Коледен подарък в детската градина

• 10 695
  • 94
  •   1
Отговори
# 90

Когато аз купувах играчките - за момиченцата купих пералня и прахосмукачка, за момченцата 2 вида конструктори, сметнах за унисекс кубчетата и фигурки на животни - все неща, които според мен са подходящи за деца.

#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Затова играчките трябва да се избират от родителите  Peace
Страшно много ще се възмутя ако някой тикне на дъщеря ми пералня и прахосмукачка да се учи да слугува, а на момчетата играчка с която да се развива интелектуално.
Да се учи да слугува  #Crazy  Не е ли нормално детето да вижда майка си да пуска пералня и прахосмукачка и да са й интересни тези предмети.  newsm78 Моята дъщеря за Коледа получи такива подаръци /детска кухня, прахосмукачка и ютия с маса за гладене/ и си ги харесва много и си играе с тях.

# 91
  • Mediterraneo

#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Затова играчките трябва да се избират от родителите  Peace
Страшно много ще се възмутя ако някой тикне на дъщеря ми пералня и прахосмукачка да се учи да слугува, а на момчетата играчка с която да се развива интелектуално.

Страшно тесногръдо изказване... Направо ме умори от смях.

# 92
  • София
си дадох сметка че на организаторът не му е било лесно - и като избор и като логистика.

Когато аз купувах играчките - за момиченцата купих пералня и прахосмукачка, за момченцата 2 вида конструктори, сметнах за унисекс кубчетата и фигурки на животни - все неща, които според мен са подходящи за деца. Миналата година им купихме кухня и стойка с инструменти за момчетата, а аз лично отделно от събраните средства им купих дървени пъзели.

Истината е, че разделянето на играчките по полове е пълна глупост - така както дъщеря ми не играе с кукли, перални и прахосмукачки, така брат й си падаше по тях, на по-малка възраст  Peace

# 93
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Моят малкия също си има пералня. Преди това изпадаше в ужас ако пусна пералнята вкъщи, от както си има негова детска си играе доста с нея и не го е страх от голямата пералня.

# 94
В нашата ясла събрахме по 10лв. за подаръци на децата и уж нямаше да има лакомства, защото не можахме да се разберем за това. Накрая пак имаше кексче и сок, както и да е.
По-рано бях писала тук, че аз се бях наела да събирам парите, но в крайна сметка други 2 мами изявиха желание и да си кажа направо ми олекна, защото 20 деца и 20 родители с претенции. Миналата година дори не се събирахме, за да решаваме какво да взимаме и играчката ни беше супер - самолет, на който му се отваря вратата и излиза едно човече, но както и да е.
На родителската среща първоначално говорехме за дървени пъзели, за да не са пластмасови играчките (много сме еко), после не знам какви образователни игри бяха, защото децата ни били "напреднали за възрастта си" и няма да влизам в подробности, всички сте чували приказките на супер амбициозните майки, децата на които винаги съм съжалявала, за това че не могат да бъдат себе си през целия си живот, но това е друга тема.
В крайна сметка получихме подарък игра, който е с пионки и зарчета! моят слава Богу не лапа такива неща, но на едно дете от неговата групичка на скоро му правиха операция, за да извадят погълната обеца. На играта пише 4+ и е тип "Не се сърди човече",  трябва да се играе със зарче, да се брои, да се местят пионки.
Не знам моят ли е изостанал за възрастта си, но брои само до 3.  newsm78

Според мен тази игра е абсолютно неподходяща за нашите деца и честно казано за мен това са най-зле похарчените 10лв. По-добре да бяхме събрали повече пари и да им бяхме взели дървена играчка, ако ще и по-скъпа да е, въпреки че и за 10лв. щяхме да намерим.

Ох, умрях от смях с тоя пост, ама и ти си случила на родители от групата... По голяма щуротия от Не се сърди човече за двегодишни деца не съм чувала никога.
 Ние си носехме всеки подарък на хлапето и дядото ги е раздал правилно, няма рекламации. 

По въпросите за пералнята - подходящо е печка и пералня играчка, разбира се, съвсем нормално. Играят си децата.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:38 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт