Нашите кухни - тема 47

• 98 984
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
lili_vand,каква красота.Ох,че ми е любимо това бяло!
Страхотна е идеята с чашите.Много ми харесва и дъската за рязане и рафтчетата с декорациите(страхотно подбрани) и чашките на стойка.Много вкусни ухания  ти пожелавам в новата  ти кухничка !

# 211
  • София
Magikos, втората кухня  от масив ли е? Много ме заинтересува. Ваше производство ли е?

Мumbas и двете кухни са наше производство.
Втората е масив и е състарена (патинясана) като
е лакирана с  мат лак на финала.
Плота е термоплот, ама така си реши клиента понеже
няма поддръжка за разлика от плота от масив.
Кухнята е окачен долния ред на стената - няма крака а виси от стената.
Ето да видите ихладилника как стои на стената.

# 212
Здравейте, малко отклонение от темата, но какъв трябва да е минималния диаметър на кръгла маса за 6 човека? Вашите маси колко са големи? Аз бих искала да е сгъваема (пък ако е като тези пакет-маси още по-добре) и при нужда да се разтяга поне до 6 човека. Да ме насочите към такава  Praynig

# 213
  • Раковски
Един стол е около 40см и смятай че има и по-широки хора.

# 214
lili_vand много ти е хубава кухнята! Ако не е тайна колко ти излезе, че и аз нещо такова искам, но ще е по-малка. И каква цена ви дадоха за техническия камък на метър и за лакобела отделно, че за лакобела ми казаха на едно място тук 380 лв/кв. м  #Crazy
И в тази връзка да попитам някой тук си беше правил кухнята в Акцент в Бургас ако може да ми пише на лични да си питам аз въпросите Wink
Аз най - после си спретнах едно проектче само се чудя за фурната дали ще е по удобно да е под котлоните и тая колона да я няма или така в колоната. Притеснява ме само че ще е до хладилника.

krasi_kyneva майка ми са с такава маса и диаметъра е мисля 1.20м и отделно се разтяга още. Не знам на какъв модел точно си се спряла, но според мен е по-добре да не е с 4 крака, защото като се съберем и все някой има, на който не му е удобно. Само не знам ако се разтяга дали има друг вариант.

# 215
Вече готвим с пълна пара, нямам търпение да започне коледното готвене   chef
katalina  не мога да кажа цените на метър чесно казано понеже ни правиха обща цена за лакобела, но излезна 280 лв на цялата кухня. Техническият камък го правиха стоун център и е на Quarella ( така се казва производителя ) Общата цена излезна 2600 на камъка като само острова е дълъг 3 метра и широк 1 м. Останалите плотове са стандартни на 60 см с обща дължина 2,60.
Кухнята сме давали предимно само за материали ( акрилни плоскости ) и механизми на Блум и излезна към 4000.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 18:39 от lili_vand

# 216
  • Варна
lili_vand много стилна кухня, всички детайли са избрани с много вкус.
Имам въпрос за лакобела - как е поставен и беше ли проблемно да се изрежат отвори за контактите и поставките?
Виждам, че обсъждате лед осветлението. Пред свършен факт разбрах, че тези канали за лед лентата се правят предварително. Майсторът не беше слагал такова осветление и не беше особено словоохотлив да ми обясни. Как може да се сложи сега и да изглежда добре?

# 217
Никакви грижи не сме имали до сега с лакобела. Поставен е на подложка от ПДЧ, за да е подсилен и да не се притесняваме, че може да се счупи като го почистаме. Отворите се изрязват предварително при самата изработка от някаква специална машина до колкото разбрах. После вече не може да се правят дупки. Имах много големи притеснения за поддръжката, но се оказа адски лесно. Едно леко парцалче първо с гъбичка и после с препарат за стъкло и гидорийка и свети.  Party
Относно лед лентата - ние слагахме в гардероба без пробит канал и сложихме такава с двойно лепещо и подсилихме с малко силиконче. Стана идеално! По същия начин и в кухнята направиха едни познати - сложиха допълнително от тази лента дето е силиконовата водоустойчива и просто я лепнаха на дъното на шкафа.
Ето още малко снимчици:
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/148205_41175607222 … 0_473381807_n.jpg
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/44896_411756102225 … 7_446997936_n.jpg
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380318_41175611222 … 6_629113039_n.jpg
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/59386_411756148892 … _1030581593_n.jpg
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380795_41175617889 … 6_902843136_n.jpg
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/481418_41175620889 … 3_656476054_n.jpg

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 18:46 от lili_vand

# 218
  • Раковски
fever, късно е за канали, каквото и да сложиш отдолу ще се вижда само когато се наведеш или седнеш на стол. Ако взимате лента купувайте влагоустойчива и преди да я залепите изчистете мястото добре с нещо от сорта на кориселина.

# 219
lili_vand, много ти е хубава кухнята. Дано е лесна за чистене Wink

# 220
""Аз най - после си спретнах едно проектче само се чудя за фурната дали ще е по удобно да е под котлоните и тая колона да я няма или така в колоната. Притеснява ме само че ще е до хладилника.""

При нас е точно така разположението колона с вдигната фурна и хладилник с шкаф над него. Мен това не ме притеснява, защото страниците не се нагряват от фурната, следователно няма проблем за хладилника, който все пак е на 1-2 см отделен от шкафа. От личен опит поне на мен фурна под котлони не ми е удобна. Мразя да се навеждам /и пералнята ми е с горно отваряне/, а това са уреди които ползвам всеки ден. А и покрай деца, задължително трябва да е заключена по някакъв начин /по моите съдя поне/.  Разгледайте по магазините с готови кухни и вижте как ви е удобно, а и ако не я ползвате толкова често може да не ви е проблем...

# 221
shadowman случайно да имаш идея може ли да се демонтира вече залепен гранит /гръб и плот/ без да се натроши и да прецакаме таваните на шкафовете? Вчера ни докараха плотовете и днес докато ме нямаше мъжът ми ги сложил..... е грешно взети от фирмата размери на единия плот с около 12 мм, а от двете страни е стена и докато го вкопавали се пукнала тънката лента при дупката на котлоните ooooh! Освен това и единия гръб до шкафа колона е с 12 мм по-дълъг Whistling та за да ги смести и него вкопал... накрая като ги видях монтирани и ми се дорева - на няколко места има ръждиви черти - дефект на камъка, като едната доста набиваща се и точно централно на единия гръб, а на другуя петно, което да речем мога да преживея, ама чертата НЕ  #Crazy
Имам и едно питане. Като сключвахме договора ми казаха, че котлоните ги монтират в цеха, заедно с мивката, която е с долно вграждане под плота.... Майстора, който взе мерките каза, че не ги монтират те и само в крайчетата на отвора ще зарежат, а после мъжът ми да го реже, защото иначе при транспорт 99% щяло да се счупи. Така ли е наистина??

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 22:15 от drago_2008

# 222
  • София
shadowman случайно да имаш идея може ли да се демонтира вече залепен гранит /гръб и плот/ без да се натроши и да прецакаме таваните на шкафовете? Вчера ни докараха плотовете и днес докато ме нямаше мъжът ми ги сложил..... е грешно взети от фирмата размери на единия плот с около 12 мм, а от двете страни е стена и докато го вкопавали се пукнала тънката лента при дупката на котлоните ooooh! Освен това и единия гръб до шкафа колона е с 12 мм по-дълъг Whistling та за да ги смести и него вкопал... накрая като ги видях монтирани и ми се дорева - на няколко места има ръждиви черти - дефект на камъка, като едната доста набиваща се и точно централно на единия гръб, а на другуя петно, което да речем мога да преживея, ама чертата НЕ  #Crazy
Имам и едно питане. Като сключвахме договора ми казаха, че котлоните ги монтират в цеха, заедно с мивката, която е с долно вграждане под плота.... Майстора, който взе мерките каза, че не ги монтират те и само в крайчетата на отвора ще зарежат, а после мъжът ми да го реже, защото иначе при транспорт 99% щяло да се счупи. Така ли е наистина??

Много трудно се сваля и зависи с какво е залепен, а като чета че сте го и вкопавали нещата стават още по-трудни.

Според мен не сте спазили последователността на гърбовете и плота - поне такамисе струва тези 12мм са ми много еднакви на две различни места за да е грешка при меренето.
Обикновенно грешките са винаги кратни на 10, а при вас дебелината на плота и гърба предполагам е 12мм и затова мисля, че не сте ги наредили както трябва.

# 223
shadowman случайно да имаш идея може ли да се демонтира вече залепен гранит /гръб и плот/ без да се натроши и да прецакаме таваните на шкафовете? Вчера ни докараха плотовете и днес докато ме нямаше мъжът ми ги сложил..... е грешно взети от фирмата размери на единия плот с около 12 мм, а от двете страни е стена и докато го вкопавали се пукнала тънката лента при дупката на котлоните ooooh! Освен това и единия гръб до шкафа колона е с 12 мм по-дълъг Whistling та за да ги смести и него вкопал... накрая като ги видях монтирани и ми се дорева - на няколко места има ръждиви черти - дефект на камъка, като едната доста набиваща се и точно централно на единия гръб, а на другуя петно, което да речем мога да преживея, ама чертата НЕ  #Crazy

Много трудно се сваля и зависи с какво е залепен, а като чета че сте го и вкопавали нещата стават още по-трудни.

Според мен не сте спазили последователността на гърбовете и плота - поне такамисе струва тези 12мм са ми много еднакви на две различни места за да е грешка при меренето.
Обикновенно грешките са винаги кратни на 10, а при вас дебелината на плота и гърба предполагам е 12мм и затова мисля, че не сте ги наредили както трябва.

Лепен е с монтажно лепило на Sika и то това сивото за гранит на открито  Confused Съвсем правилна е последователността  Peace! 12 мм е, защото майстора с размерите каза, че ще остави по 2 мм по-малко, които да фугираме после на места, а на други се скрива от гръбчетата, Така се напасвали по-лесно парчетата /т.е. точно с по 10 мм са грешките/ Та за да коригираме разликите се наложи да вкопаваме един плот, гърба му и да захлупим другия гръб наобратно, за да ги сместим криво ляво #2gunfire И да напаснем и дупките за контактите на гърбовете, които пак се разминават, но има надежда да стане, ма ще видим... Thinking

# 224
  • все тук
lili_vand, много ми допадна отцедникът за чинии, който е до мивката. Би ли споделила откъде е и колко струва или ако може - линк. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт