Коледа 2012- 3 част

• 60 049
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, а какви кутии да си купя за съхранение на сладките? Този уикенд мисля да започна сладко-правенето.  Grinning

Метални, с коледни мотиви  Mr. Green Има страхотни в Лидл, Айко...

И аз на тези в Лидл съм им хвърлила око
Ето ги
В Кауфланд, но преди седмица също имаше и ме е яд, че не си взех, бяха по три в комплект и май 7 лв, но за цената не съм сигурна. Както и едни много сладки подносчета за сладки с коледни мотиви.

Все още ги има тези в Кауфланд, аз си взех онзи ден Simple Smile 3 кръгли различни размери за 7лв, а тези в ЛИДЛ ..... няма ги вече.....онзи ден беше опустошено беше всичко  Laughing И подносче си взех и от него имаше още - бягайте към Кауфланд  Laughing

# 316
  • Австрия
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party
dekamer, момичетата вече са ти отговорили.
Кремът е чудесен, но не е траен. Направи си бисквитките още сега и ги съхрани в метална кутия, а кремчето направи 2-3 дни преди ползването на бисквитките. Нанасяш крема, оставяш в кутията за една нощ и са готови за консумация.
Успех!   bouquet

# 317
Исках да се запиша в темата с някакви сладки, но още нищо нямам...
Но пък току-що видях това и не можах да се стърпя да ви го покажа  Mr. Green
Вчера зъболекарката ми ме помоли да й направя 60-тина коледни меденки, с фондан... аз й бях носила преди две седмици, и тя много ги е харесала явно... сега хем ми е кеф, че жената ми е оценила бисквитките, хем ми е едно свито дали ще се получат пак така добре... Ама ще направя де, има да показвам после ехееее....  Crazy

# 318
  • Варна
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party
dekamer, момичетата вече са ти отговорили.
Кремът е чудесен, но не е траен. Направи си бисквитките още сега и ги съхрани в метална кутия, а кремчето направи 2-3 дни преди ползването на бисквитките. Нанасяш крема, оставяш в кутията за една нощ и са готови за консумация.
Успех!   bouquet

Много благодаря за отговорите,   bouquet  bouquet  bouquet  още утре ще ги спретна   Simple Smile

# 319
Оооох момичета...помощ 😒живея на топло място а не зная къде да съхранявам АКК, чудя се ако го държа в хладилник и го поливам с ром там няма да му разваля вкусовите качества.
С таткъв мерак го направих че ме е страх накрая да не направя белята.
В къщата ми има климатик но този сезон зимният в момента е 23-4 градуса по С и не го пускам.
Моля ви дайте ми съвет.Благодаря.

# 320
Момичета, а какви кутии да си купя за съхранение на сладките? Този уикенд мисля да започна сладко-правенето.  Grinning

Метални, с коледни мотиви  Mr. Green Има страхотни в Лидл, Айко...

И аз на тези в Лидл съм им хвърлила око
Ето ги
В Кауфланд, но преди седмица също имаше и ме е яд, че не си взех, бяха по три в комплект и май 7 лв, но за цената не съм сигурна. Както и едни много сладки подносчета за сладки с коледни мотиви.

Все още ги има тези в Кауфланд, аз си взех онзи ден Simple Smile 3 кръгли различни размери за 7лв, а тези в ЛИДЛ ..... няма ги вече.....онзи ден беше опустошено беше всичко  Laughing И подносче си взех и от него имаше още - бягайте към Кауфланд  Laughing

Ауу това ще да е само под влиянието на тази тема! Mr. Green Всички са се хванали да пекат коледни сладки Crazy chef Моля ви се оставете по някоя и друга кутия по магазините Crossing Arms Laughing

# 321
И аз потвърждавам в Лидл(центъра) днес нямаше кутии.  Mr. Green

# 322
Аз бях в този на ул. Оряхово ( Западен парк ) - единственото нещо, което успях да си купя беше......хартия за печене  Laughing

# 323
  • Балчик
Оооох момичета...помощ 😒живея на топло място а не зная къде да съхранявам АКК, чудя се ако го държа в хладилник и го поливам с ром там няма да му разваля вкусовите качества.
С таткъв мерак го направих че ме е страх накрая да не направя белята.
В къщата ми има климатик но този сезон зимният в момента е 23-4 градуса по С и не го пускам.
Моля ви дайте ми съвет.Благодаря.
Може и в хладилник, но плътно затворен, особено ако е но фрост.

# 324
Миналата седмица си купих кутии от Лидл, отдавна исках правоъгълна, че имам само кръгли. Гледах много хубав копмлект в каталога на Икеа - две правоъгълни и една кръгла, но не съм ги виждала на живо-

# 325
Благодаря Джемма!!!🌹

# 326
Здравейте, един въпрос. За залепване и украса на медената къщичка дали може да се ползва шоколадов кувертюр (не ми се прави айсинг, правя го с един белтък за залепване на разни украси на торти и за къщичката миналата година , и все ми оставя и го хвърлям). Ако разтопя кувертюра на водна баня с мъничко масло и след това в пош ??? и разни шарени бонбонки за украса ???
Една снимка не намерих на медена къщичка с шоколад да видя как ще изглежда  newsm78

Ванилените кравайчета не ми се получиха , незнам защо, спазвах грамажа точно, маслото ми беше качествено, тестото престоя една нощ на хладно и накрая се растекоха ooooh! , не разбрах на какво се дължи!!!!

# 327
А мойте ванилени кравайчета се начупиха след печенето.Уж ги изчаках да поизстинат.

# 328
  • София
Здравейте, един въпрос. За залепване и украса на медената къщичка дали може да се ползва шоколадов кувертюр (не ми се прави айсинг, правя го с един белтък за залепване на разни украси на торти и за къщичката миналата година , и все ми оставя и го хвърлям). Ако разтопя кувертюра на водна баня с мъничко масло и след това в пош ??? и разни шарени бонбонки за украса ???
Една снимка не намерих на медена къщичка с шоколад да видя как ще изглежда  newsm78

Ванилените кравайчета не ми се получиха , незнам защо, спазвах грамажа точно, маслото ми беше качествено, тестото престоя една нощ на хладно и накрая се растекоха ooooh! , не разбрах на какво се дължи!!!!

Хм, това е идея за кувертюра. Ама майсторките да кажат, но ще го обмисля да пробвам тази година. Аз лепя с карамел.

За Ванилените кравайчета според мен е важно да са супер стегнати, миналата година държах тавата в хладилника и направо от там във фурната.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 20:11 от catty m

# 329
  • Австрия

А мойте ванилени кравайчета се начупиха след печенето.Уж ги изчаках да поизстинат.

По коя рецепта са правени?
Ето тук ви предлагам друга. Винаги е ставала. Пека в тава покрита с хартия за печене.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692

Общи условия

Активация на акаунт