Нашите кухни - тема 47

• 98 932
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
radinna  Peace
И тук съм виждала шкафове на 60 см, и аспиратора може би поне 15-20 см по-нагоре... Ще пообиколя на живо да видя Simple Smile Може пък да смъкна шкафовете (хихи) Simple Smile

# 541
  • Раковски
Гърба масово е на 60 см понеже на такъв размер ги правят, някой идват на 65 см, но това е фабричния размер и е очукан в краищатата  и трябва да се реже, инак за аспиратор в книжките пише 65 до 75 см ако има газ. А има ли газ и големия котлон е отзад е по-добре да алпака, че инак плота може да "изгори".

# 542
На италианските кухни повечето горни шкафове са доста по-ниско (мисля, че бяха на 50-55 см). За сметка на това може да са доста високи. За височината на аспиратора какво те притеснява? Ако е достатъчно мощен и на добра марка ще си дърпа нормално. Може да сложиш иноксов гръб зад котлоните в желан от теб размер и готово (доста по-скъп е разбира се)

# 543
Мерси на всички. Значи ще чета за аспиратора дали може на 70-75 см да се монтира.
Ако не е в шкаф - предлагате целия видим гръб да е иноксов ...нещо не си го представям.
Скоро видях реализирана кухня с две парчета плот зад аспиратора - изглеждаше си добре.
Отстоянието на горните шкафове в случая не е от такова значение - може пък на 55 см (средно между 50 и 60 да ги сложа Simple Smile, само при аспиратора се чудя как да подходя;)

# 544
lorenca, ако дилемата е  височината на горните шкафове....моите са точно на 55см, аспиратора също  Peace удобно си ми е и проблем с аспиратора нямам никакъв

# 545
huliganka, не на шкафовете, а на аспиратора, защото той идва пред ширината на шкафовете и се удрям Simple Smile))) Същото ми се случва (рядко) при мивката Wink

# 546
http://silvana14.snimka.bg/properties/proekt-na-kuhnya-2013-ta.727040.29581969Благодаря за отговорите !Опитах се да визуализирам въпросната козирка .Ще направя и още два три проекта .

# 547
  • Варна
На нас майстора, който ще ни прави кухнята, каза, че абсорбатора ще дойде на около 70-75 см над плота, а горните шкафове ще ги направи на 60 см. За да не се налага да надим термогръб зад аспиратора, можем да сложим обикновена плоскост на цялата стена зад горните шкафове като тази, от която ще прави долните шкафове. Понеже няма да слагаме газови котлони, а стъклокерамичен плот (4-ка), няма проблем да не е термоустойчив плота, нали??

# 548
Стъклокерамиката пак нагрява наоколо, парата също влияе на шкафовете, плоскости, на мен едно ръбче на канта на гърба на кухнята ми е тръгнало да се отлепва точно до 2-ката керамични плотове, на снимката беличкото в лявата страна, мисля да слагам метален ръб или нещо подобно  newsm78
Горното го пиша само, за да илюстрирам, че не само при газови котлони трябва да се мисли много на тема устойчивост.

# 549
Най-после и моя проект е готов. След доста промени ще видим какво ще се получи накрая. Струва ми се че ще е по-добре да променя плота с по-близък до горния ред цвят(ако намеря нещо такова изобщо, защото в мострите на фирмата не видях) или да си направя горния ред също бяло гланц каквао си беше първоначалната идея, но пък това ми харесва много повече.
Скрит текст:
- проекта след промените
- това беше първоначалния проект
Имам питане кога се взимат размерите за принт стъклото - с размерите за кухнята или след като се монтира готовата кухнята и каква трябва да е големината на изображението.

# 550
Виждали ли сте двойка комбиниран котлон газ+ток?

# 551

Намират се - http://www.gasmagazin.com/vmchk/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D … %D0%B2%D0%B5.html

Хубаво е  Peace Плот Сахара Kaindl дали не те устройва http://www.rif.bg/index.php?page=shop.product_details&flypag … mart&Itemid=6   - на живо е доста светло? (не знам какъв е цвета на горните шкафове ...)

# 552
  • Раковски

Или питаш за това?

# 553

Или питаш за това?

Точно за това, тъкмо го видях в сайта на lorenca. Благодаря ви   bouquet

# 554
  • Раковски
Дизайна ми е много дървен и грубоват, също така е и дебел и може да си опре в ламарините на фурната.

Общи условия

Активация на акаунт