СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • I want it all and I want it now.
По български ще имат тест върху сложно изречение  Peace

# 526
Гаргамелче, благодаря много за инфото. Тъкмо се чудех с какво да запълня 15-ти Mr. Green И ние сме на предишните две, така, че до Коледа съботите са плътно заети. Жалко, че коледното съвпада по дата с И. Рилски. На 23 - ти съм подготвила мило предколедно събитие - Лешникотрошачката в Софийска опера.
С всеки ден задобрявам с тези задачи. Не знам за децата, но аз определено вдигнах успеха Laughing Laughing
И странно - чувствам се по-спокойна . Сякаш като съм наясно аз, и той е наясно... странна логика...

# 527
Наминавам да предам вчерашното домашно, но и моят в разсъжденията си е стигнал до равностранен триъгълник.
Това е решението, пускам го, за зда ми обясните къде бърка, предполагам чертежа, и как се разсъждава в такъв случай.
Направил е 2 чертежа, на първия е решил, че няма как двата ъгъла да са равни, съответно е направил втори, където:
а+в+г(гама)= 180
а+2в=90
в+2а=90
=> а+2в=в+2а
в=а
(180-90):3=30=а=в
2в=АВС=60

По принцип, ако съвпадат, както във втория чертеж, това указва ли се задължително в условието и приема ли се, че щом не  е изрично казано, то те не съвпадат.

# 528
  • София
Наминавам да предам вчерашното домашно, но и моят в разсъжденията си е стигнал до равностранен триъгълник.
Това е решението, пускам го, за зда ми обясните къде бърка, предполагам чертежа, и как се разсъждава в такъв случай.
Направил е 2 чертежа, на първия е решил, че няма как двата ъгъла да са равни, съответно е направил втори, където:
а+в+г(гама)= 180
а+2в=90
в+2а=90
=> а+2в=в+2а
в=а
(180-90):3=30=а=в
2в=АВС=60

По принцип, ако съвпадат, както във втория чертеж, това указва ли се задължително в условието и приема ли се, че щом не  е изрично казано, то те не съвпадат.

В маркираното е неточността, чертежът на Ганис го показва. Могат да бъдат равни. Частният случай,  който бях разгледала аз,  е при съвпадение на двата ъгъла и САМО тогава триъгълникът е равностранен.Но правилното е не да се разгледа частния случай, а  общия - тоест начертаното от Ганис.В другите случаи просто ъгълът при С е  60, но без това да означава, че и другите два са по толкова. Peace

Нека ползваме чертежа и означенията на Ганис, но с добавени буквички за улеснение:
http://prikachi.com/images.php?images/514/5551514P.png

Нека ъгъл С е х. По  ОЗ  < ALB=90+ x/2. По друга ОЗ <BHH1 = x => AHB= 180-x като съседен.
Но по условие  < ALB= <AHB =>  90 + x/2 = 180-x
180+x=360-2x
3x=180
x=60 градуса

Може  , естествено, нещо да не ти е казано по условие, а после да излезе  допълнително, че е така - след доказване, пресмятания, след допускане на противното и т.н.. Ако за това беше въпросът ти.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 13:46 от eine in Rente gegangene Nixe

# 529
Абе...решавайте си вие задачи, не ми пречите, само се чудя по БЕЛ всичко ли ви е ясно  newsm78
Аз да си призная и там имам съществени пропуски, половината от сложните изречения ми звучат много сложни  Mr. Green, по мое време такива е нямало явно  Rolling Eyes
Вие как се справяте там?

# 530
  • Варна
Нашето класно по литература ще е преразказ на непознат текст  Mr. Green CrazyТази жена ще ги побърка, освен това си спазва правилото за 5 бр оценки.

Класната още нямам информация на какво точно ще са,но са споменали,че и двете ще са преди Коледа.Иначе 5 бр.оценки при нашата са си малко.До тук моя е с 6 оценки. Simple Smile

По математика са на 2ри урок от уравненията. Peace

# 531
  • София
Абе...решавайте си вие задачи, не ми пречите, само се чудя по БЕЛ всичко ли ви е ясно  newsm78
Аз да си призная и там имам съществени пропуски, половината от сложните изречения ми звучат много сложни  Mr. Green, по мое време такива е нямало явно  Rolling Eyes
Вие как се справяте там?

Рая-Никол, една услужлива мама ни пусна в шестокласната тема ето този линк:

http://www.myschoolbel.info/Pomagala/Pomagalo7BEL/Tablici_BG_Ezi … /Tablici_SBKE.pdf

Разпечатах си тази таблица и от нея почнаха тези изречения да са ми с доста идеи по-ясни. Grinning Дано помогнат и на вас.

# 532
Може  , естествено, нещо да не ти е казано по условие, а после да излезе  допълнително, че е така - след доказване, пресмятания, след допускане на противното и т.н.. Ако за това беше въпросът ти.

По-скоро въпросът ми е как да не се заблуди при такава задача и да не решава частния случай?
 Ганис нещо ни изпързаля  Wink,  уж лесна задачка, ама бая народ се пързулнахме. Crossing Arms

# 533
  • I want it all and I want it now.
Еми ,малко са  PeaceОбаче и тя си е особена и това е. Поне по математика е много свястна жената  Wink Там са с доста оценки и който иска го изпитва на дъската.  Wink

# 534
  • София

По-скоро въпросът ми е как да не се заблуди при такава задача и да не решава частния случай?
 Ганис нещо ни изпързаля  Wink,  уж лесна задачка, ама бая народ се пързулнахме. Crossing Arms

Ами простичко -  разсъждава се, внимава се ( което аз също не направих) и се разглежда общият случай. Частните се съдържат в него. Ако в задача за разписване дете разгледа само частен случай, вероятно ще му присъдят някакви  точки, но далеч не пълните. Ганис или svetlaem  биха могли най-точно да ни кажат как се оценява задача, в която е разгледан само частен случай или пък един сред повече възможни.

# 535
Абе...решавайте си вие задачи, не ми пречите, само се чудя по БЕЛ всичко ли ви е ясно  newsm78
Аз да си призная и там имам съществени пропуски, половината от сложните изречения ми звучат много сложни  Mr. Green, по мое време такива е нямало явно  Rolling Eyes
Вие как се справяте там?

Рая-Никол, една услужлива мама ни пусна в шестокласната тема ето този линк:

http://www.myschoolbel.info/Pomagala/Pomagalo7BEL/Tablici_BG_Ezi … /Tablici_SBKE.pdf

Разпечатах си тази таблица и от нея почнаха тези изречения да са ми с доста идеи по-ясни. Grinning Дано помогнат и на вас.

Heart Eyes Готово, осигурих и четиво за уикенда  Mr. Green

# 536
Браво на вас! Възхищавам ви се! Hug
Аз отдавна вече съм скарана с математиката и дори не опитвам,оставила съм всичко  в ръцете на опитни учители като ganis . Wink
Утре моята девойка ще ходи на пробен изпит по математика във Веди. Интересно ми е как ще се справи.
Иначе това ,което ми прави впечатление ,е че другите предмети започнаха да закъсват покрай БЕЛ и математика... Confused При вас как е?

# 537

Иначе това ,което ми прави впечатление ,е че другите предмети започнаха да закъсват покрай БЕЛ и математика... Confused При вас как е?

Чакай че ми напомни за родителската пак. Физикът, голям образ е той, от старата школа, влиза с трагично изражение и заявява: много сме зле с тока....кво ще го правим този ток, особено момчетата. На мен ми стана смешно и той вика- защо се смеете госпожо. Ами викам аз имам дъщеря. Ами ако ви дойде такъв зет? Ами викам ще пробваме първо дали му понася тока  Joy

Та така- физиката ни харесва, биологията също. Географията я учим със зор нещо тази година, историята и нея я бутаме....
Най- много обаче решава задачи

# 538
  • София
Бях започнала да вадя всичките ви задачи(от около 2 месеца), но хард диска се скапа и всичко изчезна...бях ги приготвила за ваканцията, защото сега ми се отказва директно. Случайно да има някой друг такъв 'луд'? Много ме е яд...толкова хубава папчица беше....с мнооого задачки..
 Класното ни по Мат е на 7ми, а на 3ти по Бел.

# 539
Бях започнала да вадя всичките ви задачи(от около 2 месеца), но хард диска се скапа и всичко изчезна...бях ги приготвила за ваканцията, защото сега ми се отказва директно. Случайно да има някой друг такъв 'луд'? Много ме е яд...толкова хубава папчица беше....с мнооого задачки..
 Класното ни по Мат е на 7ми, а на 3ти по Бел.

Това е знак от Съдбата  Laughing, остави детето на мира  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт