Коледен подарък в детската градина

• 10 701
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
В нашата ясла,щяло да се събира по 3-4 лв,за някакви торбички.Подаръци нямало да има,защото коледното тържество щяло да бъде с по-големите и няма да има кои да ги снима с Дядо Коледа.Много съм разочарована,аз си мислих че ще имат някакво тържество във групичката,на което поне единия родител ще може да присъства и да снима детето си с Дядо Коледа.Но уви  Crossing Arms

# 31
TDI защо просто не дадеш на детето си такава торбичка с шоколади вкъщи? Така всички ще са доволни.

Аз шоколад също не давам, както и повечето от нещата които си изредила и съм твърдо против някой да тъпче детето ми с такива - има само вреди от подобни храни. Да не говорим че няма такова нещо като "само сега". Детето като се запознае веднъж с опаковката после много по трудно е да му откажеш  :peace

Всеки е свободен да решава с какво ще си храни детето, ако другите майки не искат най-доброто решение за теб е да предложиш такова вкъщи.

# 32
  • София
До като Калоян беше в градината купувахме еднакви подаръци за децата, за да няма нещастни. Подаръците, които искаше, получаваше в къщи. Аз съм за еднаквите подаръци, защото защото съм била свидетел на тържество за Коледа с разплакани деца, поради факта, че Гошко има по-голям подарък от Ивчо и т.н.
За госпожите взимах нещо коледно сама, защото другите хич не бяха по подаръците, а аз исках да покажа благодарността си за грижите за сина ми.
Сега в училище ще купуваме общ подарък, което за мен е по- добрия вариант.

# 33
И аз не разбирам от какъв зор е това затрупване на децата по Коледа с тези шоколадови фигурки, които обикновено са от най-нискокачествения шоколад Peace.
Зрънчо и харибо също трудно ми се връзват с представите за празник.
Такава борба беше , за да може  менюто в детските градини да стане малко по-здравословно. И при това положение родителите сами да внасят такива "лакомства " в групата, не го разбирам.

# 34
  • София (Възраждане)
Общината подарява лаковствата тази година, Софийската разбирайте, очаквам най-евтините възможни артикули. Лично аз смятам да водя разговор с дъщеря ми да не ги яде, миналата година успях. С други думи, против съм но не мисля да променям "системата", ще се справя на микрониво Mr. Green

# 35
Ама как такива коледни торбички и то за деца в ясла? Как зрънчо и гумени бонбони?
И защо изобщо трябва да има коледни торбички?

# 36
Здравейте,имам едно питане,понеже днес в групата на дъщеря ми писали писмо до дядо Коледа и тя си пожела Том от Том & Джери,да знаете къде мога да го открия ?

# 37
Лисичке, бяха му подарили на моят 2 плюшени Том - голям и малък, но ги харизах на градината.
Бяха купени от фирмената книжарница Фют.
Иначе: http://marseltoys.com/category/d-d-nzn-d-d-d-d-d-n-d-n-d-d/tom.html
http://igrachkibg.com/-pliusheni-igrachki/20-pliushena-igrachka-tom.html

# 38
Sourcherry ,благодаря ти  Hug

# 39
  • София
И на мен този въпрос ми е дневен ред...
Благодаря, че споделихте какво сте купували за персонала.

Миналата година за яслата - всеки носи подарък. Но тогава дребните си бяха дребни и хич и не са се впечатилили на кой подаръка е по-по-най.

Сега има предложение за еднакви подаръци. За мое учудване - повечето родители се съгласиха. Ще купим по една книжка.
Мислехме да вземем и някаква меденка/кексче с украса. От яслата обаче ни казаха, че общината ще предостави 'коледни лакомства'. Та се реши да не се хвърляме и да купуваме сладкиши. Остава книжката. И ще купим и нещо за персонала. С това родителите също се съгласиха.

Имаше и запитвания дали не събираме по много (7лв). Но се изказа предложение каквото остане в общата каса, май месец да направим някакво мини-тържество с някаква почерпка или пък само с малки подаръчета. А не да се връщат индивидуално пари, щото ще стане голяма лудница ако се окаже, че се полага по 89ст. ресто примрно.

# 40
Много добро решение да вземете книжка на всяко дете Peace.

# 41
В нашата градина пък накарали децата да пишат писмо,кой какво иска,и сега на всяко подаръкът ще е различен

# 42
В нашата градина пък накарали децата да пишат писмо,кой какво иска,и сега на всяко подаръкът ще е различен

В нашата градина така си е от първа група.
Вчера са писали и вероятно още днес ще бъде изнесен списъка с желанията на всяко дете.

# 43
Вариантът за еднакви подаръци е много добър,но не навсякъде практикуван

# 44
  • София
В яслата на щерката 2 години беше с индивидуален подарък - носиш, подаряват, връщат ти го.
Имаше мрънкащи хлапета  2-рата година.
Може би покрай подобна случка, не знам всъщност как е станало точно, но майките от актива се хванаха и купиха коли/кукли за предната Коледа.
И определено щерката се радваше, че и тя имала кукла като другите.

Та покрай примера от нейната група предложих тази година в яслата на синчето да са еднакви подаръчетата.
Разбира се, това предложение предполага и осъществяването му.
Но няма лошо, поне при мен. Така си имам основателна причина да отида тази седмица на панаира на книгата Party

Общи условия

Активация на акаунт