Бяла зима е дошла, със снежец играят МАЙските деца! - Тема 21

• 38 241
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора

И замириса на мореее  grinning039 
Нали Mr. Green
Добро утро Hug

# 571
Здравейте,мамчета! Извинявайте,че така нахълтвам в темата ви, но само за набързичко Embarassed. Ааз съм майка на майско бебче 2012 и ми се ще да ви задам един въпрос. Започнаха ли да спят вече бебоците ви. Питам ви,защото за мен това е тема табу. Бебо е вече на 8 месеца, а до ден днешен няма и една нощ да спим повече от 3 часа накуп.Направо изнемогвам-то не бяха колики, неспокоен сън, мрънкане, игри нощно време..сега  зъби ни тормозят...направо се поболяам...тази нощ се буди ОТНОВО на всеки час(само към 3 пропусна). Моля ви кажете ми,че нешата вече са по-добре...и от кога така...Лек и успешен ден...и много поздрави на каките и батковците от нас

# 572
Брей, че сте се разписали. Simple Smile

Нико, пък говори по-добре от сестра си на тази възраст. Рая проговори много малка - на 7 м каза "тати" и на 11 м. вече повтаряше доста след нас, но като дойдохме в Белгия и спря да говори и да учи нови думи. Никола е обратно - говори като тарталетка и повтаря всичко след нас. За разлика от сестра си казва отчетливо К и думи като КАКА, КАФЕ, КОЛА и подобни изобщо не са му проблем. Изговаря учудващо правилно думи като ВОДА, БАНАН и разни подобни с В, Б, М. Задължително е обаче думите да са с максимум 2, или 3 срички и когато има 2 съгласни една до друга не ги произнася. И аз не се притеснявам, защото реално Рая проговори късно...добре говори едва от няколко месеца, а е почти на 4 г. Каза К едва на 3 г и 6 м. Той явно свиква по-лесно от нея с различно звучащите езици и когато проговори - тогава. Wink

Ох, май ще опитаме да оставим Рая 2 дни от следваща седмица по цял ден в училище да видим как ще ѝ понесе и пак съм в джаза. Crazy

6mati, децата са много различни - някои си спят по цели нощи от бебета, други до 3 годишни, че и повече се будят. Дано и при вас с бебчо това се случи скоро.

# 573
Марто не говори много.Казва някои думички,опитва се да повтаря когато е на кеф.И особено с други деца.При него странното е,че почти  на всяка дума изпуска първата буква Баба е "аба",тати е "ати",мама понякога го казва както трябва,но често е "ама",Марто е "Ато"

6mati напълно те разбирам!И аз все това се питах!Имах чуството,че никога няма да спим нормално.Но около годинката нещата значително се промениха.Пожелавам ти при вас да е още по-скоро.

Искам и аз на море  Crossing Arms Някой няма ли да ни вземе?!?!

И какво стана със срещата?Никой не пише....

# 574
  • Стара Загора

Ми какво да се пише...всеки казва - каквото решите, нямам претенции или претенциите ми са такива и такива ама не давам предложение. С това темпо...не знам. АЗ лично започвам да се отказвам...не че му дреме на някой дали ще съм там или не...просто казвам.
ЯНуари е да...обаче бързо идва юни.

# 575
  • при палмите и алигаторите,FL
Много ви силно обонянието  Mr. Green

6mati, ще започе да спи и по цяла нощ, но кога- никой не може да ти каже, Моника все още се буди  и търси да суче(от седмица не давам , но тя си се буди), има надежда за наспиване  Hug

# 576
  • До морето :)
6mati, че ще започне да спи, ще започне, но кога. Ние още редуваме спане цяла вечер с безсънна нощ. Снощи даже пак 2 часа си игра по ние време. Ама аз си спях де, с едното око.

# 577
...къс или дълъг - това е въпросът...поста имам предвид Mr. Green

и тъй като съм човек,който рядко изневерява на принципите си - шЪ вЪ почвам както си му е редът Mr. Green

Хайде да раздвижим малко темата:
Колко говорят децата ви? Колко думички знаят? Изречения?

тва ако не е дежавю - пА на Mr. Green нЪл скоро го обсъждахме тФа  Crazy аз не моА се похваля с кой знаЙ кво развитие от тогава ама явно при вас нещата се случват със скоростта на светлината  Joy бтв,луканката на Хоупова и тогава беше на почит Mr. Green

ако трябва да кажа две-три думи по темата - говори като му е кеф,повтаря това,което може и му изнася,научи половината породи кучета от една книжка,което за мен си е сложно,но пък не иска да учи други по-елементарни неща,но като цяло речникът му не е толкова богат,като споменатите 30-40 и нагоре думи от някои Peace

кво море ви гони бре,хората още ски карат Mr. Green Wink

Здравейте,мамчета! Извинявайте,че така нахълтвам в темата ви, но само за набързичко Embarassed. Ааз съм майка на майско бебче 2012 и ми се ще да ви задам един въпрос. Започнаха ли да спят вече бебоците ви. Питам ви,защото за мен това е тема табу. Бебо е вече на 8 месеца, а до ден днешен няма и една нощ да спим повече от 3 часа накуп.Направо изнемогвам-то не бяха колики, неспокоен сън, мрънкане, игри нощно време..сега  зъби ни тормозят...направо се поболяам...тази нощ се буди ОТНОВО на всеки час(само към 3 пропусна). Моля ви кажете ми,че нешата вече са по-добре...и от кога така...Лек и успешен ден...и много поздрави на каките и батковците от нас

уцели ми болното място - точно вчера се жалвах,че от 2 години и повече може би станаха вече,не съм спала без прекъсване повече от 3-4 часа накуп Crazy да ти кажа,че скоро ще се оправят нещата,едва ли,така като те чета вървите упорито по нашите стъпки,верно е че след годинката има някакво минимално подобрение,но честно казано ние лично наближаваме 2-те и сънят в нашата къща е все още мираж Crossing Arms

аз ще ти кажа - втора национална едва ли ще има,но виж нЕкоя регионална може да спретнем Mr. Green Sunglasses

Ми какво да се пише...всеки казва - каквото решите, нямам претенции или претенциите ми са такива и такива ама не давам предложение. С това темпо...не знам. АЗ лично започвам да се отказвам...не че му дреме на някой дали ще съм там или не...просто казвам.
ЯНуари е да...обаче бързо идва юни.

споко,аз съм се отказала преди да съм се навила   hahaha

сЯ малко за нас,въпреки че едва ли нЕкой го интересува Mr. Green
като за начало искам да се обърна към Шенито - в кой точно момент Али реши,че няма да заспива повече с баща си-спомням си,че това беше писано неотдавна и аз доста се бях спекла по въпроса и сега вече смело мога да заявя,че и ние сме в кюпа Mr. Green откакто се върнахме в Пловдив не ще да стои при баща си,не иска той да го храни,не иска да заспива с него...Уеко тегава ситуацийка Crossing Arms
предполагам,че при нас това е било провокирано от раздялата с този родител,но при вас защо и как така изведнъж са се получили нещата Thinking

сега идва ред и да се оплача(както казах трудно изневерявам на принципите си Mr. Green) - ако имам работа за 20 мин. примерно,обезателно трябва да си отделя 40 Twisted Evil да кажем докато измия чиниите в кухнята,той ми е отворил двойна работа като е разиграл постановка на Втората Световна война примерно:crazy: искам да кажа,че нищо,ама абсолютно НИЩО не мога да свърша с тва дете,което върви като Терминатор след мен и руши всичко наред - няма да казвам,че половината ми съдове и като цяло покъщнина са вече мит,неговите играчки също поеха към боклука повечето,пълна скръб е в това отношение Crossing Arms
пак се връщам на чуденката си как успявате да готвите и да творите това-онова Thinking или вие сте някви факири,или просто децата са ви добри Naughty
напоследък ако реша да готвя нещо Mr. Green то е единствено и само когато ММ си е вкъщи и се явява един вид надзирател на В. и въпреки всичко пак имаме фалове Twisted Evil

НО от друга страна пък се е превърнал в такова любвеобилно дете,че не мога да спра да го целувам по цял ден Crazy гуши се и ме целува почти толкова много,колкото ми се иска Wink Heart Eyes
страшен манипулатор е (на кой ли ще прилича Mr. Green) - направи ли нещо нередно и ми види погледа ала "дърта свекърва",веднага пристига с вик "мамиииии" и мощно гушкане и целуване...и аз въпреки,че не съм от меките,чисто си омеквам Whistling

изключително разглезен е като цяло - думата "не" за него е просто част от българския речник и нищо повече Mr. Green имаш ли смелостта да му откажеш нещо,се приготви да си носиш последствията - рев,тръшкане и захълцване чак от зор Mr. Green

мерките са ни чудесни,за моите разбирания - 11900 кг. и 86-87 см. Peace

музикален,танцувален,игрив,но не и с играчки...и доста инатлив Mr. Green

има обаче нещо,което ме притеснява напоследък - доста често ака това дете Whistling много отдавна бях повдигнала въпросът във фейса и още тогава си спомням,че почти нямаше дете като нас - на кво ли се дължи тва чудо,никой не може да каже Crossing Arms
как стои въпросът при вашите деца на тоЗ етап? - има ли някаква разлика от преди?

и като сме на тема въпроси,да ви задам още един,на който ще ми е интересно да ви прочета отговорите Peace
бихте ли описали един прекаран ден с детето си? - особено такъв,в който излизането на разходка е мираж Mr. Green

аз шА спирам до тук,щото не е сигурно и тва дали ще има кой да изчете - хммм,сега се замислих,че трябваше да си задам въпросите в началото,щото не се знае кой ще издържи до края Mr. Green

п.п.дайте да се напънем малко да изкараме 2-те годинки на малките тук,пА после спокойно може да разпуснем темата Joy Mr. Green

# 578
  • До морето :)
Лусиндова, все нещо трябва да се пита, че иначе никой не пише. Пък нали всички са свръх опитни, дават съвети.  hahaha

Не съм Шени, ама при тях Али отказа да спи с баща си, когато се преместиха в новия апартамент.

За акането - ака един път

За идеалния ден - Аз ставам в 8:00 (наспана), пия си спокойно кафето. Ели става в 8:30 с усмивка. Има нещо готово за закуска и не се налага да го мисля. Тя се наяжда сама без да се цапа. След това си играе самичка, гледа ТВ, а аз лежа.  Laughing Към 11ч. отиваме за кухнята. Връщаме се, играе малко и сама проявява желание да яде. О, чудо, изяжда основното ядене сама без да е оцапана до лактите. После заспива самичка, докато гледа тв (около 13:30). Спи 2 часа. В 15:30 се събужда с усмивка. В 16:00 си изяжда десерта. След това игра самичка и ТВ. В 20:00 - вечеря (вече нямам претенции дали ще е супата от кухнята или от нашата. Само да яде и да не се цапа (тука всъщност може малко да се изцапа). Следва малко игра и после баня с ММ. В 21:30 е готова и сама ляга и заспива.
Едва ли ще го доживея този ден!

# 579

Шмати, влизам специално да те успокоя, дори въпросите на Лусинда ще оставя на второ място  Mr. Green
Не ги случай тези врели некипели, че можело до 3 години да не спи. Рядко се случва такава каръщина чак и дори мен ме подмина, пък аз съм известна с каръщината си  Wink
Моят опит с две деца е такъв:
Първото започна да спи почти от раз, с рязка промяна на година и половина, а с второто рязката промяна настъпи на година-година и два месеца, като разбира се това "непрекъснато" спане по цяла нощ си взима отпуска понякога и за ден-два, понякога и седмица може пак да се наруши съня, след което всичко си идва на мястото!  Hug СПОКОЙНО, няма да е вечно така!   bouquet

Сега по другите теми- един ден при нас, а при нас общо взето всички дни са еднакви изглежда така:
Ставане в 9-9.30. Закуска. Аз шетам из къщи, а той прави бели или играе. Излизаме ако е топло. В момента е адски студено, дори по ТВ казаха, че такъв студ не е бил от незнам си кога..
Обеден сън около 14 часа, след което аз сядам да уча. Спи по 2-2.5 часа. Габи си идва към 3, но му възлагам учебни задачи, а аз продължавам да уча докато Рафаел не се събуди.
След това той ни пречи, а ние с Габ се опитваме да правим домашно и да учим  Tired
Моя мъж си идва около 5-6 часа, след което се захващаме с вечерята, малко семейни занимания и шматкане, Габ ляга в 9.30, а Рафаел в 10-10.30. Тва е, пълна скука. Почивните дни, когато сме всички семейно е далеч по-интересно  bowuu
П.С. ТВ не гледаме почти никога, само вечер за новините и много рядко когато Габ прояви желание да гледа, Ралф също се заглежда (рядко) с него

И моето дете ака по няколко пъти, това ведъж на ден..хм..май никога не е било  Rolling Eyes
По принцип ползва изцяло вече гърнето за целта, но се случва (като днес!) да се заиграе, да го домързи да става и да се надриска в гащите. Е, тоз "разкош" никому не пожелавам..ама случва се  Laughing

# 580
Много ви благодаря за отговорите...ще постискаме още известно време зъби...и така:)) Все пак имаме и нощи като тази дето става поне 5-6 пъти, но след не повече от 5-6 минути е заспал...т.с. не играем с часове(това са най-тежките нощи) Какво нещо е животът, преди година след такава нощ щях да спя,лежа, мрънкам и ахкам...сега стискаш зъби ,удрях едно силно кафе и почваш да подксчаш като маймуна...ама пък ми отива:)) Всичко добро на вас и бебчовците ви

# 581
  • Варна
Ехо, помните ли ни? Не съм писала май от около сто години, все не ми остава време Sad. То и днес по принцип имам работа, обаче ме мързи и си търся начин да отложа  Laughing... Та викам да намина да ви "видя" как сте.

Да се включа по някои от последните теми.

Думи Валентин казва много малко. Не съм ги броила, но мисля, че са не повече от 10-15 думички, които казва осъзнато. Иначе по цял ден бръщолеви, не спира, и жестикулира, и интонация мени, понякога се кара, друг път си се смее сам като говори, много е смешен, но от бръщолевенето му няма нищо разбираемо и членоразделно Crazy. Казва мама, тати, бау-бау /предимно на кучето, но понякога котката също е бау-бау/, би-би /на колите, с които си играе, предполагам има предвид бибиткането/, ало и още няколко неща, общо взето и в говоренето явно няма да е първенец. "Мама" казва от лятото, след като ММ замина в САЩ и бях много щастлива, че доживях да го чуя, обачее, като се върна ММ разбрах, че "мама" не е обръщение към мен, а универсална дума за решаване на проблеми Joy. Към абсолютно всеки се обръща с "мамо" ако иска да вземе нещо. Изречения не казва, освен "Ало, тати" /не знам дали се брои за изречение/, казва го почти всеки път като ми се включи скайпа, това защото с ММ основно по скайп комуникирахме докато го няма.

Изчетох няколко страници назад и с изненада видях, че явно не само Валентин още пие от биберон. Вече бях започнала да се притеснявам по този повод. Не харесва твърдите накрайници, наскоро му взех шише с мек накрайник /който за мен си е биберон с друга форма/, пие от него, от нормална чаша също пие, ако я държа или има малко течност в нея, но от разните неразливащи, със сламки и т.н. отказва. Днес бяхме на РД и за първи път пи от сламка от тези сокчета в кутийка, просто му дадох, стиснах кутийката и явно разбра как става номера и си изпи сока. Но не знам дали сега би пил от шише със сламка или чаша, ще го пробвам.

Как минава денят ми с него... Ами събужда се между 7 и 9 /всеки ден различно/, около час след събуждане закусва /ако му дам закуска веднага, отказва, иска първо да повършее из нас/, обикновено му слагам закуската, пускам МАША на компа и си свършвам някаква работа /чистене, готвене, душ/. После, ако времето позволява, излизаме към 10-11 и до към 12.30-1 сме навън, излизането го пропускаме само ако вали и/или фучи. Като се приберем обядваме, той обикновено заспива още на столчето за хранене ядейки Laughing. Към 1.30-2 заспива следобеден сън и спи между 2-3 часа, понякога и 4, но все по-рядко се случва. Докато той спи аз работя /работя също и 1-2-3 часа преди да се събуди, понякога и след като си легне вечер, зависи с колко работа съм се нагърбила/. Като се събуди му давам някакъв плод, но не винаги яде. Рядко давам следобедна закуска, особено ако е спал до 5-5.30, защото ако дам, отказва да вечеря. Към 5.30 ММ се прибира от работа и се занимава с него, докато аз направя нещо за вечеря или пък ММ готви, а аз се занимавам, или пък отиваме в някое съседче да играе /имаме много малки деца в блока/. Към 8 вечеряме и в 9.30-10 го слагам да спи.

Акането при нас е веднъж на ден, мнооого рядко два пъти. В два поредни дни беше акал по 4 пъти и се притесних и му дадох Смекта, от което после 2 дни имаше запек Joy.

Иначе друго интересно кой знае какво няма - нашият тати миналия месец се върна от САЩ след 4 месеца отсъствие и сме си пак тримата, обаче, вярвайте ми, откакто ММ е тук нищо не успявам да свърша, хем се занимава с малкия, помага в домакинстването, обаче цялата ми стройна организация и мобилизация от периода, когато го нямаше, замина на кино и все не ми стига времето и си довършвам нещата по нощите. Дано скоро пак вляза в някакъв ритъм, че едва гледам от недоспиване и умора.

# 582
Привет! Познахте ли ме 4470

като за начало искам да се обърна към Шенито - в кой точно момент Али реши,че няма да заспива повече с баща си-спомням си,че това беше писано неотдавна и аз доста се бях спекла по въпроса и сега вече смело мога да заявя,че и ние сме в кюпа Mr. Green откакто се върнахме в Пловдив не ще да стои при баща си,не иска той да го храни,не иска да заспива с него...Уеко тегава ситуацийка Crossing Arms
предполагам,че при нас това е било провокирано от раздялата с този родител,но при вас защо и как така изведнъж са се получили нещата Thinking

Аз и преди съм споделяла, тя се къпеше и запсиваше само с баща си от както беше на година и 3 месеца. Обаче като се местихме се случи така, че около седмица ММ се приираше след като за изкъпана и/или заспала и аз поех тези му функции. После, след като се преместихме, майка ми я приспа 2 пъти (бяха на гости и ние излизахме)...И така нарушихме ритъма за около 10 дни и тя все още отказва да заспива с баща си  ooooh! ДАно при вас да се нормализират нещата, че си е доста тежичко.
По другите теми няма да пиша, искам само да мрънна, че Али ми е много болна, кашля като дърт пушач и сополите са като река. От време на време повишава и темепратура, но не драстично. Вчера бяхме на лекар и каза, че дробовете са чисти, но ситуацията не отива към подобрение, утре ще я водя пак, стиснете едни палци за нас. Много ми е тегаво, това все едно не е моето дете, едно отпуснато, апатично и...все си затваря очите да спи  Rolling Eyes А и от 3 нощи не спим, тя постоянно кашля и се събужда и се налага да я приспивам и вече едва гледам. Аз също съм болна с гърлобол и гадене за разкош Tired
Хайде хубава вечер!

# 583
  • при палмите и алигаторите,FL

бихте ли описали един прекаран ден с детето си? - особено такъв,в който излизането на разходка е мираж Mr. Green

, туй е сложна задача за мен. Ние всеки ден излизаме, сутрин с колата за да закараме Сончи на училище, а след обяд сме пеша за да я вземем, и понеже я взимаме от парка винаги оставаме поне час, два да играем.
Проблемът при нас е че заради сутрешното ставане преди 7:30, Мончелини все още има дни когато спи по два пъти на ден, а през това време аз съм с вързани ръце  Confused

По другият въпрос, от един до три пъти на ден, всичко зависи от храната, ако е карала на плодове  Blush

Бегам, че Мончи се събуди и помага в писането

# 584
пак се връщам на чуденката си как успявате да готвите и да творите това-онова Thinking или вие сте някви факири,или просто децата са ви добри Naughty

....веднага пристига с вик "мамиииии" и мощно гушкане и целуване...и аз въпреки,че не съм от меките,чисто си омеквам Whistling...

....как стои въпросът при вашите деца на тоЗ етап? - има ли някаква разлика от преди?...

....бихте ли описали един прекаран ден с детето си? - особено такъв,в който излизането на разходка е мираж Mr. Green

Аз ще карам по ред на точките, че да не опуща нещо. Simple Smile

1. Не бих казала, че Нико не е добър, но е прекалено палав и игрив с каквото намери - справка фейса и последните им снимки, на които играха с Рая около 2 часа с по една консервена кутия с маслини и по една дървена бъркалка. Такава игра падна, че чак след първия час и половина взех, че ги снимах. Mr. Green Просто го оставям да се забавлява сам и със сестра си и след като приключа нещото, което върша му събирам неразбориите по пода, в килера, банята или някоя от спалните....и това е само защото още не го пускам по колкото време иска на терасата. Wink

2. Преди седмица Нико имаше период, около месец и нещо, в който имаше изхождания по 4-5 пъти дневно. От 4-5 дни обаче мина в "нормално" състояние да го върши това по веднъж, или 2 пъти дневно. Никога не съм се притеснявала за акане/неакане....май съм непукст?! newsm78

3.Нямаме такъв ден дето излизането да е мираж. Имахме почти 2 седмици с нечовешки студ за тукашните ширини - дневните Т стигаха мах до -5 С и ги извеждах и тогава. Обичайно излизаме сутрин към 10:30 и обикаляме магазините до 12 без 10 когато взимаме Рая и се прибираме. Обикновено той е толкова скапан от студа, че заспива още докато Рая се преоблече и си измие ръцете. След това ѝ правя обяд. А когато стане от сън Нико и се нахрани, защото обичайно заспива без да е обядвал, но пък той яде през половин час докато заспи, пак ги извеждам поне за 30 мин. В най-лошия случай ги пускам на терасата за толкова време...като им замръзнат носовете и бузките и сами си влизат. Mr. Green Вечерят, къпя ги всяка вечер, защото иначе нито той заспива, нито Рая ooooh! и си лягат обичайно към 21-21:30.

Аз пък мисля, че и след 2-рата годинка пак ще си пишем в темата... В отчетната с Рая сега водим най-конструктивните диалози за възпитанието на децата...по-ми е интересно дори от първите трепети с бебетата у дома. Вярно, че пишем може би 10-тина майки, но пък останаха най-качествените. Wink Peace

Шени, честито нов ник! Стискам много палци да се оправяте бързо и тя и ти. Praynig Hug Нико като е болен е същия..нон-стоп е у мен гушнат и нищо не му се прави... предполагам, че ниската Т също ги мори малките душици. Дано няма нищо притеснително - пиши утре какво е казала лекарят пак, ако можеш, че ви мислим. Hug

Аз съм също в поредна драма. Thinking Учителката на Рая ни врънка да я оставяме вече по цял ден в детската. Миналата седмица говорих с майката на едно друго момиченце дето заедно тръгнаха на детска и заедно плакаха първата седмица...та и те от вторник ще я оставят по цял ден, през ден. То май сега само ние ги взимаме и още едно момченце...та ще я пробваме във вторник да видим как ще ѝ се отрази...пък, ако не ѝ понесе ще я водим само до обяд. Ама мен пак треска ме тресе. Cry Tired

Общи условия

Активация на акаунт