Коледа 2012- 3 част

• 60 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
nudel33 и аз първата тава със сладки ги пекох малко повече а другите оставих по меки. Когато поистинат и най вече на следващият ден са по твърди. Резултата след една седмица престой - от по меките не беше останало, защото бяха най отгоре на кутията и се излапаха. Препеченките които бяха останали на дъното, бяха поомекнали и на мен лично ми бяха по вкусни. Пак ще ги спретна и ще ги оставя да отлежат.   Wink

И моите щолени са готови и един се изпари даже вече. Мъжо тази година всичко много му харесва и каза, че май ще трябва да правя нова доза, защото тая била за проба.  Laughing

Щолени

# 421
  • В светлината на слънцето
lulumba, много са красиви къщичките!

Хвърлила съм око на зелената, може тази година да се пробвам да я наподобя. Другата изобщо не е във възможностите ми (много фини детайли има). Grinning
Аз запретвам ръкави от този уикенд. Само се чудя с кое да започна. newsm78 Списъкът пак стана порядъчно дълъг. ooooh!

# 422
  • Варна
Много съм доволна, вече мога да се похваля с 2 дози от меденките на Джули  Simple Smile . След като ги украся ще показвам снимки Simple Smile

# 423
# 424
Момичета, препоръчайте ми макет за коледна медена къщичка, но да не  много сложна, че хич ме няма в проектирането и архитектурата.... Само с айсинг ли се слапва или и други неща се слагат?  newsm78   ....и върху ккаво се поставя - подложка за торта или медена основа?

# 425
mamaeli8000, може да си вземеш от Икеа направо готова къщичка, ако не ти се занимава! Peace Иначе на 1 стр. има доста макети.

# 426
  • под тепетата
julliana, в моята рецепта имаше доста сода и в предвид и набухвателя в подправката, следващия път бих намалила содата с половин чаена лъжичка. Имам чувството, че сега усещам леко бръждене на езика на последната хапка, но може и да си внушавам  Thinking   

# 427
Джемма мерси за стъпките за щолена,предполагам на дози меси в машината за хляб.Дали няма да превтаса и аз мислих в машината да меся и снимките ти ми дойдоха многоооо добре.Направи ли със марципан?Какъв използва?Дам и аз обичам по сладки козунаци.Аз за първи път месих козунаци на 18 години ,мама си счупи крака ,а тя по традиция месеше за всички роднини .От тогава не прави,само аз  Crazy познай дали не ми се получиха.

Wafi чудесни са и твойте щолени,какъв марципан използва?

mamaeli8000 Всеки път,когато публикуваш в темата,качваш едни и същи снимки.Имаш повод да се гордееш наистина са прекрасни ,но редовно четящите се разочароваме че не са някоя нова Коледна красота.Апелирам да качваш само нови снимки на изкушенията ти .

# 428
Moмичета и аз искам да направя щолена,обаче няма откъде да взема кубчета мая.Става ли със суха мая и ако става колко грама се слага.Ако не става да не заносвам само продуктите.

# 429
  • София
Меичка, аз лично не харесах готовата подправка за меденки от Кауфланд. Слаба ми идва като аромат, а и този набухвател вътре съвсем ме ядоса  #Cussing out Минавам си на стария вариант - сама си правя . ====

Аз правя меденките на Джули вече четвърта или пета година, тази година ползвах от готовата подправка и не ми хареса, вътре има куп неща, които според мен не би трябвало да ги има в подправка за меденки, дори леко ми нагарчат  Rolling Eyes

# 430
  • София-Младост
Ала-Бала, тези кутии със снежните човеци само единични големи ли са? Аз всъщност предпочитам само големи, но повечето са в тройка комплект..
Трите кутии са с различни размери, но се продават комплект.

# 431
Мил@ използвах от тези марципани, които са поляти със шоколад като десертчета / показвахме ги вече няколко пъти, закупен е от Кауфланд/. Просто обрязах с ножа шоколада, защото миналата година някои от момичетата казаха, че не е добре да се слага в щолена за да не мухляса или нещо подобно.

# 432
  • Benelux / Varna
Снощи си омесих тестото за ванилените кравайчета и сега отивам да ги пека. Да попитам пак на колко градуса ги печете? 170 добре ли е?

# 433
  • Варна
wafi, много добра идея за оформяне на щолена. Така и без специална тавичка за печене щолените си стават в оригиналната форма.

# 434
  • гр.Русе
 Аз като си купиха тази смес за меденки и като я помирисах ми замириса на моето шкафче с подправки  Laughing.Какво ли няма вътре, всичко ми стои на едно място.Ще пробвам една доза ако не ми допадне аромата да не си унищожа и другата доза меденки.

Общи условия

Активация на акаунт