Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 361
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от мен!
Позакъснели добри пожелания за последните ни рожденици от мен!
Аленцето също понякога изпада в едни инатливи състояния.Обикновено когато иска нещо а аз не и позволявам,уча я, че Не означава твърдо Не.Поплаква малко,понякога и много,после идва при мен и казва- "Мамо повече няма да правя така"
Някъде бях чела ,че около 2годинки изпадат в един критичен за тях период,поредния бебешки пубертет. Simple Smile
За обличането,минахме го този период,вече се обличаме без проблем.Винаги обаче държи като излизаме да си носи мини-дамска чанта/натъпкана с играчки/
По мои наблюдения Аля е кисела,когато и се спи и когато е гладна,тогава е най-инатлива.
 Хубава вечер на всички ,здрави и спокойни  дечица,че и ние майките да сме щастливи. Hug

# 571
Здравейте!!!
В тази тема всички деца с леща ли ги храните  Joy И ние днес сме на леща, явно по интуиция съм решила да не се цепя от колектива. Само дето на дребния му беше за първи път. Досега избягвах, че нали е с много проблемен стомах и получава газове, реве, чудо. Но до момента спинка, явно корема е съгласен  Mr. Green Btw пасирам я даже за каката, иначе не върви.

Ние имаме проблем със заспиването, големи борби падат, свободен стил. Вчера след изтощителни танци  го сложих в 23ч. Не знам кога заспа, но сигурно беше 1ч. Би ме, блъска ме, скуба ме, бърка ми в очите.... Накрая се развиках много люто и той заспа. Кака му в другата стая беше отнесла за 15мин.  И другия проблем - бибата. Ние я ползвме само за приспиване. От 3 вечери успявам въпреки трудностите да го приспя без биберон. После се сменяме с ММ, той ляга при малкия, че аз се изнервям и не мога да изкарам цяла нощ. Та благоверния му натиква бибата щом ми види гърба  Twisted Evil А накрая има наглоста да ми мърмори как и това дете съм оставила с биба до късно!

# 572
Здравейте!!!
В тази тема всички деца с леща ли ги храните  Joy И ние днес сме на леща, явно по интуиция съм решила да не се цепя от колектива.

hahaha hahaha hahaha

# 573
Здравейте!!!
В тази тема всички деца с леща ли ги храните  Joy И ние днес сме на леща, явно по интуиция съм решила да не се цепя от колектива.

hahaha hahaha hahaha

само лещааааааааа  Mr. Green хем е евтина,хем е полезна , пък даже е и вкусна ,а на мен ми е любима  Party

ох за бибата.........някакъв ужас е . Йо е пристрастен към шишето с биберона ,само и единствено така заспива, като е нервен ,сърдит,ядосан ,изморен и т.н. мрънкащи състояния само с шишето се успокоява . Не знам как и кога ще го махнеме,много се дразня вече  Close  давайте идеи как се маха туй чудо . То дали ще е биба или биберон май няма никаква разлика.

# 574
Относно въпроса с бибките...По-скоро с тяхното отказване.
Аз реших  няколко дена след 2-я РД, че ще се отучим от шишето с мляко, защото смятам че вече са големи за биберони. Много се притеснявах от истерии, защото и Сиси не лъже от към инат. Но аз смятам, че колкото по-рано, толкова по-лесно, защото с възрастта захитряват. Та намерихме една книжка за Мечо-Клепоушко ( до тогава не бях чела приказка за Лека нощ Embarassed). Та започнах да чета. Като преди това се уговорихме, че вече е кака, голяма и те не пият от шише. Четохме, четохме, но тя пак си ревна за млякото. Рева, рева, накрая за да млъкне и дадох кисело мляко, но с лъжичка. Така след 3-4 вечери, в които поплаква и хапва мляко с лъжица в леглото, драмата отмина. Много по-лесно, отколкото се бях нагласила психически.  Whistling
Но все си мисля, че отказването от залъгалка ще е трудно ( ние я махнахме към годинката). но нищо не пречи да пробвате. То детето ще си покаже, дали ще се излъже или не... newsm78

# 575
Добра, такова търпение имаш към този твой съпруг, просто съм те признала.  Hug И на всичко отгоре недоволен   Crossing Arms Трябва на ръце да те носи  bouquet
Бибата при моите и двете деца все мъжа ми я махна, че аз съм много милозлива като почнат да хленчат и да си я искат. На малката я махнахме септември с цената на 4-5 дена рев основно при вечерното приспиване, тя я ползваше единствено тогава. За памперса обаче сме много, много назад с материала, не иска и не иска, а пък баща и все настоява, дори на моменти поне за мен детето се тормози от това.
Последните два дни малката и на мен ми разказва играта сутрин преди яслата, буди се с рев още преди мен. Прилепя се за мен и нищо не мога да направя. Бавя се, нервя се и си го изкарвам на каката, която по принцип сутрин е много трудна, все нещо мрънка, я и се спи, я не си харесва дрехите ....... Първия ден си мислех че се разболява и изпитвах и ужасни угризения, че я водя така на ясла, към самото дете. На работа сега не е желателно да отсъствам, а час за доктор трудно щях да си запазя от днес, за днес и я заведох и казах на госпожите, ако им се стори, че притесненията ми са основателни да ми звънят. Е нищо и нямало само леки сополи, но аз до обяд все я мислех. Снощи и каката като се върна от градината нищо и нямаше и след един час гласа и като изтъня един такъв, хайде и на двете  калциев глюконат. Просто както мисля Ивето беше писала ги тъпча все с нещо, че да ги хвана ако може в началото да не се разболяват, че няма кой да ги гледа и ми е гузно....... и вече съм станала една параноичка при едно кихване и вече съм на тръни ooooh!

# 576
Мари, радвам се че писа Simple Smile.

И на нас ни се разказва играта от инат и от неядене, много често едното комбинирано с другото....

За бибките - залъгалка не ползваме но пък си ползваме шишетата още. От чаша пие прекрасно, но пък аз го свикнах вечер да заспива с мляко. От неядене започнах да му давам бебешкото му мляко за да не заслабне съвсем и така заспиваме. Сега малко по малко го махаме, но се присеща все още. Приказките помагат много в този процес. Стига да е ял нещо друго и да не е гладен, не си търси шишето. Сутрин пие чай с мед пак от шише и то защото не можем да се оправим навреме за да отидем на ясла. Обикновено изпускаме там закуската, в къщи се гоним с няколко варианта на закуска и нищо не иска, поне съм спокойна като си изпие чайчето с мед че не е съвсем гладен. Обикновенно него го пием в колата и там няма как с чаша. Често му давам и сокчета със шише защото ако му ги дам в чаша пийне малко и ги остави. От шишето ги изпива целите.

Иначе на курсовете за бременни инструкторката каза че биберон се маха най- лесно с някаква история. На мен ми хареса много това което тя беше измислила. Разказваше ни че на терасата им имали гнездо с лястовици където все се случвали някакви неща - раждали им се мали, хранели ги, правили лястовичи войни и с малкия много обичали да ги наблюдават. Малкия като заспивал си викал биберона "бибо, бибоо" и заспивал с него. Веднъж тя я махнала и той като я викал тя му казала "Ами дойде при мен татко лястовица и ме помоли да му дам биберон за малките лястовичета, защото си нямали биберон и аз му дадох твоя. Нали нямаш нищо против?". Каза че малкия се зарадвал и историята с биберона приключила до там. Повече не го и потърсил. Каза ни да се договорим с продавачите на някой магазин за животни и да отидем с малкия и да дадем биберона (уж) на някое бебе животинче. Каза че обикновенно малките деца нямат нищо против да си дават нещата на животни. Да се дадат на други деца обаче не става номера, защото имало ревност между децата.

Въобще това да гледаш дете е визш пилотаж Simple Smile

# 577
Нашия биберон го "изяде кучето".  Със сина ми провеждам следния високоинтелектуален разговор: "бау-бау ам-ам биби".  Но се връзва детето, това е важно!  Четвърта вечер ляга без биби, за компенсация пие от шише с биберон по 300мл вода...този навик друг път ще го мисля.
B_NADI, в случая търпя, защото иначе аз трябва да спя с малкия, а това е мъчение. По цяла нощ рита, бърка в ребрата чак дупка ми прави. Баща му стиска зъби или пък не го усеща знам ли.... И по изключение да похваля Мм. Той спря вечерното и нощното пиене на мляко преди няколко месеца.  От раз, без драми, без обяснения. Пиеше по 2 пъти на нощ и едновременно ги спряхме.  Стана ми странно, че дребното не протестира.
Явно като хванеш момента е лесно.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 04:48 от dobra

# 578
И нашата бибка я "изяде" кучето. Мишето си бе избрал едно кученце плюшено с голямо коремче да спи при него в леглото и един ден му казах, че кученцето я взело и е в коремчето му. Плака за биба, но като го вземах при мен в леглото и се успокояваше бързо. Шише с мляко давам, но не с биберон а с мек накрайник. Непрекъснато сменям с чашата с твърд накрайник или с шише със сламка. Така и той не е зависим към никое от шишетата си и мляко пием рядко. Хапва кисело с лъжица и то с голяма  Simple Smile
Честит имен ден на празнуващите днес   bouquet

# 579
Нашата преди седмица я взе гълъбчето Mr. Green
Сравнително добре понася, въпреки че беше много привързан..

# 580
Здравейте, момичета.
Честито наистина и на последните рожденици от темата.

За бибата и аз имах проблеми с махането, макар че беше миналата пролет. Когато беше при баба си нямаше нито следа от мрънкане заради нея, но когато си дойде в къщи наставаше ад като трябваше да се приспиваме. Иначе след като я махнахме и той свикна започна да спи много по-спокойно защото не я "изпускаше" през нощта, та да си я търси.

И ние сме с пампик, но от инат. Когато е на кеф и като кажа стискай и той свива ръчичики и като седне на гърнето върши работа, но никога не ака там. Принципът е че не му се сяда на гърнето и не му се занимава да внимава кога пишка. В яслата ми се оплакаха, че тъкмо като стане от гърнето и тогава ака. Ще изчакам да стане по-топло и тогава махаме от раз пампика.

Ние се приспиваме мноооого дълго. Обикновено към 30-40 мин. Толкова, че и аз заспивам. Понякога врънка за баща си и аз използвам това, за да се нагушим тримата, но въпреки това много ми тежи, че трябва да стоя на тъмно и спокойно 30-40 мин. - просто заспивам, а все ми се иска да стана и да свърша нещо - коса, нокти, пералня. Това ми е проблем в момента, но не мисля да го свиквам да заспива сам.

Яде малко, но не съм се притеснила. Хубав уикенд на всички.

# 581
Кали, то се знае Simple Smile
При нас положението с бибите е плачевно Simple Smile Много съжалявам, че не ги махнах преди годинката, сега ми се вижда ужас направо. Ние сме с 2 - една в устата, една в ръката.... Преди нова година имаше период, в които се разхождаше с 4  #Crazy "Кучето" отхапа 2 и беше голям рев, май трябваше да използвам да ги нахапе и 4-те  Laughing Докато спи почти винаги са й в устата, макар и да не ги смуче, а и през дена ги иска, особено ако е притеснена нещо или сме в колата. Тя от раждането е с много силно развит сукателен рефлекс, това ни помогна да не откаже кърменето, въпреки че дохранвах, но ето че сега с бибите е проблем.
Аз се притеснявам освен за изкривяването на зъбите (макар, че и аз четох, че уж по последни изследвания нямали нищо общо с бибата...), ами и за хигиена (не мога да ги опазвам толкова стерилни както когато само си лежеше0, а и от естетична гледна точка - ами големи са вече, грозно ми е някак. А баща й как непрестанно ми мрънка няма да ви разправям, лесно му е на него, той само претенции има, а аз трябва да се справям... Simple Smile

За памперса трябва да чакаме да се стопли нали? Аз това лято не опитах, стори ми се, че е малка, а сега мисля да чакам поне май месец да стане, за да съм по-спокойна, че няма да настине навън, а по-лесно ще я изпишквам, няма да е толова страшно и ако се напишка. Обаче вечер как ще стане, направо не знам! С това лочене сменям по 2 супер пълни памперса!

За обличане, хранене ... няма да ви разказвам, е то такъв инат като моето няма! Едно обличане ми е поне 20-30 мин. гонене, ритане и дърпане, накрая винаги съм цялата потна, побесняла и абсолютно без никакво желание да излизам  Laughing На всичкото отгоре има и пренции какво да облека аз - в момента, в който стане на нейната и ми казва "Ето така си много красива, мамо"!  Sunglasses

Да използвам и да се оплача, откакто се разболя по Коледа има запек някакъв Sad Чакам по 3-4 дена и нищо... Само със свещичка Sad Толкова съм притеснена, то по1/3 слагам, уж се консултирах с неото, ама... Изписа и едни мечета, купих й и биогая пак, но резултат никакъв. По няколко пъти на ден сядаме на гърнето (тя само там ака), но има само пиш Sad Понеделник сме на консултация, дано измислим нещо!

Хахха, Добра и ние вчера ядохме леща  Joy
Сисондер, 30-40 мин. много ли е Simple Smile Аз на толкова се радвам (при все двете биби) Simple Smile

# 582
Здравейте момичета:)

Добра,радвам се,че пишеш..липсваше ми HugА за мъжа ти евала,че спи с малкия!Не знам дали някога ще стане при нас това.Тя само като легне той на леглото до нея,а аз кажа,че ще спя в спалнята..почва да му казва Тати айде мах,айде иди там,мама тука:)Един вид махай се в спалнята,а мама тук.Веднъж се беше пробудила като бях до банята,а той седи до нея и я пази.Започнал с бибка,леко галкане по гръбчето..и оттам нашата като го видяла..един рев,Мамааааа,изстрелях се веднага,гушнах я и директно отнесе плувката.A половинката после все викаше..Абе и аз същото като тебе правех ама що така???Еми щото все с мен е спала 2 години..що JoyАма не ми тежи вече,взеда спи по-спокойно,понаспивам се и аз за пръв път откакто е родена.А и така сладко гушка нощем,че не знам дали бих я оставила да спи вече с него hahahaАь я търпях докато ме проскубваше жестоко и се въртеше като шило,та сега ли:)

Мама Антоанет,за памперса защо да чакаш,ако у вас е сравнително топло и винаги им човек с
 нея?Щом се напишка,преобуване.Според мен сега ще вдене доста бързо,че не е хубаво да е мокра:)Ая 3-те месеца на село си се напишкваше почти винаги,понякога успявах с подканяне,нл не си казваше.Но това на година и половина почнах.А сега са много по-схватливи HugПробвайте няколко дни,пък ако не-на лято пак.А за нощния-четох много.Едва ли ще стане и това лято си мисля.Или по-скоро,ще стане махането,но не и да не пишкат.А и дълго ще има изпускане преди да се научат да стават да пишкат.Може да има изключения,но до към 3 май си се напишкват нощем,кокато им се пишка.

Много добри идеи за бибките..ще се възползвам малко по-натам:)Засега всеки път пробвам с водичка малко ако стане да се унесе веднага,не й давам бибката.Ако не,опитвам с гушкане,ама като си каже Биби след малко,давам я и щом задреме-махам.Мисля си,че лятото ще ни е момента,просто не се уморява достатъчно сега и по-бавно заспива.Пак заспива де за 10-ина минути.От доста дни нощем не е ставало нужда да давам..но явно зъбите са отпуснали в момента..но пък не се виждат.

Преди обед бяхме навън,измори се доста.Плюс,че вече втори път сяда в шейната и се спускаме по едно наклонче:)Добре че видя други деца, та й мина бойкота на шейната:)

Приятна събота!

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 15:15 от KalinaZ

# 583
Здравейте и от нас!
Вчера ходихме на лекар. Оказва се, че положението е доста по-добре от предния преглед. Гърдите й са чисти, остана само една къртеща кашлица, която също намалява. Сополите спряха изведнъж, сега пръскам само солен разтвор. Остава да пие Суметролима още два дена и сиропа за кашлица, докато не спре да кашля. Доки каза поне още една седмица да не си и помислям за ясла, което мен ме устройва, защото и без това не исках да я пускам януари. Явно Апетона започна да действа, защото Малена започна да си връща апетита, което мен много ме радва  Laughing

Вчера за първи път стоя наказана в ъгъла за около половин минута. След като сто пъти й повторих да не пипа храната на кучето, тя пак се залепи там и аз я наказах. Мислех, че няма да разбере какво става, но много ясно разбра. Много ми беше жална, как стои с лице към стената и вика : "тате, тате", но баща й ме подкрепи и не поддаде  Joy Днес като глеаше Маша и мечока, видя как и Маша стои в ъгъла наказана. И аз я питам: "Теб кой те наказа вчера?", а тя: Мама"
питам я защо, а тя ми отговаря :"Бабауто ам". Значи си е разбрала за какво става въпрос, малката маймунка.
Голям хит при нас сега са боичките, фулмастрите  и пластелина. Направили сме една изложба на стената, с нейни картини. От пластелина прави "копки" (топки) и ги слага в кошничка. Онзи ден съм се смяла с глас, понеже на дъската за пластелин реши да прави Машка, от филмчето Маша и мечока. В крайна сметка по цялата дъска имаше малки парченца пластелин и тя ми обяснява, че това е Машка. Аз й викам, че Машка е глътнала бомба, която е гръмнала, а тя ми вика "Да, бе!"  Joy

За бибка - Малена от малка не я искаше. Но племенника се разкарваше с нея до три годишна възраст. Зълва ми се мъчи веднъж да му я махне и пак я върна, защото се бусел в истерия посред нощ и не спирал да реве. След известно време използвала случка, при която той в яда си захвърлил бибата към печката и тя му казала, че е изгоряла в печката и сам си е виновен че я е хвърлил. Та така се отучиха. Иначе Малена все още пие от биберон, но само вечер, млякото преди лягане. През деня пие вода от чаша със сламка.

Памперса - махнахме го есента, сама си реши, че ще го махне. Преди това ми въртеше номера и веднага сед като я вдигна от гърнето се напикаваше в гащите.

# 584
Аз не се разминах Утре последен ден АБ остана 1 кашлица още,но от днес пък Макси е зле Т ,сополи,кашлица-аман вече с тия болести туууу
Биба не съм му давала и незнае какво е  newsm44 ,за гърне неще и да чуе,
пиеме си мляко 3м непиеше,но пак го пропи,не ми пречи давам си му го все пак има доста витамини,
но скарам ли му се ,става нещо страшно,незнам,то почва да блъска ,да хвърля каквото докопа ,да ме удря -ужас.
Много е привързан към баща му ,еейй ссамо тата татат ,а е толкова рядко с него....
единственото което най-много го вълнува е коли -с тях спи,яде ,бълнува .... хахаха

Общи условия

Активация на акаунт