Нашите кухни - тема 47

• 98 850
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пускам окончателния проект на нашата кухня. Моля за вашето мнение дали всичко съм доизмислила. Имам притеснения , че мивката заема много място и ще се обърне с отцедника или както там се казва наобратно да остане повече плот от дясно. Котлоните в края дали няма да ми пречи стената при готвене, могат да се изтеглят наляво 10-15см.

# 106
  • В море от любов
Моята кухня съм я снимала преди, повреме и след като е сложена новата...
Това е страхотно, аз първите две фази съм ги пропуснала  Rolling Eyes , но съм на финала и смятам в най-скоро време да направя една фото сесия.  Crazy

# 107
  • Раковски
Пускам окончателния проект на нашата кухня. Моля за вашето мнение дали всичко съм доизмислила. Имам притеснения , че мивката заема много място и ще се обърне с отцедника или както там се казва наобратно да остане повече плот от дясно. Котлоните в края дали няма да ми пречи стената при готвене, могат да се изтеглят наляво 10-15см.
.

Четворка котлони в края до стената не са добро решение ако няма начин за друго. При вас варианта е да сложите един механизъм за бутилки (15 см) или да замените четворката с двойка (като прецените дали ви е нужна четворката). Можете да потърсите мивка с по-малък отцедник.

# 108
  • София
shadowman, точно на твоето мнение се надявах  Flutter То бутилник има долу под котлоните 15см, следващият шкаф до стената е 60см и така ще останат до стената 15см. Държа на 4ка котлони. Вариант да се преместят котлоните няма много, защото отляво на бутилника е вградена съдомиялна, после си е мивката и така.

# 109
shadowman, точно на твоето мнение се надявах  Flutter То бутилник има долу под котлоните 15см, следващият шкаф до стената е 60см и така ще останат до стената 15см. Държа на 4ка котлони. Вариант да се преместят котлоните няма много, защото отляво на бутилника е вградена съдомиялна, после си е мивката и така.
Явно всичко е вече решено. Не разбрах какъв е въпроса?

# 110
Гол запис, но скоро ще се включа.

# 111
Трифи, нашите котлони са така до стена, но има 13 см между стената и котлоните. Не съм забелязала някакво особено неудобство. Може би само с дръжката на тигана, че няма място да е от дясната страна (където е стената), но в такъв случай просто е от лявата или по диагонал напред и вдясно, ако ползваме левия котлон в същото време. Евентуално бутилника да се премести от другата страна на котлоните, та да станат 15+15 между котлоните и стената. Но ако ви е малко плотното пространство, оставете го така, както е на схемата.  Мивката и аз бих я обърнала, за да ви се събере повече плот между мивката и котлоните, където ще се реже, точи, меси и т.н. Simple Smile

# 112
  • Раковски
Бутилника е в шкафа с котлоните или извън него?

# 113
  • Раковски
Гол запис, но скоро ще се включа.

Като правиш кухнята разгледай уредите за вграждане на Amica за да сте в тон.

# 114
  • София
Бутилника е в шкафа с котлоните или извън него?

Извън него.

Папиш, решено, но бих могла да направя промени в последния момент, ако се убедя, че нещо няма да ми е удобно.

# 115
  • София
Сменете местата на бутиларника и шкафа с котлоните и
помисли за мивката.
Като гледам ползваш котлони 4ка, значи готвиш.
Тази мивка и малка и много неудобна за работа,
Тавите на печките са около 38х48см.
А сега ми кажи как ще измиеш една такава тава в малка мивка.

# 116
  • на Мелмак

Тази мивка и малка и много неудобна за работа,
Тавите на печките са около 38х48см.
А сега ми кажи как ще измиеш една такава тава в малка мивка.
Извинявайте,че се намесвам,но аз лично си ги мия в съдомиялната,а мацката казва,че има такава.
Не виждам проблем с коритото на мивката.
Поне аз де!

# 117
И според мен е хубаво да има по-голямо корито на мивката,защото въпреки,че имаш миялна трябва предварително да обработиш съдовете преди да ги сложиш там. Пък и се натрупват понякога повече съдове. Аз реших да взема по-голяма мивка за сметка на отцедника. Но всеки си знае с какво място разполага, колко ще се развихря в кухнята и кое му харесва повече.

# 118
triffy, помисли колко държиш на отцедник на мивката.
За мен са адски непрактични (говоря от собствен опит) поради три причини.
1. Винаги има нещо на него - чашка, чинийка това, онова...
2. Яде от плота, който при теб и без това не е много. Вярно, че може да се ползва и като плот, но не е същото.
3. Непрекъснато изглежда мръсен от петната от вода, които остават.

# 119
  • Варна
triffy, помисли колко държиш на отцедник на мивката.
..................
2. Яде от плота, който при теб и без това не е много. Вярно, че може да се ползва и като плот, но не е същото.
..........................
Подкрепям! Точно поради тази причина си взех мивка без отцедник, както и двойка котлони въпреки че първоначално държах на четворка.

Общи условия

Активация на акаунт