БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 457
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Да попитам сега като съм захранила с оризова каша, която е от пълнозърнест ориз, ориза като цяло счита ли ми се за въведен или отделно трябва да захраня с нормален ориз и да го давам към зеленчуковите пюрета? Както и като давам зеленчуково пюре с ориз ( готово) от зеленчук който е въведен пак ли трябва да захранвам по малко, не че малкия яде повече от 2-3 лъжички за сега? И още нещо когато реша да давам плодови пюрета мисля да дам и оризова каша с банан ( има такава на Лактана) банана ще ми се счита ли за въведен или трябва да го дам отделно като пюре?

# 496
Въвела си ориз вече.
Може бананова каша да дадеш след ориза, така ще въведеш банан, тъй като той е изсушен плод, който е на стърготини в кашата и си е въвеждане.
Може да даваш всичко с ориз, без да е нужно постепенно захранване, тъй като вече е въведен.

# 497
  • София
Благодаря Hug Чета, чета, но нещо съвсем се обърках, вярно че сме в самото начало на захранването, и за сега съм дала само оризова каша и пюре от тиква, но да съм подготвена... Дано свикна, че в началото уверено го карах, а сега започнах да се шашкам.

# 498
аз когато захранвах с готови пюрета, не ме беше толкова страх , както с пресните плодове, зеленчуци, като цяло всичко прясно. Банан пресен въведох в 7-ми месец, а иначе от бурканчетата бе един от първите. Simple Smile след това въвеждах кашите оризова , бананова, но оризовата чиста каша не ни хареса и взимах плодови каши .

# 499
Естествено няма мляко нито на Елби, на Елена, на Домлян ... Имаше синя Верея 3 %, Меггле 3 %, на баба 3,2 %, Ханско, Балкан, Пършевица, и ест. Президент, но то е 5 лв.  Mr. Green

# 500
  • Berlin
Ми аз взимам Верея 3%, защото си купувам такова за нас.

# 501
Милинка, и в София трудно се намира. Чувала съм, че голяма част от продукцията е за износ. Аз намерих едно Фантастико, в което има всичко на Елби. В другите магазини най-често срещам киселото им мляко от 2%. От Верея аз съм доволна  Peace!

# 502
А предложение с какво да въведа прясното мляко? Крем нишесте, мляко с ориз, грис с мляко  newsm78

# 503
Аз вече бях въвела белтък и направих крем. Струва ми се, че и трите варианта, които си дала са подходящи!

# 504
Белтъка кога се въвежда, и кое е по-добре да е първо - белтъка или прясното мляко?

# 505
Мамчета, предложете някой подходящ разхлабващ зеленчук за нашата възраст. За сега съм въвела тиква, картоф и морков. Понеже започнахме захранването с цел борба със запека и ме е страх да не го запека малчо отново ooooh! Морков избягвам да му давам чист, че после 2 дни ака твърдо, ама се притеснявам да не е проблем да въртя само тиква и картоф newsm78 На обяд му давам 125гр(каквото изяде, а не омаже) и после 60мл АМ. Въведох и ябълка, ама нея я давам от време на време между храненията(когато се случи да не спи).
Хем ме е страх да не избързвам с въвеждането, защото започнахме рано-рано Confused , ама пък да не би да проточвам много и да е проблем за детенцето newsm78 С педиатърката не го коментирам захранването вече, защото много странни съвети ми дава в това отношение #Crazy

# 506
Цветна палитра, пащърнак можеш да въведеш.

# 507
Белтъка кога се въвежда, и кое е по-добре да е първо - белтъка или прясното мляко?

Белтък на навършена годинка. Коментирано е и друг път. Нашата педиатърка ни беше посъветвала да въведем белтъка м/у година и година и месец, т.к. на година и месец предстои ваксина, кочто е приготвяна в/у кокоши ембриони (или нещо подобно). Т.е. да е ясно, че детето ще я понесе.

# 508
Мамчета, предложете някой подходящ разхлабващ зеленчук за нашата възраст.
Тиквичка и броколи.

# 509

И двете след годинката. По-добре първо прясното мляко.

Цветна палтира, какво АМ даваш?

Общи условия

Активация на акаунт