Коледен подарък в детската градина

• 10 707
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
Нашето тържество е утре,но няма да има подаръци Sad.Не знам защо обаче,а детето все казва,че Дядо Коло ще му подари подарък.Събрахме по 3лв,сигурно ще им дава лакомства,сигурна съм,че и на това ще се зарадва,но като го питахме какво иска от Дядо Коледа,той си каза.Сега като го види,ще си иска подаръка.Ние ще го купим,но той ще знае,че са от мама и тати,а не от дядото. newsm78

Ами, опитай да го подготвиш - кажи му, че е много специален, например, и дядо Коледа затова ще го посети 2 пъти, веднъж в яслата и ще раздаде подаръчета на всички и после под елхата само за него, щото е бил мнооооого послушен.

При нас тържеството мина, дядо Коледа там им раздаде само торбичките от общината - шоколад, вафла, портокал, мандарина и сок - мисля, че нямаше драми сред децата. Беше им казано, че пак ще ги посети по домовете и това е.

Пожелавам много положителни емоции на мъниците!

# 76
Много ти благодаря,да и аз си помислих за това.

# 77
Мина и нашето тържество,всички деца бяха в салона,имаше първо театър и след това музика с танци.Като дойде дядо Коледа,всички мъници ревнаха - госпожите се принудиха да викнат майките,които бяхме там,за да ги успокоим.Направиха им снимки и дядото им даде лакомства.

Като цяло съм доволна и ми хареса,детето също остана доволно,въпреки,че не си взе подаръка.Обясних му,че дядо Коледа ще го донесе вкъщи и ще го сложи под елхата.Сега пък постоянно гледа там,май няма да изчакаме до Коледа Grinning.

Много приятни емоции на дечицата,на които предстои този празник!

# 78
  • София
Ама какви дертове имате  Laughing Hug. Обяснявате, Дядо Коледа раздава подаръци на КОЛЕДА, единствено и само тогава (е, може и на Нова Година, ако имате и тогава традиция да си подарявате) през нощта обикаля всеки дом, влиза през комина и оставя подаръци под елхата. Преди това посещава коледни тържества, обикаля МОЛ-ове и т.н., за да се види и разговаря с децата, да провери дали са били послушни и дали са написали писмо или пък имат друго желание, освен това в писмото.

Сега пък постоянно гледа там,май няма да изчакаме до Коледа Grinning.

Ами обясняваш, че още не е Коледа и да гледа и да не гледа - нищо няма там. Цялата магия на Коледа е в очакването! Колкото по-дълго и по-трепетно - толкова по-голяма е радостта накрая Simple Smile
Иначе е все едно да идете и да купите заедно от магазина желаната играчка Wink

# 79
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
В нашата ясла събрахме по 10лв. за подаръци на децата и уж нямаше да има лакомства, защото не можахме да се разберем за това. Накрая пак имаше кексче и сок, както и да е.
По-рано бях писала тук, че аз се бях наела да събирам парите, но в крайна сметка други 2 мами изявиха желание и да си кажа направо ми олекна, защото 20 деца и 20 родители с претенции. Миналата година дори не се събирахме, за да решаваме какво да взимаме и играчката ни беше супер - самолет, на който му се отваря вратата и излиза едно човече, но както и да е.
На родителската среща първоначално говорехме за дървени пъзели, за да не са пластмасови играчките (много сме еко), после не знам какви образователни игри бяха, защото децата ни били "напреднали за възрастта си" и няма да влизам в подробности, всички сте чували приказките на супер амбициозните майки, децата на които винаги съм съжалявала, за това че не могат да бъдат себе си през целия си живот, но това е друга тема.
В крайна сметка получихме подарък игра, който е с пионки и зарчета! моят слава Богу не лапа такива неща, но на едно дете от неговата групичка на скоро му правиха операция, за да извадят погълната обеца. На играта пише 4+ и е тип "Не се сърди човече",  трябва да се играе със зарче, да се брои, да се местят пионки.
Не знам моят ли е изостанал за възрастта си, но брои само до 3.  newsm78

Според мен тази игра е абсолютно неподходяща за нашите деца и честно казано за мен това са най-зле похарчените 10лв. По-добре да бяхме събрали повече пари и да им бяхме взели дървена играчка, ако ще и по-скъпа да е, въпреки че и за 10лв. щяхме да намерим.

# 80
За 10 лв може да се купи по един хубав пъзел и една малка книжка, което е къде-къде по- подходящо и интересно от " Не се сърди , човече".

# 81
  • София
В крайна сметка получихме подарък игра, който е с пионки и зарчета! моят слава Богу не лапа такива неща, но на едно дете от неговата групичка на скоро му правиха операция, за да извадят погълната обеца. На играта пише 4+ и е тип "Не се сърди човече",  трябва да се играе със зарче, да се брои, да се местят пионки.
Не знам моят ли е изостанал за възрастта си, но брои само до 3.  newsm78
съчувствам ти, по-голяма глупост за подарък на вашата възраст не мога да си представя...

ние пари не събирахме - децата получиха по една книжка с коледни песни, ябълка, портокал и лакомства - според мен това е достатъчно, изобщо не е необходимо в детската градина децата да получат супер грандиозен подарък. Бях обяснила предварително на малкия дзвер, че дядото в детската няма да му донесе подаръците от списъка и тя беше супер доволна. Дочака си желаните подаръци на Коледа под елхата.

# 82
  • София (Възраждане)
Момичета, много сложно е това с общия подарък, коства ми ужасно много притеснения и енергия, изобщо не съм избрала подаръка лесно и въпрки това не мога да кажа, че направих съвсем добър избор, недоволни има, да не говоря как опаковах подаръци до 3 часа през нощта и ги мъкнах на два транша в поледицата. Бях недоволна от миналогодишния подарък,въпрке че не съм възроптавала шумно и не съм поставяла никакви изисквания, но си дадох сметка че на организаторът не му е било лесно - и като избор и като логистика. Ще съм първата която догодина ще предложи или вариант за самокупуване или събиране на някакви съвсем минимални средства, за да няма никакви тежки очаквания.

# 83
си дадох сметка че на организаторът не му е било лесно - и като избор и като логистика.

Аз купувах подаръците от родителския фонд, тези които остават за яслите и наистина беше доста трудно, така е.
Единственото срещу, което недоволствам е болни от амбиция майки, които не осъзнават, че децата им са точно това - деца.  Няма нужда от 2 годишни да им отнемаме детството, защото то е само едно.
Когато аз купувах играчките - за момиченцата купих пералня и прахосмукачка, за момченцата 2 вида конструктори, сметнах за унисекс кубчетата и фигурки на животни - все неща, които според мен са подходящи за деца. Миналата година им купихме кухня и стойка с инструменти за момчетата, а аз лично отделно от събраните средства им купих дървени пъзели.

Игра със зарчета и пионки, защото "децата ни са по-интелигентни от тези на тяхната възраст" и в крайна сметка неподходящи- от това недоволствам.

# 84

Когато аз купувах играчките - за момиченцата купих пералня и прахосмукачка, за момченцата 2 вида конструктори, сметнах за унисекс кубчетата и фигурки на животни - все неща, които според мен са подходящи за деца.

#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Затова играчките трябва да се избират от родителите  Peace
Страшно много ще се възмутя ако някой тикне на дъщеря ми пералня и прахосмукачка да се учи да слугува, а на момчетата играчка с която да се развива интелектуално.

# 85
Това им е интересно на децата. Ти не пускаш ли прахосмукачка, не переш ли?

# 86

Когато аз купувах играчките - за момиченцата купих пералня и прахосмукачка, за момченцата 2 вида конструктори, сметнах за унисекс кубчетата и фигурки на животни - все неща, които според мен са подходящи за деца.

#2gunfire #2gunfire #2gunfire
Затова играчките трябва да се избират от родителите  Peace
Страшно много ще се възмутя ако някой тикне на дъщеря ми пералня и прахосмукачка да се учи да слугува, а на момчетата играчка с която да се развива интелектуално.

Е, айде сега....чак пък три пищова в постинга...
Аз пък щях да се възмутя, а на детето ми вероятно щеше да му е кофти да не му позволят да си поиграе с момичешките печки и перални. Помощник ми е той, ама сега като разбрах, че това го приучва да слугува... Confused

Но като чета май все повече си мисля, че добрият вариант за градината  е подарък - малко пакетче, може би книжка, за всички деца еднакво и толкоз, големите интелектуално развиващи играчки у дома, за всеки според собствените му виждания.

Момичета, честита Коледа и успешна Нова година, много приятни емоции за мъниците и през 2013 в градините!

# 87
Аз пък не мисля, че ги приучва да слугува. Те гледат от родителите си и ги копират. За това питах дали момичето не пуска пералня и прахосмукачка.
Според мен още е твърде рано да се формира поведение у 2 годишни деца, те просто копират. Докато станат на 20 може и изобщо да не чистят и перат, което не знам до колко е добре все пак.

# 88
  • Луната ни пази
www.book.store.bg/p49180/prikazka-s-pyzel-koledna-prikazka.html
Ние подарихме това. Тази година задачата се падна на мен, консултирахме се в родителския актив. Децата ни са 3 година заедно, една в яслата и две в градината. Обикновено събираме 10 лв. за подарък и лакомства. Всичко е еднакво. До сега недоволни няма. Големите подаръци всеки у дома си ги подарява.

# 89
Е, и ние се събрахме на родителска среща, за да се консултираме и решим. Накрая уж решихме за дървени пъзели, но уви..не получихме това.

Общи условия

Активация на акаунт