Коледа 2012- 3 част

  • 59 846
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 886
Под възздействие на темата правя сладки, ама задиректна консумация Simple Smile За първи път направих ванилените кравайчета (свършиха отдавна), линцери( има 2-3 останали), забравени слакди и АКК. Като кекса го пекох в 3 кутии с цел единия да е за директна консумация, за замазване на очите, а един поне да бъде поливан и запазен до Коледа, да видим дали ще се получи Simple Smile))
Много се радвам за споделянето за наличието на кутиите за сладки със снежковци в Кауфланд, снощи прочетох и тая сутрин тичках да си взема, че много ми бяха легнали на сърце  Heart Eyes

# 496
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
И аз днес си купих нови формички  Blush

Момичета, сложих кравайчетата в кутия, къде ги държите на студено - в хладилник или?

# 497
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Понеже често се задава този въпрос за студеното да кажа- аз имам таванско помещение, неотопляемо, където ми е фризера, там ми е и кацата с кисело зеле, там имам и един стелаж. Та на него нареждам кутиите с щолени, АКК-та, сладки. Така че, отговорът е - където си държите зелето. Laughing (Ако не слагате зеле- проблемът  е ваш Simple Smile) Или където са ви бурканите със зимнината, нали те са на студено.

# 498
  • Мнения: 1 243
(Ако не слагате зеле- проблемът  е ваш Simple Smile)
Joy  Joy Трябва да се вземат мерки по този въпрос!

# 499
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
(Ако не слагате зеле- проблемът  е ваш Simple Smile)
Joy  Joy Трябва да се вземат мерки по този въпрос!


Зациклих ви казвам Joy
Нямам зеле, нямам зимнина, цялата ни къща е с подово, ами сега,,,да ги изкарам на двора, ама от котки и таралежи, незнам дали ще останат Simple Smile Майтапа на страна, освен в пералното не виждам къде другаде да ги сложа, благодаря за съвета Джема Simple Smile

# 500
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами не знам,ако имаш място в хладилника- слагай там. Но аз все се чудя къде ги побирате в хладилника. при количествата, които правя аз, трябва друго да не държа там. А и така ще свършат за нула време. Отварят и хапват безнаказано. Mr. Green

# 501
  • Мнения: 9
Ех, как се събрахме - и аз тамън омесих три дози от рохличките на Наталина  Laughing .
Бях се засилила и за четвърта, ама си викам да ги опитам тея сладки преди да пусна промишленото производство /реално единият жълтък ми се разпльока в белтъка и реших да не го ползвам, та не ми стигнаха жълтъците за 4-та доза/.
Да, и като се замислих - аз постя, така че няма скоро да ги опитам  Laughing .

Моите ще ги държа в кухнята, където пускаме парното само за час-два вечерта - ама нямам къде другаде. Надявам се да са си наред до Коледа, че ще ги помъкна с мен в куфара и до България Simple Smile .

# 502
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
avocett, момиче, шапка ти свалям за ентусиазма. Доколкото си спомням ти тази година беше абитуриентка, сега учиш в чужбина, нали така? Там правиш промишлени количества, че ще ги носиш и насам. Е, това е повече от геройство.    bouquet  bouquet  bouquet
А и колко зимнина направи това лятооо,  Wink

# 503
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Тук закачихте болната ми тема, тая жега ме убива, навън е 25 градуса да му се не види,в хладилника има само няколко щолена, място за повече няма. Ясно е че ще сладкоправя седмицата преди Коледа, то и без това каквото и да опека сега свършва за отрицателно време #Crazy

# 504
  • Мнения: 83
Момичета, имам 2 бързи въпроса: тестото за Меденките на Джема трябва ли да престои в хладилник и след това върху хартия ли се пекат меденките или върху намаслена тава?
Благодаря Hug

P.S. същия въпрос за начина на печене имам и за Линцеровите сладки  Embarassed (кулинарен лаик)

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 08:34 от Sun_Shine

# 505
  • Мнения: 180
Sun_Shine, аз не оставям тестото за меденки в хладилника, след омесване веднага си работя с него и съм нямала проблеми. Пека винаги върху хартия, не намаслявам тавата. Тестото за линцерите вече оставям да престои в хладилника, за да стегне, отново пека върху хартия  Hug
Моят план за днес е линцери и ванилени рогчета.

# 506
  • Мнения: 83
kiara69  Hug Благодаря - хубава и сладка събота на всички

# 507
  • Мнения: 461
Еххх , дойде и декември Simple Smile
Аз днес започвам - по план днес ще са линцерите, утре може би меденките и така нататък...
Успех на всички. Аз май моите кутии ще ги държа в сухото помещение при пералнята , там имаме рафтове и така. Друго по-хладно място няма при нас.

# 508
  • Мнения: 128
В чест на 1 декември,когато у дома стартира всичко свързано с Коледа,питам:Ако днес направя меденки и щолен,няма да е проблем да седят 25 дни,нали?Гледам,че много от вас правят сладки за партита разни,за това и се разколебах дали не е рано!Подкрепете ме ,че не е! Peace

# 509
  • Мнения: 240
petya_z за щолена направо си е задължително да се прави поне 2-3 седмици преди Коледа, защото трябва да отлежи. Меденките също можеш сега да ги направиш, както и линцери, ванилени кравайчета и ред други. Не всички правим за партита а директно за Коледа, че ако трябва тогава на куп значи няма да се излиза денонощно от кухнята няколко дни.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт