Коледен подарък в детската градина

• 10 693
  • 94
  •   1
Отговори
  • София (Възраждане)
Каква е практиката във Вашата градина, събиране на средства и закупуване на един подарък за всички деца или друг вариант?
В случай, че е първото, каква сума събирате тази година и към какъв подарък се насочвате?

# 1
Практиката в нашата градина е следната: всяко дете казва какво желае и цялата група пише колективно писмо до дядката. Учителките закачат списък с желаният подарък от всяко дете. Например:

Желанията на децата от 3-та група "Черешка"  какво да им донесе Дядо Коледа:
Гошо - камион
Тошо - багер
Ива - докторски комплект и т.н.

Няколко дни предварително тайно се носи в градината опакованият подарък, надписан и се предава на охраната, госпожата и пр. Скриват ги и на коледното тържество в градината идва Дядо Коледа, поднася на всяко дете желаният подарък и ги снимат с дядото и Снежанка.
Подаръците си остават за всяко дете, т.е. не остават и не са за градината.

# 2
  • София (Възраждане)
За мен това е също по-добрият вариант, но вече трета година при нас се купува един и същ подарък за всички деца. Това е по желание на госпожите, защото иначе се създавало неравенство между децата,  а оттам и фрустрация, т.е. рев за играчката на другото дете

# 3
Аз фрустрация не съм забелязала.
Всяко дете си пожелава нещо, дядката го носи. За каква фрустрация изобщо може да става дума?

# 4
  • София
може да става, разбира се - едно пожелало кукла Анабел, а на другото му купили мъничка кукличка - аз съм привърженик на един и същи подарък за всяко дете - нещо дребно, колкото да има подарък, големите подаръци - в къщи, защото аз мога да си позволя да купя голямото желание на щерката - лъв 100 см, но какво ще стане, ако дядката й го занесе в детската  Wink

# 5
На нас затова ни казаха още в първа група - подаръците да са малки. Големите подаръци - у дома, под елхата.

# 6
  • София (Възраждане)
Лично аз бих могла да обясня на детето си, че скъпият подарък не е най-добрият, и тя би разбрала. Миналата година например подаръкът беше "централизиран" и въпреки това на децата не беше позволено да го отворят на място в градината, така че това може да бъде договорено отново: подарък от вкъщи, който не се отваря на всеуслошание. Нямам опит в случая, но не възлагам големи надежди на родителската съвест относно макар и опакования размер на подаръка, освен ако не се наложи предварителен контрол. Това последното, разбира се, е изключено.
Ще ми се да се включат майки, които събират пари за един и същ подарък. Тъй като именно този е нашият вариант, ще е добре да си помогнем с идеи и ориентири.

# 7
  • София
На нас затова ни казаха още в първа група - подаръците да са малки. Големите подаръци - у дома, под елхата.
не можеш да разчиташ на съвестта на родителите за съжаление - при вас може и да работи, но едва ли ще е така навсякъде  Peace

за еднаквите подаръци - в яслата бяха пъзели, подходящи за възрастта, в първа група не помня.. май куклички за момиченцата и колички за момченцата... но нещо малко беше. Тази година още не сме говорили по този въпрос  Peace

# 8
При нас винаги се подаряват еднакви книжки за всички деца, съобразени с възрастта им.

# 9
  • София (Възраждане)
А на госпожите купувате ли общ подарък?

# 10
А на госпожите купувате ли общ подарък?

За съжаление - не. Много е зле родителската организация в групата ни и аз купувам индивидуални подаръци за госпожите и лелята.

# 11
  • София
и аз купувам индивидуални подаръци - дори и да се събере актива и да избере подарък, аз искам да изразя благодарността си за грижите, които полагат за ситната и от които съм много доволна, затова избирам сама подарък  Peace

# 12
  • София (Възраждане)
Първата година и аз направих така - подарих коледни сувенири, втората не се разбра имаше ли общ подарък или не, тази година още е мистерия, донякъде завиди и от мен като касиер на групата. Дайте идея и за такива подаръци, моля, какво подарихте предишните години? Благодаря  bouquet

# 13
Не купуваме никакви подаръци. И не виждам защо. По поводи подаряваме само цветя.

# 14
Подаръци правя, за да изразя уважението към труда, който полагат за моето дете.
Купувам луксозна бонбониера като добавям коледна украса - стъклени топки с красива аранжировка+коледна картичка.

Общи условия

Активация на акаунт