Ралф пие вода най-вече от шишето с биберона. Има и шише със сламка, но се дави от голямото количество приток през сламката. Има и чаша с накрайник, но например като заспива през деня, заспива с водата, не мога да му дам чашата в леглото, защото точно смученето на биберона го приспива. И освен това всички "неразливащи" се чаши ми протичат, само биберона не. Затова е така. от шише и чаша обикновени никога не е пил!
За градините в Америка- нямах представа, че това са изискванията. Наистина е безумие! Дори и да направя градина, значи, край на мечтата ми за малки легълца и пижамки

Наде, права си за това, което казваш, най-вече те разбирам за помощта на Соня. Аз за съжаление не мога да си позволя градина за Ралфи, пък било то и по няколко часа и ми е много трудно с помощта на Габ в домашните. А аз го занимавам и отделно, допълнително, и наистина е адски трудно и изнервящо с бебе наоколо, което дърпа и къса и рисува всичко, до което се докопа!
Ама така е като сме още тук, на безумните цени

) на обяд- ако благоволи да яде нещо от нашето(или ако съм взела от кухнята нещо, което обича- огретен, тиквички с ориз, спагети) , ако не, преминаваме на следобедната закуска- кремче, грис, кисело мляко, ябълки (яба) и круши (куши) се ядат постоянно, както и сок- домашен пасиран компотец - изпиват се 2 до 3 компота на ден! Понякога живее на компоти. Вечер още по-малко се яде- кашкавал, маслини (при последните ни гости установих че си ги огризва съвсем добре до костилка и се връща само костилката), сирене, хляб, краставица. Месо не се консумира почти никакво, евентуално от някакво ядене ако успея да вкарам. Не мога да разбера дали е защото няма никакви зъби назад, или просто още дели. Той дели много и абсурд да глътне ей така нещо, та затова и костилките на маслините идват при мен без проблем. Купени десерти- данонино, барнита и т.н. не давам. Единствено ако сме някъде по улиците/ в движение и се размрънка, но барни и той не харесва. Шоколад давам, особено по празниците си отяде на шоколад. Също и солети- в колата, в чантата - навсякъде!
Всички останали фулмастри, моливи и боички са прибрани и се дават при мой надзор, друг подарък, с който се играе е Лего Дупло 

, което мене пък хич не ме кефи!

. Най лесният вариат за мен е с ново шише/чаша/ за вода. когато въведа ново Мончи си го мъкне постоянно и пие като не видяла
. Има и друг вариант, но включва мноооого захар и не е за предпочитане
/абе те нещата са две, ама да не съм мноу нахална
за късмет