Коледа 2012- 3 част

• 59 679
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Някой би ли споделил конкретна марка читав мармалад  newsm78 Уж взех най-приличния на вид и съдържание, но като отворих - ми то стои като желе  Tired
И вероятно тъп въпрос, ама ще прощавате. В рецептата за меденки пише в кутията да се сложи парче ябълка. Сменя ли се това парче и колко често?

Някъде бях чела, че се сменя на 2 дни. newsm78

И аз имам въпрос подобен - тук мармалад няма, конфитюрите са с толкова Е-та, че се отказвам да ги ползвам и се чудя дали е добре да слепя меденките с мед, или пък домашно сладко /имам предвид само сока му, де/? Или да ги остава без да ги слепвам? Ако не ги слепя дали ще омекват до Коледа само с ябълката в кутията?

Понеже тази година за първи път ще правя лицерови сладки, а на първа страница има доста рецепти, бихте ли ми предложили някоя, която е възможно да ми се получи от първия път? Wink

Опа, редактирам се, защото видях отговорът на petia_tag. Peace Май няма да ги слепвам и ще действам само с ябълка. Peace

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 14:33 от Tony_st

# 211
  • Варна
Здравейте!
Още не съм решила какво точно ще приготвям за Коледа и засега само пробвам.
Това са вчерашните проби:

това са чешки коледни кошери от natalyna

тези са по идея на mistery

# 212
  • Варна, морето, сините вълни...
Гледам че сте на тема за мармалада та да попитам и аз с домашен става ли? Имам от ябълки който е млян и е гъст, предния път с него ги правих и много бързо ми омекнаха (меденките на Джема) и бяха много вкусни, но не знам като е домашен колко време ще издържи  newsm78 явно трябва по късно да ги направя..

# 213
  • Австрия

Понеже тази година за първи път ще правя лицерови сладки, а на първа страница има доста рецепти, бихте ли ми предложили някоя, която е възможно да ми се получи от първия път? Wink

Tony_st , предлагам ти моята рецепта.
Стават хубави пръхки, а като се слепят с мармалад и пренощуват така, се топят в устата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

# 214

Tony_st , предлагам ти моята рецепта.
Стават хубави пръхки, а като се слепят с мармалад и пренощуват така, се топят в устата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

Благодаря! Ще ги забъркам тези дни. Wink

# 215
  • Czech Republic
Меденките стават много хубави и ако се слепят с масло разбито със захар. Peace

k a t r i n много добре са се получили кошерчетата! С кой крем ги напълни?

Tony_st, която и  рецепта за линцери да използваш, работиш с маслено тесто и е добре да знаеш, че маслото трябва да е меко, тестото в началото става на трохи, докато се отпусне от топлината на ръцете.

Разликата в рецептите най-често е, че някои са с ядки, а други без. Аз лично предпочитам без, защото в повечето други сладки които правя има ядки, а и децата ги харесват повече без тях. Аз съм казвала, че у нас линцерите се котират най-много.

ПС. Те между другото също могат да се слепят с масло. Peace

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 14:42 от natalyna

# 216
Меденките стават много хубави и ако се слепят с масло разбито със захар. Peace

Чудесна идея! Благодаря. Wink

Tony_st, която и  рецепта за линцери да използваш, работиш с маслено тесто и е добре да знаеш, че маслото трябва да е меко, тестото в началото става на трохи, докато се отпусне от топлината на ръцете.

Разликата в рецептите най-често е, че някои са с ядки, а други без. Аз лично предпочитам без, защото в повечето други сладки които правя има ядки, а и децата ги харесват повече без тях. Аз съм казвала, че у нас линцерите се котират най-много.

ПС. Те между другото също могат да се слепят с масло. Peace

Благодаря! Дано и у нас станат любими, че нещо ванилените кравайчета щерката не ги одобри много. Rolling Eyes И точно тях мисля да слепя с масло и захар, а меденките да оставя така без да слепвам, но да видим...

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 14:46 от Tony_st

# 217
Аз  също слепвам с домашно сладко/мармалад.
Меденките на Джемма са много вкусни и не слепени и не им трябва престой за да са меки
Линзерите на нудел33 и аз подкрепям слепят ли се после се "разтварят" в устата -доста хора ги харесаха миналата година.Нудел доста от твоите рецепти съм пробвала ,благодаря че споделяш чудесни са.
Наталина е дала чудесен съвет.Слепвала съм и аз така,но ни е прекалено сладко  Crazy
Аз с въпрос към баш майсторките(Джемма ) най вече-Правих кекс вчера по изпитана рецепта винаги става ,обаче този път защо реших да пека в силиконовата форма и стана нещо средно между суфле и изгоряла кора.Консистенцията бях я уцелила ,в средата на фурната с вентилатор,на 180 градуса.
Отстрани се изпече и загоря в средата не се изпече въобще само отдолу и отгоре.
Ако пека във форма за кекс нямам проблеми ,защо стана така? Пекла съм козунаци във силиконовите форми и те стават.Но явно с по течното тесто нещо изпускам.
Надявам се някой да ме "светне" какво бъркам

# 218
Момичета ,моля за помощ.  Тези от вас ,кото са правили Шоколадовите звезди с капучино на Габи ,какво капучино използвате ,тя пише пакетчета 2 по  18гр,но без захар .Аз намирам само подсладено с аромат  ванилия и шоколад  на Нестле и с по-малък грамаж .Не зная какви да купя ,а съм ги запланувала тая година   ooooh! ,помагайте моля ви  Hug

# 219
  • Czech Republic
Аз  също слепвам с домашно сладко/мармалад.
Меденките на Джемма са много вкусни и не слепени и не им трябва престой за да са меки
Линзерите на нудел33 и аз подкрепям слепят ли се после се "разтварят" в устата -доста хора ги харесаха миналата година.Нудел доста от твоите рецепти съм пробвала ,благодаря че споделяш чудесни са.
Наталина е дала чудесен съвет.Слепвала съм и аз така,но ни е прекалено сладко  Crazy
Аз с въпрос към баш майсторките(Джемма ) най вече-Правих кекс вчера по изпитана рецепта винаги става ,обаче този път защо реших да пека в силиконовата форма и стана нещо средно между суфле и изгоряла кора.Консистенцията бях я уцелила ,в средата на фурната с вентилатор,на 180 градуса.
Отстрани се изпече и загоря в средата не се изпече въобще само отдолу и отгоре.
Ако пека във форма за кекс нямам проблеми ,защо стана така? Пекла съм козунаци във силиконовите форми и те стават.Но явно с по течното тесто нещо изпускам.
Надявам се някой да ме "светне" какво бъркам

Градусите ти са силни за кекс явно - то при всяка фурна е различно разбира се - но щом е като суфле, това е причината. Следващият път печи на 160 градуса около 40 -45мин. Но сега като чета, щом си пекла същият кекс на същите градуси в друга форма... не знам. Но това ми се вижда най-логичното обяснение - той се е запечатал отгоре и отдолу, а вътре не е успял да се изпече.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 14:58 от natalyna

# 220
  • София
Момичета ,моля за помощ.  Тези от вас ,кото са правили Шоколадовите звезди с капучино на Габи ,какво капучино използвате ,тя пише пакетчета 2 по  18гр,но без захар .Аз намирам само подсладено с аромат  ванилия и шоколад  на Нестле и с по-малък грамаж .Не зная какви да купя ,а съм ги запланувала тая година   ooooh! ,помагайте моля ви  Hug
аз взимам на Нестле точно с парченца шоколад. Като е подсладено може мъничко да се намали захарта и това е.  Peace Аз нямам спомени да съм променяла нещо по рецептата и стават разкошни, без да са супер сладки. Аз обаче не замесвам марципана с пудра захар. Така, както е в опаковката разточвам и изрязвам. Иначе наистина ще са доста сладки. Аз също ще ги правя скоро. Те са хубави като отлежат и поомекнат.  Peace

# 221
  • Варна

natalyna, кошерчетата са с крема от любимия на всички ни покрив / сина ми умира за него/. Използвам възможността, да ти благодаря за страхотната  рецептата  bouquet  , както и за всички други рецепти, който споделяш.

# 222
  • Австрия

Мил@, благодаря ти за милите думи.  Hug
За мен е радост, че с помоща на моите рецепти доставяте удоволствие на вашите семейства, близки и приятели.  bouquet
Аз самата също черпя идеи от тук.  Simple Smile

# 223
petia_tag ,не зная дали шоколадовото капучино е с парченца шоколад,не съм купувала още , но вече знам какво да търся .А за марципана аз ще използвам ,тоя на рулата с шоколадова глазура .Ти как ги залепяш ,някъде четох с вода ,а Габи с глазурата на Натали  newsm78

# 224
  • София
petia_tag ,не зная дали шоколадовото капучино е с парченца шоколад,не съм купувала още , но вече знам какво да търся .А за марципана аз ще използвам ,тоя на рулата с шоколадова глазура .Ти как ги залепяш ,някъде четох с вода ,а Габи с глазурата на Натали  newsm78
и с двете става.  Peace Аз последния път даже с нищо не мазах, защото този марципан е лепкав и като стисна слепените бисквитки и се залепяха така. Този на рулата ще ти е голяма играчка, да го белиш, да го разточваш....По-добре си купи обикновен.

Общи условия

Активация на акаунт