Бяла зима е дошла, със снежец играят МАЙските деца! - Тема 21

• 38 241
  • 733
  •   1
Отговори
# 495

Ралф пие вода най-вече от шишето с биберона. Има и шише със сламка, но се дави от голямото количество приток през сламката. Има и чаша с накрайник, но например като заспива през деня, заспива с водата, не мога да му дам чашата в леглото, защото точно смученето на биберона го приспива. И освен това всички "неразливащи" се чаши ми протичат, само биберона не. Затова е така. от шише и чаша обикновени никога не е пил!

За градините в Америка- нямах представа, че това са изискванията. Наистина е безумие! Дори и да направя градина, значи, край на мечтата ми за малки легълца и пижамки  #Crazy

Наде, права си за това, което казваш, най-вече те разбирам за помощта на Соня. Аз за съжаление не мога да си позволя градина за Ралфи, пък било то и по няколко часа и ми е много трудно с помощта на Габ в домашните. А аз го занимавам и отделно, допълнително, и наистина е адски трудно и изнервящо с бебе наоколо, което дърпа и къса и рисува всичко, до което се докопа!
Ама така е като сме още тук, на безумните цени  Sick  Sick  Sick

# 496
Бубе, не се отчайвай, скъпа! Може да си направиш нелегална детска градина  Mr. Green и ще си обличаш тайно чаветата в пижамки  Mr. Green Hug

# 497
"Драги ми, Смехурко, пиша ти писмо...." та и аз да драсая някой ред

Така започваше една любима книжка от моето детство...... Simple Smile

Та, добър вечер милички и ЗА МНОГО ГОДИНИ! Да сте здрави, весели и засмени, луди от любов и с много късмет!

Чета ви от има-няма 3 дни и все не остава ред да се разпиша..........ми много късно ляга моето дете. Айде да започна с оплакванията Simple Smile) От Коледа до НГ го тренирах да ляга късно, за да издържи на НГ с нас до късно......... сега тренирам обратния процес.
По повод за НГ, ние бяхме тримата на кръчма в много приятно комплексче в Обзор (р.б. където може даа бъде следващата ни среща през лятото, Бубе Simple Smile ) Максито издържа до 1ч в нас в механата - то хора, гайди, заря, шампанско........ Много емоции събра детето. Доволна съм аз, много слуша! Не мога да не го похваля. Единственото гадно на празнуването с дете е СУТРИНТА, когато детето става в 8 (незнайно защо), а ти си си легнал в 4ч и ти се спи като за световно. Но всичко се преживява, доволна съм от посрещането на НГ.
Годината като цяло не потръгна кой знае колко добре, но не са се случвали фатални неща, та няма да обръщам внимание...
Забравила съм аз какви точно теми обсъждахте за децата преди (щото чета по нощите и забравям).  Затова си давам рапорта и си лягам Simple Smile Последно обсъждахте шишетата- Максито се научи да пие от шише със сламка мноооого отдавна, Е, точно тогава разкарах всички биберони. Имам едно за вода, и едно за сок (сега си забравихме шишето за вода в една приятелка и пие от чаша/бутилка с обикновена сламка). Максито е на периоди за кривотия и мрънкане (това е заради зъбите), нали не сте забравили, че човекът с еявява с 8 избили резци и един кътник на половина. Е, няма д ави казвам за какво хапане става дума. Също свързано с това  е и храненето (Хоуп, разпита у фейсо)- ами Максито, не е онова-ядящо-всичко-дете....... даже и спомен няма от него. Да напиша примерното меню: сутрин закуска: кус-кус или попара или мляко с бисквити (нищо сухо не се яде - кексове, филии........ цъ  Crossing Arms ) на обяд- ако благоволи да яде нещо от нашето(или ако съм взела от кухнята нещо, което обича- огретен, тиквички с ориз, спагети) , ако не, преминаваме на следобедната закуска- кремче, грис, кисело мляко, ябълки (яба) и круши (куши) се ядат постоянно, както и сок-  домашен пасиран компотец - изпиват се 2 до 3 компота на ден! Понякога живее на компоти. Вечер още по-малко се яде- кашкавал, маслини (при последните ни гости установих че си ги огризва съвсем добре до костилка и се връща само костилката), сирене, хляб, краставица. Месо не се консумира почти никакво, евентуално от някакво ядене ако успея да вкарам. Не мога да разбера дали е защото няма никакви зъби назад, или просто още дели. Той дели много и абсурд да глътне ей така нещо, та затова и костилките на маслините идват при мен без проблем. Купени десерти- данонино, барнита и т.н. не давам. Единствено ако сме някъде по улиците/ в движение и се размрънка, но барни и той не харесва. Шоколад давам, особено по празниците си отяде на шоколад. Също и солети- в колата, в чантата - навсякъде!
През последните дни реших да записвам всички думи които знае........ все още не съм записала всички- до тук са 45! Това са си думи и наименования на неща, които си знае и си употребява или казва ако го питаш това какво е. От около седмица започна да повтаря доста думи, тях не съм ги записала, защото са случайни и единични случаи. Но го отчитам като някакъв напредък.
Като цяло забелязвам, че няма да е особено музикален, не се впечатлява особено от музики и такива неща. По повод на подаръците- подариха ни и някакво куфарче с интрументи- както и предполагах, интересът беше точно половин час. Опитах се и аз да играя с тях и да показвам, ама не виждам смисъл. Много вървежен подарък е килимче за рисуване с маркер с вода, хем не го мисля, дали няма да ми нарисува стените, хем той си седи при играчките и си го вади, когато иска да си рисува. Всички останали фулмастри, моливи и боички са прибрани и се дават при мой надзор, друг подарък, с който се  играе е Лего Дупло и колата с дистанционно (с нея си играя повече аз и го преследвам) в това се изразява за сега играта.
За гърнето- не съм започнала тренировката. Мисля, че е готов де. Ще изчакам предстоящата почивка и след това може би още едно пътуване и ще започна, за да има ефект. Знае много добре какво е то и за какво служи (както и на памперса и на гърнето вика "аку"). Смятам да пробвам с многократни пелени, тъй като в нас не е чак толкова топло, а и не ми се преобува постоянно напикани гащи. Четох, че единия признак е, да започне да се буди сухо детето....от няколко дни забелязвам, че не е пишкал дори в нощния памперс, което ме води на мисълта, че трябва да се започва и с това.

Така......... не знам какво друго се обсъждаше, но вече ми се доспа. Дадох пълен отчет за детето. Сега се сетих- въпреки скромното му хранене (между празниците бяхме на консултация) 15кг и 89см. Та, няма да заслабне  Mr. Green ако не яде.
По въпроса за парите, кредитите, спестяванията.... болна тема. Обаче за да питате (Хоупова и Лусиндова) според мен трябва да кажете и за вас как стоят нещата, за да ви отговорят и хората, не само да казвате, че никой не отговаря........ не е ли така? Но все пак всичко си е до желание Simple Smile)

Айде сега да видим класната кво ще каже за дължината на поста  Mr. Green мухахахах  Heart Eyes Hug

# 498
тЪЪЪЪЪййййййййййй,днес влизам само за да:

1.скастря Мушаната и да ѝ пиша една голЕма черна точка,щото не мЪ чете Mr. Green предложих АНОНИМНА анкета,а това че някой хора бяха така добри да съобщят на всеослушание какво,как и колко,мога само да им сваля шапка Naughty
ОБАЧЕ,получава и една голЕма червена точка,щото може да се включва рядко ама е от сърце Wink Hug

2.да отговоря на Нандисимата(щот тя никога не мЪ забравя Naughty) - все още сме на шише с биберон(мек,неразливащ),въпреки че пие идеално от чаша(обикновена) и от сламка Peace
(не се ползват често поради причината,споделена от Нелката и Галката Mr. Green)

3.да кажа на Хоуповата,че я Хайловя,щот върти,сучи и все на моЙта гара спира Sunglasses  Mr. Green
До скоро беше като обсебен от мен, обаче от напоследък гледам, че все търси баща си  Thinking, което мене пък хич не ме кефи!  Crossing Arms Искам аз да съм любимият му родител, пък!  Mr. Green

по-Убаво дори и аз нЕмаше се сетя да го напиша Mr. Green

4.никога не съм вярвала,че ще го кажа,но имало и по-нахално същество от В. - МАША Mr. Green

п.п.а сега вчесвам,щото разопаковането на багажи ми причинява особен дискомфорт,особено когато са на неправилното място Mr. Green

# 499
Привет!
Аз последно купих такова шише
 http://www.ibebe.bg/hranene/bebeshki-shisheta/chasha-termo-activ … ommee-tippee.html
Има и едно с твърд накрайник.И двете не текат.Иначе пие и от обикновена малка бутилка,и от чаша,но с моя помощ.

# 500
  • До морето :)
4.никога не съм вярвала,че ще го кажа,но имало и по-нахално същество от В. - МАША Mr. Green

ММ е убеден, че Елена от нея учи всички номера. Всеки път с голям кеф го гледам, на ден поне 1 път се извъртат всички серии. Вчера не го бях пускала цял ден, вървяха Немо, Бамби и Спирит, съответно без никакъв интерес от страна на Елена. Добре, ама простираме и започва мелодията на Маша. Хвърли дрехи, хвърли всичко и черта пред ТВ. Доволна, вика, скача от щастие.  ooooh!

ПП: Как да го накарам това моето да пие чай?  ooooh!

# 501
  • при палмите и алигаторите,FL

и що ти е да пие точно чай newsm78. Най лесният вариат за мен е с ново шише/чаша/ за вода. когато въведа ново Мончи си го мъкне постоянно и пие като не видяла Crazy. Има и друг вариант, но включва мноооого захар и не е за предпочитане Confused

Машенка и при нас е хит, най голям фен е Сончи Crazy

За детските градини в щатите - мисля, че е задължително да спят на пода, с дрехи и обувки - поредните американски безумия, но това са правилата и трябва да се спазват.  Peace
, тва верно ли бе Shocked. Аз мислех че е само у нашиот щат. Добре че не живеем на студено, че не си го представям спането с батушки, въпреки че тук требе да са с маратонки, пак една идея по добре Confused

Сега  официало да ви замоля за едно голямо палцестискане Praynig/абе те нещата са две, ама да не съм мноу нахална Blush Embarassed/, пък ако стане ще почерпя Hug, след месец два, кат разберем резултатът  Hug Hug

ПП Отивам да качвам снимките на Мончелини в прическовата тема Mr. Green

# 502
  • при палмите и алигаторите,FL
 Shocked е к'во толкоз написах , че никой не ще да пише след мен Shocked Shocked

............ ще ми се да хакнат фейса Twisted Evil

# 503

И моето не пие...... Ама за какво ти е да го караш на сила? Аз даже и не се опитвам вече след 2 опита. Ми ако иска пък......

Едно време и аз не обичах да пия чай, пиех само мляко.

# 504

И моето не пие...... Ама за какво ти е да го караш на сила? Аз даже и не се опитвам вече след 2 опита. Ми ако иска пък......

Едно време и аз не обичах да пия чай, пиех само мляко.

Моето пие, с голямо желание Simple Smile Неподсладен чай. Аз се сещам да и сложиш захар, ама то се обезсмисля тогава, само ще се тъпче с допълнително захар. ПО-добре я остави ако не иска. Аз се чудя как да намаля млякото - прясното. Изпива по 200 - 300 мл неподсладено, натурално мляко всеки ден! И ако не ѝ се даде реве до посиняване. А искам да го намаля, защото тя толкова вода не пие. Само "Ако!"

# 505
  • До морето :)
Не искам да я карам на сила, но ми се иска когато я наболява гърлото, да пийва малко. Не за друго... Ама пусто. Дадох ѝ да си близне и мед. За нея това беше най-ужасното и отвратително нещо което е вкусвала.  hahaha

# 506
Сега  официало да ви замоля за едно голямо палцестискане

Стис! Praynig

И Нико чай не пие особено, но пък доволно пие вода и фреш като им направя.

# 507
Сега  официало да ви замоля за едно голямо палцестискане Praynig/абе те нещата са две, ама да не съм мноу нахална Blush Embarassed/, пък ако стане ще почерпя Hug, след месец два, кат разберем резултатът  Hug Hug

fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed  и една Flowers Four Leaf Clover за късмет

при нас само захарта проработи Mr. Green

# 508
Нанди, много стис и от мен, и за двете неща fingerscrossed fingerscrossed, пък ще чакаме да се похвалиш Hug

Аз малко със закъснение се включвам, ама по-добре късно отколкото никога Laughing
Ей това е нашето последно шише: http://prikachi.com/images.php?images/357/5742357t.jpg
Ползваме го нощем и ако не го забравя навън. Вика му "йо-йо", предполагам е ясно защо и даже напоследък си го търси като йо-йо, а не по стандартния начин, по който търси вода. Преди няколко дни даже го бяхме забравили при съседката и си мислех, че ще можем да се отървем вече и от него, но през нощта имаше леко драми, та си го взехме. От чаша пие сам, като Нико, но от година и 4 месеца, това беше час от помощта ни да изхвърлим шишето с биберона. До скоро наливах по мъничко водичка, но вече му давам по половин чаша и се справя чудесно, единствения проблем е, че се заиграва с пълната чаша след като се напие и това вече води до поливане, ако не съм успяла да му я взема от ръцете. За мързела с наливането, ами мързи ме и то много, ама като това ми е основното физическо упражнение, гледам да не го избягвам, че и без това приличам на   261uu

Да се включа и по още една стара тема, възглавниците, с малко снимки от лятото:
http://prikachi.com/images.php?images/354/5742354z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/355/5742355c.jpg
а това е по-скорошно, в ръката има и бисквитка Grinning
http://prikachi.com/images.php?images/356/5742356C.jpg
Купих му и 2 негови, след като видях, че си търси, ама ги ползваме само за да пълним калъвките от комплектчетата Mr. Green.

Не искам да я карам на сила, но ми се иска когато я наболява гърлото, да пийва малко. Не за друго... Ама пусто. Дадох ѝ да си близне и мед. За нея това беше най-ужасното и отвратително нещо което е вкусвала.  hahaha
Майка ми по същите причини беше дала и на Дани, пил неподсладен и му харесало, ама аз понеже мразя неподсладен чай хич и не се сещам да му давам. А другото е, че той не пие и не яде нищо топло, а като е болен е хубаво чайчето да е топличко, затова и съвсем не се сещам за него. Виж меда у нас е на голяма почит, както и всичко сладичко, защо ли Whistling

И да се похваля с нещо, че ме сърбят ръцете за него вече. Имам вече едни формички за украса на торти, шприцове и шаблончета някакви, за сметана. Другата седмица ММ има РД и ще ги пробвам, ако ми се получи ще се похваля Wink Забранил ми е да правя торти с фондан, че хем не му харесвал, хем като съм се захванела нищо друго не съм пипвала. Айде сега да видим колко ще мрънка пак Laughing Не съм му показала с какво ще го изненадвам де Mr. Green

# 509
Леле, Дани е такъв бонбон! На тази снимка дето възглавницата е върху него е просто само за мачкане. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И аз съм на тортена вълна, че в други ден има и повод...ама не знам дали ще се получи нещо. Чакам да видя и твоята, де... после ще даваш идеи за украси само със сметана и леки текстури. Wink

Общи условия

Активация на акаунт