Коледа 2012- 3 част

• 59 751
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
И аз правих меденките на Джемма - Уникални са! Peace Естествено, отдавна нищо не остана - тази седмица може би ще направя и ще се пробвам да ги оставя за коледа! Simple Smile

Правих и орехчета по нейна рецепта - станаха много добре! Simple Smile

Благодаря много Джемма за прекрасните рецепти!  bouquet

# 661
  • Балчик
 Hug

# 662
Аз отивам да слагам да се пече още една доза ванилени кравайчета, тоя път са ми мънички  Laughing .
Претеглих колко килограма неща съм направила досега - минават 10.
С тоя кугар макс 23 килограма до никъде няма да стигна  Laughing .
Днес изпекох и втора доза линцерови, на ред са меденките на Джемма и Джули.

Много ми харесаха ето тези сладки , според вас колко преди Коледа мога да ги направя? Попитах авторката, но не ми е отговорила все още, пък искам да си подредя графика... Благодаря ви!

# 663
  • Benelux / Varna
Avocett, не искам да те разочаровам, но като знам как ги хвърлят куфарите и от какво разстояние, много е възможно - нищо да не оцелее, особено по-ронливите като кравайчетата, много ме съмняват. Все пак ти желая да оцелеят, но те подготвям за евентуално разочарование.

Lulumba, направо ми скри шапката  #Crazy Браво!

Аз днес се хванах да украсявам малко меденки с фондан, много ми е трудно за начинаещ, ще има да ги украсявам 10 дена сигурно.

# 664
  • ВАРНА
От утре пак ще има намалено немско масло в Кауфланд на 2.15  Wink Каква е цената на комплекта кутии за сладки?
От по-големите три кутии за 6,99.

Днес пратих мъжо до Кауфланда да купи кутии,донесе едни кръгли,червени с щампа коледни играчки ,но ми изглеждат по-малки от Лидълските,иначе стрували 6.99 та се чудя дали не е взел от малките кутии  newsm78

# 665
  • Benelux / Varna
Morgana, кауфландските са три вида - сини със снежковци, зелени с дядо коледа и червени с играчки, еднакви размери са - три кутии, не са много големи.

# 666
  • ВАРНА
Morgana, кауфландските са три вида - сини със снежковци, зелени с дядо коледа и червени с играчки, еднакви размери са - три кутии, не са много големи.

Благодаря,аз останах с впечатление,че има 2 размера тройки - по-големи и по-малки  Rolling Eyes Сега остава да ги пълня с коледна тематика,че засега всичко приготвено се считаше за проба и се омиташе  Mr. Green

# 667
bimbaaa,соленките издържат 10-15 дни,особено ако са направени без яйца.
200г меко масло,200г стрито сирене и около 250г брашно.Оставя се тестото за  1 нощ в хладилник.
Много са сполучливи соленките с крема на Джемма.Аз имам рецептата от свекърва ми и съм много доволна.
В случая ми говориш за два вида соленки, нали? Това, което си ми дала ти ми прилича на маслено тесто. ТБи трябвало да мога да разточа и да направя формички като кифлички или да изрежа, така ли е или бъркам. Отивам да издирвам на Джемма соленките.

# 668
Ох момичета, качих 3 кг. доката изчета темата, страхотна е !!! Благодаря на авторката!!!   bouquet

# 669
Avocett - от 2 години редовно изпращам разни неща в чужбина - включитело меденки, кравайчета и т.н. - не оцеляват  Confused Почти всичко пристига сплескано и разронено...Но, казват, че и така всичко се изяжда Rolling Eyes

# 670
Благодаря,аз останах с впечатление,че има 2 размера тройки - по-големи и по-малки  Rolling Eyes Сега остава да ги пълня с коледна тематика,че засега всичко приготвено се считаше за проба и се омиташе  Mr. Green

Потвърждавам, имам и трите модела - сини със Снежковци, зелени с Дядо Коледа и червени с играчки за елха - еднакви са като големина комплектите. Peace И на мен са ми малко мънички, но вероятно ще си оставя само големите, а средните и малките ще подаря с пълнеж. Wink

avocett, много ти се радвам и аз!! Hug

# 671
  • Балчик
Аз виждам нещата така- ред дрехи, кутии, метални, напълнени до горе, колкото се може по-плътно без да се притискат обаче, залепени с тиксо капаци. Отгоре кутиите пак ред дрехи. Може и да не запази всички, но поне някоя друга оцеляла със сигурност трябва да има.

А заради ройличките бих се отказала от всякакъв ръчен багаж, за да взема поне една доза в свои ръце. Laughing

# 672
Рохличките ще са ми в ръчния багаж, тях не съм и помисляла да ги слагам в големия куфар.
Да, нещо като предложението на Джемма мислех да правя, честно казано не съм се притеснявала изобщо, пусти оптимизъм Simple Smile .
Пък и на мен това ми е разгрявката, в България ще е голямото сладкоправене Simple Smile) .

Продължавайте всички в същия дух, и аз на вас много ви се радвам!

# 673
  • Балчик
Пък и на мен това ми е разгрявката, в България ще е голямото сладкоправене Simple Smile) .
Продължавайте всички в същия дух, и аз на вас много ви се радвам!

Моляяя??? Скри ми шапката направо. Вие да не би да имате ресторант? Laughing

# 674
Не, цветарски магазин - два  Grinning .
Черпим клиентите, а освен това майка ми организира курабиени партита, които тази година придобиха голяма популярност и ще са поне 4-5 отделни тура, понеже не може да съберем толкова народ в кухнята Simple Smile .
Събираме се приятели, кой с деца, кой без, започваме наобед с месене, точене и после до късно украсяваме. Няма такава мацаница и после още толкова време чистим, ама е супер забавно!

Цялата работа тръгна от тази тема, преди много години, когато за първи път я прочетох и си викам айде и аз да правя. Бях 8-ми клас и баща ми като се прибра не можа да повярва какво вижда  Laughing . И така вече няколко години, малее, меденките ги спукваме от правене направо, миналата година аз и майка ми, без да преувеличавам, направихме около 50-тина дози.
Е, мама нейните всичките сама си ги меси, от моята част десетина ги меси баба  Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт