Коледен подарък в детската градина

• 10 710
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
При нас практиката е,че всеки родител закупува подарък за детето си,опакова се,надписва се и се дава на детето,когато им е тържеството с дядо Коледа

# 16
  • на последния етаж
Интересна тема.
Миналата година не трябваше да носим нищо - Дядо Коледа им донесъл торбички с лакомства и разни дреболии (осигурени от заведението).
Тази година засега още нищо не са казали. Ще попитам идната седмица какъв е редът при нас.  Simple Smile

# 17
  • Някъде по Дунава
При нас практиката е,че всеки родител закупува подарък за детето си,опакова се,надписва се и се дава на детето,когато им е тържеството с дядо Коледа
И при нас е така. Има и лакомства осигурени от общината и ръководството на градината.

# 18
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
При нас миналата година събирахме по 20лв. за подаръци, на всички момченца еднакви, на всички момиченца също. Обаче родителите се оплакваха, че им идва скъпо.
Тази година аз ще събирам парите, започвам от идната седмица и се чудя дали да не събирам само по 15лв. за подарък без да им правим торбички с лакомства, въпреки че е кофти. Ходих в Джъмбо и по складовете - ами една хубава играчка е 15лв. в най-добрия вариант. Има и промоции за по 12-13лв. с останалите 2 лв мога да им взема по един малък шоколад, пакетче бонбони, солети и снакс евентуално, но знам ли дали ще ги има още тези промоции за по 12-13 лв.
Голяма дилема ми е какво да правя - хем не искам да купувам някакви подаръци за по 10лв. със съмнително качество, хем искам да угодя на родителите...

# 19
При нас миналата година събирахме по 20лв. за подаръци, на всички момченца еднакви, на всички момиченца също. Обаче родителите се оплакваха, че им идва скъпо.
Тази година аз ще събирам парите, започвам от идната седмица и се чудя дали да не събирам само по 15лв. за подарък без да им правим торбички с лакомства, въпреки че е кофти. Ходих в Джъмбо и по складовете - ами една хубава играчка е 15лв. в най-добрия вариант. Има и промоции за по 12-13лв. с останалите 2 лв мога да им взема по един малък шоколад, пакетче бонбони, солети и снакс евентуално, но знам ли дали ще ги има още тези промоции за по 12-13 лв.
Голяма дилема ми е какво да правя - хем не искам да купувам някакви подаръци за по 10лв. със съмнително качество, хем искам да угодя на родителите...
точно заради тези сметки предпочитам практиката в нашата градина: Всеки носи надписан подарък, детето се снима с Дядо Коледа и подаръка, след това госпожите го прибират и го връщат неотворен на родителя, който идва да взима детето. От общината обикновено (София, Люлин) отпускат пари за 1 малка торбичка лакомства, дори да я няма, не е проблем. Съжалявам, но за мен да дам 15-20 лв. за подарък за едно дете в ДГ са много. Обикновено им купувам нещо малко - списание Барби или Принцеса (обикновено са на цена между 3 и 6 лв. за брой), в което има малки подаръци за момиченцата и дъщеря ми много се радва. Синът ми полуава някой бейблейд за по 5 лв. и готово. Общо за двамата ми излиза 20 лв. подаръците в ДГ. Вече в къщи се купуват и отварят големите подаръци, които децата са си пожелали за Коледа.

# 20
  • София
Моят син знае, че подаръците дядо Коледа носи в Коледната нощ и ги поставя под елхата. Всичко останало, което получава от баби и дядовци си е от тях, послучай Коледа. В детската градина Дядо Коледа раздава торбички с лакомства, а подаръците са си за вкъщи. Много приятно изненадана бях от този факт миналата година, вече се чудех каква история да измислям Simple Smile

# 21
Нищо не са ни казвали още от яслата, таткото все забравя да пита  newsm78
Но пък получихме стихче за коледа да учим наизуст, така че явно ще има някакъв празник.

На нас затова ни казаха още в първа група - подаръците да са малки. Големите подаръци - у дома, под елхата.

Миналата година събрахме 10тина мъници в блока да им организираме такова празненство предколедно с малки подаръчета. Като дойде дядо Коледа единия подарък беше голям колкото всички останали взети заедно... Просто родителите искаха на тяхното дете подаръка да е най-хубав, разбирай най-голям. Беше изключително неприятно за част от децата, които страшно много се разстроиха, както и за техните родители, моята беше още малка за щастие и нищо не разбра.
Ако тази година правим пак ще се надпреварват сигурно кой по-голям пакет да донесе, за да не се получи същото.

# 22
  • Mediterraneo

Ами че скъпо си е, за подаръци, еднакви за всички, които няма да са съобразени с индивидуалните нужди, потребности и интереси на детето, 20 лв са си направо много.

# 23
Днес при шкафчетата се бяхме събрали няколко майки и в крайна сметка решихме да събираме по 10-15лв. За мен честно казано е все едно - по колкото кажат по толкова. Аз все се старая да са най-хубавите и т.н., но в крайна сметка с какъвто и бюджет да разполагам, ще се съобразя. И пак ще гледам за тези пари да взема възможно най-хубавата играчка, ще обиколя 2-3 склада и още толкова хипермаркета, но изобщо не се оплаквам Simple Smile

Миналата година друга майка купуваше подаръците и бяха хубави, събирахме по 20лв. на всички момченца имаше самолет. Аз работя на летище и няма да ви казвам, че на Борис всяка втора играчка беше самолет, но не ми пречеше, точно този го нямахме Grinning

Все пак ми бяха полезни вашите мнения ми бяха полезни  Peace

# 24
  • Пловдив
Не знам тая година какво ще намислят,но досега и при нас беше практика ние да си купим каквото е написало детето/е,не винаги се изпълнява тая заръка Mr. Green че дядката не гледа цените Laughing/ опаковам и нося без да ме види.Той вече ми каза,че дядото не е истински,ама подарък нява да откаже Laughing Раздават им ги,правят снимки,които мин.коледа ни бяха подарени.

Иначе в яслата бяха еднакви играчки за всички.

# 25
  • на последния етаж
Попитах за реда при нас - няма да носим подаръци, само торбичките с лакомства, осигурени от общината щели да им раздават.  Confused

# 26
  • София (Възраждане)
Като гледам как върви събирането на пари, комай и ние на вариант лакомства от общината ще минем Mr. Green

# 27
Аз съм ЗА еднаквите подаръци. Практиката при нас е да се носи подарък /опакован и надписан/ и дядо Коледа го връчва на детето - госпожите го разопаковат и го показват на детето, после се прибира в шкафчето. И колкото и да се опитват да поставят някакъв лимит от към размери и цена на подаръците, винаги се намира по някой родител кой да се покаже, че неговия подарък е най-голям и най-скъп. Затова предпочитам еднакви подаръци, даже да си останат и в градината, че и без това са много зле откъм играчки. Но няма да се получи моята идея  Confused

# 28
  • Юпитер- Сатурн
Миналата година се разбрахме да купим две големи и стойностни играчки такива, на които могат да си играят няколко деца. Голяма и здрава писта за коли и дървена дъска за рисуване (още са здрави  Grinning). За индивидуални бяхме решили плик с лакомства (след допитване до родителите). Когато тръгнахме да събираме пари се разбра, че някои искали малък, но индивидуален подарък. Та за пет- шест лева спретнахме еднакъв подарък за всички. Кукла за момичетата и камионче за момчетата. За госпожите и лелката събрахме пари допълнително.
Тази година подаръците пак ще са еднакви, такава е практиката, заради горчивия опит натрупан от изцепки на родители. За госпожите и лелката пари. Още не сме избрали подаръците какви ще са.

# 29
Идвам да се оплача  Tired

В четвъртък ме срещат 2 майки на входа на яслата и се почва: гърнетата са им много избелели, от тези 15лв. да купим гърнета на яслата.
Аз обяснявам, че преди 2 мес. сме събирали по 22лв. за дете - бюджет за закупуване на необходими неща за яслата - покривки за масичките, прахосмукачка и играчки, това е отделен бюджет и по време на изпълнението му никой и дума не е обелил за гърнета. Този бюджет вече е изчерпан и нямаме средства. Сега оперираме друг бюджет, чието перо е коледни подаръци, но ако държат ОК - ще купим гърнета. Консултирах се с госпожите - оказа се, че гърнетата избелявали от препаратите, с които ги дезинфекцират. Госпожата каза "ОК купете нови гърнета, но след първата вечер с разтвор ще са същите", казах на въпросните майки - изглежда се разбрахме.
Така...след това се почна "аз не искам да има шоколад в торбичките с лакомства", аз обяснявам, че мисля да им взема само по един кух Дядо Коледа от малките, които са не повече от 20гр. шоколад, защото и аз не искам да си тъпча детето с шоколад,  и още - желирани бонбони "Харибо" има едни големи пакети,  в които има 22 малки пакетчета (изброих ги) с по 8 бонбона от най-най-малкия размер (и тях изброих  Mr. Green).

Друго, което съм предвидила да сложа във въпросната торбичка са:
банан,
мандарина,
зрънчо,
солети
"барни  с крем ванилия " - цялото нещо с кухия Дядо Коледа и "Харибо"-то излиза 5,50лв.

Обаче как ще се преборя с въпросните 2 майки, а не знам, а и не вярвам изобщо да не дават шоколад на децата си и то по празници. И торта за Рождения Ден ли не им купуват?! Само и само да се изкарат най-най- най, ще ме накарат просто да не се занимавам повече и това е. И без това всички усилия, които се полагат по подготовката остават незабелязани, да не говорим за разходите... 'щото аз тези неща ги товаря в колата, обикалям поне 3 магазина, бензин и време - не ми пречи, но когато има такива жени, просто наистина ми идва в повече.

И това е само за торбичките, за подаръците си представям какво ще е . И все пак никоя от тях не се наема да помогне - или нямат коли и нещо друго...

Наистина тази година може децата да останат и без коледно тържество.

Общи условия

Активация на акаунт