МАЙско бебче, дай ми знак-ритни в коремчето ми с крак!

• 24 729
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Филийка,наистина е относително това с ЖК по ЗК.Аз например ходя в Токуда по касата и като изключим ,че имам право само на 2 ехографа,правят всичко друго съвестно.Мерят ме на гол корем и акушерката ми опипва големината на матката,мерят ме на кантар,кръвно и всички полагащи се изследвания PeaceАко не си доволна,смени я,имаш право на смяна от личния Hug
Фелисити,не знам колко ми е шийката и не знм и нормата каква е Rolling EyesМисля,че около 4 см е добре,май толкова се водеше за стабилна Rolling Eyes Hug

# 436
ЕСТЕСТВЕННО ,4Е ОТ ЛЕКАР ДО ЛЕКАР ИМА РАЗЛИКА,НО ПОНЕЖЕ ИМАХ ПРОБЛЕМИ В 6ТА СЕДМИЦА И ЗВЪНЯХ КАТО ЛУДА НА ЛЕКАРКАТА ОТ ПОЛИКЛИНИКАТА,КОЯТО НЕПРЕКЪСНАТО МИ ЗАТВАРЯшЕ,ПРИБЕГНАХ ДО ЛЕКАР ОТ ТИНА КИРКОВА И НАПРАВО СИ СЕ ЗАПИСАХ ПРИ НЕЯ,ВЕРНО 500ЛВ Е,НО ПОНЕ ЗНАМ,4Е МЕ ГЛЕДА СПЕЦИАЛИСТ И КОГАТО И ДА И СЕ ОБАДЯ МИ ВДИГА ТЕЛЕФОНА ЗА КАКВОТО И ДА Е

# 437
Ох дано греша,но майчинството не е ли обвързано по някакъв начин и то с тия ЖК по ЗК...или само с болничните и НОИ.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 16:54 от boril

# 438
Аз също не съм записана на ЖК по здравна каса и не виждам смисъл да го правя.

# 439
  • София
Фелисити,не знам колко ми е шийката и не знм и нормата каква е Rolling EyesМисля,че около 4 см е добре,май толкова се водеше за стабилна Rolling Eyes Hug
Аааа, не може така, нали си нашето виртуално АГ, как тъй да не знайш Hug Тенкс Hug Моят последния път я мериха 4,1, значи съм ОК  Laughing
Борил, ми не е по никакъв начин обвързано.

# 440
Щом не е значи,може тези които не желаят да ходят по поликлиники да не се записват по ЖК!
Аз се записах,защото не стига че ни удържат всякакви осигуровки и т.н. и когато ти се наложи все не можеш да се възползваш от услугите на ЗК.Та поне този път да има някакъв смисъл от нея.Но явно е можело и без тази услуга.
Мерси,че ме светнахте момичета.
И въпреки всичко аз съм си доволна от Аг-то!

# 441
Аз до колкото знам , трябва да се запишеш по ЗК задължително заради болничните, особено този 45 дневния преди раждане.Не знам дали съм права, но знам че трябва.Една позната ходеше само на частно , но накрая се записана по ЗК , за да и дадат необходимите документи за раждането, нейният лекар и  го каза, че той няма как да и даде

# 442
nanina_87_, може би си е от лекаря!Ако частният можа да издава болнични листове,не ти трябва ЗК наистина!

# 443
Аз затова казах, че не съм 100% сигурна, но питайте за документи освен болничен и тези необходими за раждането.

# 444
Аз съм на ЖК също по здравна каса, но не е в поликлиника или в ТК..лекарят ми е така доста разговорлив, не може да си тръгнеш..по 1 час най-малко кисна там  ooooh! Седя с ръка на бравата по 15 минути..точно да натисна и той подхваща нова тема  Joy  Иначе ме офертираше за абонамент-500лв следене на бременността със всички изследвания и там екстри.Но реших да не плащам абонамента, пък да си плащам отделно там за някои неща.
Днес трябваше да ходя до личната, но се успах  ooooh! Имах си даже час, но се събудих в 12...

# 445
Да да нека да си проверят наистина всички лекарите и да питат за необходимите документи за постъпване в болниците.Направление № 7 е едното-талон за хоспитализация.
Обменна карта се издава накрая- сетих се с нея може да отидеш да раждаш навсякъде в Б-я!!!

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 17:09 от boril

# 446
Абсолютно съм съгласна, че не всички лекари трябва да се слагат под общ знаменател. Ползата от тази ЖК по ЗК е, че изследванията ми кръв, урина, микробиология и цитонамазка си вървят по ЗК. И аз все си мисля, че по някакъв начин е обвързано с болнични, с направления за раждане след това и т.н. Затова се записах. Ако някой със сигурност знае дали е така, или не - нека пише.

Мен ме подразни най-вече неглижирането на проблема с гъбичките. Може наистина и нищо да не е. Но кодолкото съм чела какво са писали другите момичета от отбор Гъбка, има такива без оплаквания, но щом излезе нещо на изследвания, се вземат мерки.

# 447
  • София
Филийка, не е задължително. Имам спомен, че моят лекар миналия път чак в 8-и месец ми даде глобули за гъбите - без изследване, а за да е сигурен, че родовите пътища са чисти. Преди това ако се лекуват мога да се обзаложа, че пак ще се покажат. Те не са някаква инфекция, която ще доведе до трайни последствия, регулират се малко или много с храна, стрес, хигиена и пр. Не всички разсъждават така, но от лекар до лекар...

Но и според мен няма нищо фатално, ако не пречат и само на хартия ги имаш тези гъби.

# 448
  • София
Не съм съгласна за гъбите,нелекувани,ще хронифицират Peaceеле пък по време на бременност не трябва никаква инфекция да се държи нелекувана в организма,просто е опасно,преждевреммно пукане на околоплоден мехур става точно от такива работи,гъби и бактерии, било то в урината или в секрета Confused

# 449
  • София
Със сигурност от лекар до лекар разлика има, но нещата по ЗК минават малко проформа - в повечето случаи, или пък ние просто свикнахме всеки месец ехо, ФМ, БХС и какво ли още не, но как няма като все пак са си важни тези неща. И аз се надявах, че поне изследванията ми ще минават по ЗК, но ето на, последния път АГто по ЗК ми отказа микробиология - при положение, че се полага една в началото и една в края на бремеността. На въпроса ми няма ли да пуснем първата най-после, все пак и течение си имамбая силно  отговорът беше "Ми то ясно какво е. Ето ти глобули да се лекуваш". Извинете, ама това не е редно според мен, второ ако не са само гъбички и тръгне някоя инфекция?!? Аз разбира се не се доверих и си платих за да си направя МБ - слава богу току що разбрах, че е чиста и няма да има лечение  newsm44
Относно това дали сме или не сме задължени - не сме задължени да се записваме, според мен. Както споменха, миналия път само на частни прегледи ходих, но да, клиниката в която се следя има право да ми издаде болничен 45 дни преди термин и понеже там се следях не са ми искали обменна карта, направление за хоспитализация и т.н. Този път ще трябва да си ги занеса обаче, заради това, че се следя по ЗК  Peace  

Общи условия

Активация на акаунт