Нашите кухни - тема 47

• 99 001
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
И на мен ми направи впечатление този отцедник,както и поставката за гъбички.Наистина ще е добре,ако споделиш от къде си ги купила.Поздравления за кухнята!Всичко е добре замислено и разпределено.Със здраве да си я ползвате!

# 226
Включвам се в темата с въпрос. Някой може ли да обясни накратко каква е разликата между МДФ с лак и МДФ акрил и предимстава и недостатъци?  bouquet

# 227
  • Раковски
 Значи МДФ-а е или гол, или фурнирован или се използва за основа на акрилни или други лъскави покрия. Ако е гол МДФ-а подлежи на боядисаване, фурнирования има 1мм покритие от масивно дърво, този вид МДФ може да се лакира и боядисва. Акрила и другите лъскави материали се  режет и кантират докато при другите има повече обработка по материла.

# 228
Благодаря ти shadowman!   bouquet

А как са като цена едно спрямо друго?

# 229
И аз ви благодаря, shadowman! Както винаги сте изключително изчерпателен в информацията, която давате.

# 230
  • Раковски
Франсис, при лакирането и боядисването цените играят, и според мен винаги е по-скъпо от акрила (аз лично не го харесвам много, има малко по-евтини материали и с по-здраво покритие).

# 231
Значи МДФ-а е или гол, или фурнирован или се използва за основа на акрилни или други лъскави покрия. Ако е гол МДФ-а подлежи на боядисаване, фурнирования има 1мм покритие от масивно дърво, този вид МДФ може да се лакира и боядисва. Акрила и другите лъскави материали се  режет и кантират докато при другите има повече обработка по материла.
Значи МДФ - казано на български- плочи от дървесни влакна съкратено ПДВ  и бива с ниска, средна и висока плътност а според покритието бива ламиниран/ ЛПДВ/, фурнирован/ФПДВ/ или с филмообразуващо вещество/лакове бой и др, вещества/

# 232
Здравейте!

Виждам, че сте много запознати с кухните и искам да попитам какво е вашето мнение за този проект: http://clip2net.com/s/2EcOh
Става въпрос за кухня, която ще бъде разположена на усвоен балкон в панелен апартамент. Как ви се струва като функционалност?
Ето и още един вариант: http://clip2net.com/s/2Ed0b
Нямаше как да направим с тази програма колоните и трегерите, затова не знам дали се добива добра представа....

Също така моля да ми препоръчате фирма /мебелист/, която изработва кухни по проект.

Благодаря!
Весела Коледа  Close-mas:

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 18:31 от Danito_d

# 233
  • Раковски
 Пробвайте да направите трегерите като обикновени детайли, тоест кубове. За мен втория вариант е по-добрия макар по проектите да има още неща до изкусуряване.

# 234
И на мен ми направи впечатление този отцедник,както и поставката за гъбички.Наистина ще е добре,ако споделиш от къде си ги купила.Поздравления за кухнята!Всичко е добре замислено и разпределено.Със здраве да си я ползвате!

Съжалявам, че се включвам толкова късничко с отговора. И отцедника и поставката за гъбички са английски на Simplehuman. Има ги в магазини Гама Елит.
http://shop.gamaelit.bg/product/organayzer-za-mivka-1vujwrh -Органайзера
http://shop.gamaelit.bg/product/sushilnik-6svmyvu - Отцедника
Аз чесно казано обаче ги намерих по-евтинко в ибей и ги взех от там ( както и 50 % от нещата в кухнята )
Ужасно са удобни понеже не се чудиш все къде да навреш гъбичките, а отцедника не заема много място и водата си изтича директно в мивката. Имаме съдомиялна и го ползваме за нещо по-дребно или неподходящо за машинно миене.

# 235
Обмислям лятото едно ремонтче и от сега започнах с плановете.
На пръв поглед въпросът е елементарен, но да питам, за да не се изненадам по-късно.
Имам кухня-малинов гланц, с която вече искам да се разделя.Тя е хубава и функционална, но червеното ми омръзна.Та питането ми е:Нали трябва да се вземат само размери на вратичките и да си поръчам нови?Или има някаква тънкост, която трябва да знам, за да не се получи от ефекта дефект?

# 236
А не може ли да се пребоядисат само ?
Аз така се надявам да освежа кухнята си.

# 237
Не съм обмисляла такъв вариянт, но по-скоро не, защото си спомням, че цвета го правиха по поръчка и трябваше да се пече по някакъв начин.Всъщност, тя е лак, а не гланц.

# 238
Не съм обмисляла такъв вариянт, но по-скоро не, защото си спомням, че цвета го правиха по поръчка и трябваше да се пече по някакъв начин.Всъщност, тя е лак, а не гланц.
Rolling Eyes и моята е така.
Те и преди майсторите носеха поне 2 пъти вратичките за боядисване (че не ми харесваше цвета) , така , че все си мислех , че винаги мога да ги занеса някъде ( ама къде) за да ги пребоядисат.

# 239
  • все тук
Много съм ти задължена за отговора. Весели празници! И да си ползваш уютната кухничка със здраве.

Общи условия

Активация на акаунт