Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 356
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ,

мерси много за подкрепата. Вчера пратих ММ да заведе Алекс на ясла , не е имало проблем. Той е обяснил ,че нищо му е нямало на детето и г-жата малко сконфузено казала, че такива им били правилата и трябвало да се обядят. Вечерта като го взимах изкочи Веселата г-жа и много го хвали, как слушал ,как всичко си бил изял ... дори някакво дете имало РД и торта били яли. Да видим докога ще е така.
Алекс също започна да проявява претенции кой да го води на ясла и с коя кола. ММ от два дни е с един голям бус на колегата и нито Ники , нито Алекс искат да се возят при мен. Дори днес сутринта Алекс изпадна в истерия ,че баща му е излязал да си обува обувките и да не би да го остави с мен ... опасни са значи Simple Smile))

ПОли, радвам се ,че Сиси е добре в яслата и че сте здравички. Дано и занапред да е така.

Пламс, браво и на твойта сладурка. Много е добре детето да се адаптира така бързо и безпроблемно в яслата. За играчките незнам какво да ти кажа. При нас не дават дори и да влезе вътре и аз гледам сутрин да не си взима изобщо от къщи. А и наистина май е по-добре за да няма скандали. Вътре имат доста неща , с които да играят, а за връзката с къщи, мисля че е до това как научиш детето и как му се обяснят нещата Simple Smile

Цвети, насочили ли се към някоя ЦДГ??? Направо като си спомня миналата година и ми става зле. Гледам свободните места тази година ще се появят края на фервуари , а класирането ще е края на април. Вие така ще имате ли 6-те месеца за допълнителната точка ?!?!

Кали, дано да мине бързо на Ая. Незнам какво да ти кажа ,ама с тия мазила вече в чудо съм се видяла и съм спряла всичко. На Алекс също от време на време му се появи някое по-грапаво петно я по крак , я около дупето ,но и без да го мажа му минава. А и от както е на ясла немога да водя разследвания какво е ял и какво е пил. Simple Smile Лекинко ти завиждам за това ,че си си в къщи и се гледате. Знам за еднообразието ,но да ти кажа от сегашното ми положение го предпочитам. Липсва ми определено Sad

Бебеш, бързо да се оправяте. Това болките в ушите са отвратителна работа, особено при децата  Hug

# 631
Здравейте!
Днес, като се обади, ми казаха, че пак имала разстройство.  ooooh! В къщи няма такова нещо, явно при нея е от притеснение. То по принцип акото й не е от най - твърдите, та не знам те какво разбират под рядко. Обадих се веднага на доки и тя потвърди моите съмнения, че всичко е на нервна почва. Госпожата ми каза, че ако все така продължавало, трябвало да мислим нещо, да я държим на диета, когато е в къщи  Rolling Eyes. Ами какво да мислим, тя в къщи го няма този проблем. За всеки случай ще започна да й давам пробиотик. Явно накрая ще трябва да занеса бележка от лекаря, че нищо й няма. Иначе днес е поплакала, но те се смениха госпожите и днес е тази, която не е виждала, май. Ще видим какво ще ми кажат, когато отида да си я взимам.

# 632
Госпожата ми каза, че ако все така продължавало, трябвало да мислим нещо, да я държим на диета, когато е в къщи  Rolling Eyes.
Ама питай я тази г-жа какво им дават на закуска ? Да видиш как веднага ще забрави ,че е от храната.
Аз така казах да каже на ММ на нашата г-жа ,че явно е било нещо от закуската оня ден, ама той не си пада по заяжданията. Аз също много се пенявя ама ако не изпуша на момента  няма да кажа нищо изобщо ...  Confused Аз на Алекс още в понеделник му купих Биогайа и ще му я давам. Взех капките ,но мисля като свършат да му взема и от хапчета за още 10-ина дни. Няма да нареди ,а напротив, така и така дават ,че идващия грип е с разстройство при повечето ... дано се оправите и да не е на нервна почва ,че това е по-кофти варианта  Hug

# 633
Днес като я взех и ми казаха, че повече не е акала. Нямало е проблеми с това. Но пък е плакала днес, завели са я да й покажат легълцето на което ще спи и тя като ревнала. Страхотия. Другата седмица вече ще остава за цял ден и тогава ще започне ада.  Tired
А за закуската - три от петте дена е филия с нещо ooooh! Тя токова сухи закуски не е яла никога досега.

# 634
Здравейте и от нас Simple Smile.

Мама Ива, и аз мисля че след толкова търпение бих отишла при директорката, но ти добре си ги наредила - определено татковците им вдъхват повече доверие. Кажи им следващия път да звънят директно на таткото а не на теб - дали ще посмеят Simple Smile.

Цвети, мерси че питаш. Няма ни нас на ясла. Със сополки сме. Цяла седмица. Нищо друго, и се лигавим, може би никне зъбче. Ние ударихме на камък с търсенето на жена да го гледа. Все още търсим де, но не знам.
Като гледам може и другата седмица пак да сме си в къщи. Ще видим.

На нас ни се случи случка днес. Измъкнах му ръчичката на Криси. За втори път ни е, но предишния не бях аз виновна. Дори и не бях разбрала как е станало. Ортопеда тогава ми каза че при малките дечица се случва доста често и че не трябва да го вдигам само за ръчичките а трябва да го хващам за под или почти под раменцата. От тук нататък ще внимавам повече. Звъннах на таткото защото аз бях излязла съвсем без пари и нали си имаме утъпкана пътека - и хоп, в Токуда. Платихме си, падна ни се страхотния доктор от предишния път и за 2 мин вече нямаше нищо...ужасна съм, просто понякога само бели правя.

Друга новина при нас (ако може да се каже новина де) - продължавам с опитите да направя хляб от квас. Предищния беше "станал" супер твърд и си счупих зъб дори с него, но беше страхотно вкусен. Сега е по-добър. След година като се специализирам - ще се похваля Simple Smile. Иска ми се да изместим купешкия хляб. Аз си правя редовно домашен, но ми се иска да преминем изцяло на квасен. Ще видим до кога ще ми е мерак.

Чета ви редовно но докато се наканя да пиша и вече забравям кой какво. Право на тръгващите на ясла Simple Smile . Лека и успешна да им е.

Мари, как сте вие? Не си писала отдавна. Сега ще търся аз да разбера как обяснява ГНМ сополите че при нас май наистина са от емоции. (Виж какво става - като се сетя за ГНМ се сещам и за теб Simple Smile)

# 635
Здравейте момичета!

Иве,Пламс,мерси за мненията за петната ни по крачетата.Хич не исках да я водя някъде и почаках,но пък и като не я мажа реално с нищо май не става.Плясна чат пат този овлажнител ама знам ли,може по-мазен да трябва.Иначе ако ни изпише нещо силно,директно ще търся друго мнение.Почти съм сигурна,че  не е от храна..само там..знам ли...

Иве,сигурно е много трудно обратно в реалния живот Hug И дето казваш еднообразие ама явно липсва в един момент.Аз сега откривам колко е приятно да се грижа за нея,всъщност първите две години си бяха доста тегави.Но сега гледам да й се радвам и да не мисля за скуката,която ме наляга понякога.Ако имах една сгодна баба да я оставям за няколко часа, щеше да е идеално.Но и така става вече:)Но пък и другото си има плюсове,детето лека полека става самостоятелно,ти имаш някакъв свой живот.А ние ще сме скачени съдове сигурно още минимум година.Тя не дава никакъв признак да иска да се отдели дори за малко,дори навън.Всичко заедно да правим иска.Постоянно ме гушка,целува,към баща си чак сега започва да е малко по-мила:)

Поли,аз не знам хотели в този район..Пробвай с гугъла напаво какво ще даде.И браво за концерта:)

Слънце,радвам се,че писа! HugАз искам да вземем една машина и да си печем домашен хляб,ама още не сме.Ядох у еднк приятели на Нова година..ми само с това се наядох..уникален беше:)

# 636
И аз не съм се разписвала скоро, мацки.. Ама никакво време не ми остава напоследък, бебо се опитва да ходи и е много обсебващ..

Кали, машината за хляб е супер. Аз на всичкото отгоре и хлябове пека cook ако те интересуват подробности-питай:-)

# 637
Слънце ,много ти се радвам за хляба ,дерзай ! Аз още не мога да се престраша с квас да меся ,ей така ме е бъз  hahaha ,ама иначе редовно си печа хлебчета със сода  във мъфин формата и стават супер. Особено ръжените така ухаят .....Но квасът ми е мечта........Научих ,че Квас от хмел бил най-истинският и здравословен . Ти сама ли си правиш кваса или го купуваш готов?

# 638
Ох, много е модерно квасен хляб. Последните 2-3 седмици само за това чувам Grinning Аз лично не мога да правя такива неща. Братовчед ми сам си прави кваса и направата на един хляб отнема 3-4 дни , но пък са много доволни. В къщи само ММ яде хляб и на децата  ако намажа някоя филия. Така че едва ли бих се хванала , но тия дни ще сме на гости и ще опитам. Мога да питам и за технологията и ще разкажа Simple Smile)

Днес е такава пълна скука при мен ,че вече изтрещях. На всичко отгоре съм на родителска среща ,така че денят ще е дълъг и мъчителен. Определено в къщи ми е по-добре, нещо съм доста песимистично настрояна към всичко тия дни.
Second, вие утре ли сте рожденици ?

Слънце, дано да успеете да намерите жена да гледа Криси. Аз питах една позната , която беше много доволна от нейната гледачка ,ама за съжаление вече са я заели жената. НО те имам предвид и ако чуя нещо ще звънкам.
Бързо да се оправяте от тези сополи... ужас значи. Аз на Алекс му взех шуслерови соли , незнам дали имат ефект ама ги давам. Като беше много хремав последно го оправих с Еуфорбиум... незнам и  аз какво да ти кажа друго. Най- гадното при това е ,че хем виждаш ,че не е болен , хем неможе да го пуснеш на ясла , защото няма кой да му избърше носа.
Да ви похваля Алекс се научи да си духа носа Joy ... само каква гордост, а Wink То малко смешно звучи ама си е друго нещо сега .
Айде лека вечер и целувки от нас

# 639
Ехее, колко хубаво, намерих си съмишленички в идеята за домашния хляб Simple Smile.

Кали, мн е удобна тази машина за хляб. Аз и на нея не съм успяла да направя още "уникален" както го описваш хляб Simple Smile. Моите са както аз ги определям "стават за ядене", но си е факт че с 1 филийка се наяждаш, иначе от купения половин хляб и не ми стига.

На ММ баба му ми разказва как майка й е правила хляба и как го е носила на селската фурна и как го е пекла и се опитвам от нея да разуча нещо от технологията на кваса, но тя е била дете и технологията й убягва, но ме е амбицирала. Най-хубавото е че ММ го харесва, на Криси също му е вкусен и много обича хляб с масло (аз като бях бременна и ядях само това - бях във Франция тогава и там топли франзели с истинско масло са страхотия Simple Smile) та предполагам вкуса му е вроден. Квасения хляб му е все още по-твърд от предпочитанията но ще се пробвам да го направя по- мекичък следващия път.

Рика, опитвам се да го направя сама или от трици и вода или от пълнозърнесто брашно и вода, но нещо ми убягва за да стане както трябва. Мисля ако имам път към Слънце и Луна да си купя квас за да пробвам с купен... За хмела не бях чувала, но ще порастърся Simple Smile.

П.С. Докато съм на готварска тема да ви се оплача. В последните 2 седмици всички яйца които купим (различни марки и от различни магазини) миришат много силно на лекарства. И черупката отвън и като го отворя жълтъка направо си вони на лекарства. Не са развалени. Като консистенция са си добре, цват и тн но ако имате възможност - когато купувате яйца ги помирисвайте първо че кой знае пак с какво ни тровят пак

# 640
Интересна тема за домашен хляб сте заформили.  На мен ми е голям кеф да правя, тестото обаче в машина се върти. Нямам време и мерак да меся. После пека във  фурната, така става по- пухкав.
С квас не съм опитвала, но ми е мерак. И понеже обичам да ми е лесно бих си купила квас. За София знам, че продават в ресторант Слънце и луна. Не ми е никак близо, но като се постопли ще отида да взема.
Моята челяд още не е на ясло-гадина. Каката мина 10 дневен курс с АБ  и сега ще постои още в къщи да се дооправи . Педиатърката ми каза, че в нашата градина е имало внезапна масова проверка на гърлен секрет и над 50% положителни проби. Разпитах в нашата група, не било там.... Все тази, децата ходят в сборни групи на танци,  футбол и т.н.  В градината  перманетно има поне по 2 групи в карантина от скарлатина и по 1 с варицела.   Плащам такси за този дето духа.

# 641
Second, вие утре ли сте рожденици ?

Утре, утре:-))

Аз си правя с мая хляба, не съм от здравословно-вманиачените..да не се обиди някой Hug хляба правя, за да не е с консерванти разни!

# 642
  • София
Здравейте момичета! И аз отдавна не съм се включвала, но тръгнах на курсове по немски език и цялото свободно време е посветено изключително на това.
Slance_1 това с ръчичките е много гадно, аз цяло детство така си бях, и досега ми останаха така- по желание ми се измъкват ставите Mr. Green

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 22:03 от iliyanamos

# 643
  • София
здравейте,

Много ми харесва идеята за домашен хляб, но за съжаление нямаме пекарна.

От днес и Гоги си е вкъщи сутринта беше със запушен нос и като отидохме при педиатърката се оказа, че е и със зачервено гърло. И сега до следващият четвъртък ще се гледаме.

Аз на Гоги си му давам всеки ден по едно саше пробиотик.

Секънд, и най-малкият става на 1 годинка Simple Smile Кога мина това време.

Иве, направо съм се ошашавила с тези градини, защото вече е по-различно. И чета и съвсем се обърках, но се надявам да ми се избистри в главата до 25.02.

# 644
Слънце,радвам се за асоциацията. Hug
Сополите са "миризлив  конфилкт",много общо ти го написах,може да е причинен от много ситуации , от които детето е притеснено.Последните сополи на малката например бяха ,защото една сутрин бабата много се скара на кака и ,дръпна я по-грубо да тръгва на градина,Аля много се разстрои и плака за кака си,на другия ден беше с едномесечна хрема.Другият вариант е детето на попада на "шини", на този принцип са  и  много от алергиите .
Успех с правенето на хляб. Hug
Яйца,гледаме да си купуваме само от село,домашни.

Общи условия

Активация на акаунт