Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - 14 (Черният петък продължава!)

• 47 569
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  Благодаря за отговорите  Simple Smile

# 601
  Имам едно въпросче, пуснах прахосмукачката от немският амазон с директна доставка до тук. Мислех, че повече ще се забави, но ми го дава че ще пристигне на 6-ти декември. Предполагам с ДЧЛ ще дойде,но съм посочила адреса вкъщи, докато на шести през деня ще съм си в офиса. Спазват ли посочените дати за доставка и мога ли да се обадя в ДЧЛ и да ги помоля, в офиса да ми я доставят, а не вкъщи, както и кога да звънна, след шести или преди това?

Следете си ги вече в българския сайт, щом е изпълнена на 60%  може да е дошла вече в България или да пристигне утре (обикновено немците не закъсняват)
Ето тук по референция от изпращача, вкарваш номера от немския DHL и датата на изпращане, и когато пратката ти влезе в България и я обработят - излиза съобщение, че е пристигнала, както и друг номер (на товарителница). С този номер се обаждаш в DHL. бг и им казвай какво да я  правят. На другия ден след получаването започват да ги разнасят - можеш да се регистрираш и ти пращат SMS, когато пратката е предадена на куриер. 

# 602
  • София
Момичета, освен на детските дрехи и на играчките ли начислява 20% ДДС, когато доставката е директно до бг? Направих  поръчка от английския амазон и ми ги начисли.

# 603
Момичета, за първи път ще поръчвам техника от амазон. Харесах това:
http://www.amazon.co.uk/Tefal-ActiFry-AL800240-Electric-Capacity … APM/ref=de_a_smtd
Може ли да дадете някакви отзиви? Също така как стои въпросът с гаранцията?
Аз го имам купен от тук. Много съм доволна, и е с много добри рецепти

# 604
Момичета, освен на детските дрехи и на играчките ли начислява 20% ДДС, когато доставката е директно до бг? Направих  поръчка от английския амазон и ми ги начисли.

Само на детските неща начислява,защото в Англия тези стоки са освободени от ДДС.Ако беше пуснала с превозвач,нямаше да ти начисли.
Откъде си взимате поръчките-от пощата или на митница?Много ми е неудобно това,че цената на доставката се вижда най-накрая и трябва да мина по целия път обратно за да видя на всеки продукт колко му е доставката.Дали имам шанс да си получа пратката(стандартна поръчка) за 5 дни?Подаръците в нашата детска трябва да са налични до понеделник или....ще купувам в последния момент нови:(

Каква митница,говорим за стоки от ЕС  Laughing
А за 5 дни шанса да дойдат е клонящ към 0-само 3 раб.дни има до края на седмицата.Дори и да платиш за експресна доставка,пак е възможно да не дойдат за толкова време.

# 605

Цитат
А за 5 дни шанса да дойдат е клонящ към 0-само 3 раб.дни има до края на седмицата.Дори и да платиш за експресна доставка,пак е възможно да не дойдат за толкова време.

Позволи ми да не се съглася тук! Поръчахме един ел уред тук за колегата през моя акаунт от УК до БГ бе доставен точно за 2 работни дни. По интересното бе че уреда тежи 2.2 кг и цена 25 поунда достаквата бе 8 поунда и дойде за това време. Говорим днес го дават на куриер и утре го получаваме. А как става при все че ДЧЛ ще ни отрежат главата за тази услуга за нас все още е мистерия, но е факт че става.

# 606
И на мен ми се е слувало да поръчам през поч,. дни и в сряда да са при мен нещата, но не забравяйте, че това е КОледа!

ДДС няма в ЕС, да не сте поръчали през amazon.com?

# 607
  • София
Момичета, моята одисея с робота приключи успешно. Благодарение на вашите безценни съвети  Hug написах любезно писмо, в което обясних, че банката не може да ми издаде такъв документ, какъвто те искат, а артикулът който съм поръчала е предвиден за подарък и съответно ми е мн.важно да го получа. Писмото изпратих на contact@amazon.de Не ме питайте откъде го намерих, просто този имейл адрес беше първият, който ми хрумна Grinning.  Няколко часа по-късно ми писаха, че ми се извиняват за причиненото неудобство и за забавянето, отключиха акаунта ми и ми казаха да очаквам потвърждение за изпращането. Вече го имам и него на пощата и съм много щастлива. Не вярвах, че при немците ще имам такъв резултат, без всичките тези данни, които искаха от мен.
Всичко това го дължа на вас. Сама нямаше да се справя. БЛАГО-ДАРЯ ви от сърце!!!  bouquet

# 608

Цитат

Позволи ми да не се съглася тук! Поръчахме един ел уред тук за колегата през моя акаунт от УК до БГ бе доставен точно за 2 работни дни. По интересното бе че уреда тежи 2.2 кг и цена 25 поунда достаквата бе 8 поунда и дойде за това време. Говорим днес го дават на куриер и утре го получаваме. А как става при все че ДЧЛ ще ни отрежат главата за тази услуга за нас все още е мистерия, но е факт че става.

Да,аз не съм казала,че е невъзможно,а почти невъзможно,има някакъв минимален шанс,но не е добре да се разчита на него в случая  Peace
И аз съм получавала за 2-3 дни и то от Джавари,и то не с куриер,а по пощата,че и доставката е безплатна,но си е изключение.

# 609
Тез' амазонци много бързи...писах им за поръчката ми и ми пуснаха 2  преди и след като направят запитване към куриерската фирма. Много учтиви и обяснителни. Днес имам мейл от превозвача и ще чакам пратката със следващия курс.  Peace

# 610
  • София

Само на детските неща начислява,защото в Англия тези стоки са освободени от ДДС.Ако беше пуснала с превозвач,нямаше да ти начисли.
Ясно. Много ти благодаря!

# 611
момичета, помощ!
Снощи попаднах на някакви детски дрехи с марка СЛХ или нещо подобно - днес ги търся пак - нищо не ми излиза, явно бъркам буквите или конфигурацията

# 612
  • София
Не са ми познати, но защо не потърсиш в историята на сърфиране?

# 613
  • Варна
Преди време бяхте коментирали DVD за кола, обаче беше доста отдавна и не мога да открия коментарите. Бихте ли ме насочили към някой модел, който е добър. Знам, че chockolina беше купувала, а и други, със сигурност. Търся си за детето, обаче искам изпробван вече модел.  Hug

# 614
  • Варна
Ето го коментара на chockolina
Жабче, миналата година купих това по време на чернопетъчната седмица, на цената, на която е в момента:
http://www.amazon.de/gp/product/B005M1RM1M/ref=oh_details_o01_s00_i00

Изключително доволни сме, работи без проблеми вече цяла година

Аз да питам, с риск да досадя, ползването free trial на Amazon Prime абсолютно неангажиращо ли е, ако след този 1 месец се откажа от услугата?

Общи условия

Активация на акаунт