за кърмено бебе Simple Smile Та пак няма много да помогнеш с "твърдата храна" за качването. А пък и каквото хапнат не го усвояват - изкарват го почти 1:1  Laughing .. Чак около месец-два след захранването започва твърдата храна да може да се нарече наистина ядене (без значение дали имате заместено хранене или не).

За коликите - сигурна ли си, че не са зъби. Защото на тази възраст те са по-скоро причина за плач  Rolling Eyes

# 538
Благодаря ти за бързия отговор и подробното описание  Hug Сега по ред:

Роди се 3925гр. 52с. - в момента е 7959гр. 69см.

И ние много връщахме преди, но сега сякаш понамаля този рефлекс, а и мисля, че беше основно от преяждане  Rolling Eyes

За кризите нощем - сигурна съм на 98%, че са колики, защото през цялото време има едно извиване назад в поза "мост", без значение дали лежи или е гушната и нищо по никакъв начин не може да я утеши, докато не се изпръцка и оригне няколко пъти. Затова си мисля, че са колики.
Иначе зъбките...ами чешем си ги, слюнчим се, но мисля, че не са я напънали все още кой знае колко. Иначе в началото на тези кризички й давах една хомеопатия за зъбки, която очевидно не я успокояваше. Това също ме наведе на мисълта, че са колики.

Иначе си изглежда здрава, усмихната, весела и засмяна. Жизнена както обикновено. Тези нощни кризи ту ги има ту ги няма. Забелязвам, че започна да суче по-честичко през нощта. През деня може да мине и с 3 хранения, но нощем си наваксва. А преди си правехме прекрасни паузи от порядъка на 4-5-6 часа, но това също го отдавам на коликите.

Значи спокойно мога да си изчакам да видя всички необходими "симптоми" за започване на захранването. Да се надяваме, че на следващия преглед ще сме качили повече. (Да вметна за сравнение - вторият месец беше качила 1600гр  Mr. Green )

# 539
8 кг бебе на 5 месеца в никакъв случай не е недохранено  Wink Съвсем си е добре беба  Hug
Виж какво ще се случи другия месеу на консултацията. Но ако си пишка и ака нормално, не се притеснявай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт