Нашите кухни - тема 47

• 98 892
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Честито! Доста е голяма!

# 166
Благодаря, мисля,че е само визуално това с големината Wink

# 167
Присъединявам се към темата с питане за гранитен плот.
Някой ползва ли такъв в кухнята и доволни ли сте?

# 168
  • Sofiq
Присъединявам се към темата с питане за гранитен плот.
Някой ползва ли такъв в кухнята и доволни ли сте?

Зависи от типа гранит и от големината на плота. По принцип за острови/бар плотовете плочите трябва да са доста големи и съответно избора на разцветки е по-малък. Също зависи и от типа кухня. Гранита подхожда на по-големи кухни с по-класически или рустик стил. В старата кухня имаме червеникав гранит и мога да кажа, че е много лесен за поддръжка, но е доста крехък и лесно се чупи и освен това е вечно ледено студен.
При наличие на финансова възможност обаче не бих се замислил и за минутка и щях да сложа технически камък. Ценовата разлика не е много голяма, а за сметка на това е с много по-добри експлотационни качества. Не попива, не се троши, не държи така студено, има огромен избор и така!

# 169
Здравейте Simple Smile Чета но никога не съм писала ... Ето какво сътворихме ние в къщи. Кухнята е на няколко дни още има какво да се желае в подреждането, но аз си я харесвам много Simple Smile

Цялостен изглед
мивката
пак цялостен доло - горе изглед

Плота го видях тук като препоръчван, но цвета на шкафовете исках да е светъл за да ми създава настроение Simple Smile

# 170
val_s, благодаря за отговора.
Значи отивам да търся технически камък, защото аз точно нещо здраво искам.

# 171
Здравейте Simple Smile Чета но никога не съм писала ... Ето какво сътворихме ние в къщи. Кухнята е на няколко дни още има какво да се желае в подреждането, но аз си я харесвам много Simple Smile

Цялостен изглед
мивката
пак цялостен доло - горе изглед

Плота го видях тук като препоръчван, но цвета на шкафовете исках да е светъл за да ми създава настроение Simple Smile

Много харесвам мивки с гледка - пред прозорец или като тук, гледаща към екшъна, хола демек  Rolling Eyes

Плота ми прилича на моя, ако е така съм сигурна, че е много свеж, а и да не е е супер светло и приятно.

А, че бялото/светлото създава настроение съм 100% съгласна  Peace

Със здраве да си ползвате новата кухня, честито  Peace

# 172
Благодаря Simple Smile  Hug
Плота гледа освен към екшъна - трапезарията Simple Smile гледа и към френски прозорец към двора, но ще снимам по нататък, когато се оправи и останалата част от обстановката.
Само да кажа понеже чета за мивките с две корита. Аз лично нямам мелачка. Малкото го използвам главно за плодове, зеленчуци измиване на някакъв тип варива Simple Smile Взех си едно гевгирче специално от  фирма Роси и съм се родила Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 10:55 от WomanitKa

# 173
  • Раковски
 Не се заблуждавайте по-цената на квадрат на камъка, при него има обработка която достига около по две. Много е важно тези които обработват плота да са добри понеже съм вижда много лоши изпълнения, имайте предвид, че камъка е на листове по около 2 метра и ако кухнята е около 3 метра ще се снаждат и добрия майстор трябва да го направи снадката едва забележима, дебел е 2 см и може да се подлепи за да стане 4 което е по-доброто. Техническия камък е по-скъп и доколкото помня е без дефектите на гранита, хубавото при тези неща е, че ще може да си сложиш мивка за монтаж под плот. Има и още един материал който се нарича ... (забравих му името) и е в различни цветове и може да се прави всичко с него, но една ивица с размери около 3600/700 е към 1000 пари а до тях ще трябва лепило, пдч за пълнеж...

# 174

Плота ми прилича на моя, ако е така съм сигурна, че е много свеж, а и да не е е супер светло и приятно.

Видях плота ти Simple Smile Абсолютно същия Simple Smile Кухнята ти е приказна между другото !

# 175
WomanitKa, Честито! И трвоята кухня е много хубава! Дълги години да й се радваш и вкусни маджи да готвиш там без проблеми!

# 176
  • София
Не се заблуждавайте по-цената на квадрат на камъка, при него има обработка която достига около по две. Много е важно тези които обработват плота да са добри понеже съм вижда много лоши изпълнения, имайте предвид, че камъка е на листове по около 2 метра и ако кухнята е около 3 метра ще се снаждат и добрия майстор трябва да го направи снадката едва забележима, дебел е 2 см и може да се подлепи за да стане 4 което е по-доброто. Техническия камък е по-скъп и доколкото помня е без дефектите на гранита, хубавото при тези неща е, че ще може да си сложиш мивка за монтаж под плот. Има и още един материал който се нарича ... (забравих му името) и е в различни цветове и може да се прави всичко с него, но една ивица с размери около 3600/700 е към 1000 пари а до тях ще трябва лепило, пдч за пълнеж...

Материала се казва "Corian" или така наречения "кадифен камък".
Прав е shadowman за цената, но пък какви работи се правят от него
просто не е истина.
Светлите цветове като ги осветиш отвътре и светят и става направо разкошно.
Материала е на DuPont и затова му е такава цената, но пък се формова на топло и може
мивката да е направо едно цяло с плота.

П.П.
Ако правите плот от камък и го удебелявате искайте на го подлепят на герунг.
Много от фирмите ще ви убеждават, че неможе да се направи - просто си трябва
малко повече време и майсторлък и не им се занимава.
При право подлепване става по-бързо и лесно, ама и много грозно според мен.

# 177
http://m2tomova.snimka.bg/properties/novata-kuhnya.720147.Това е "Corian",Врати ,плот и мивка всичко е от този материал.

# 178
WomanitKa, Честито! И трвоята кухня е много хубава! Дълги години да й се радваш и вкусни маджи да готвиш там без проблеми!

Благодаря сега сме на тема маса. Май ще я поръчваме от същия дърводелец за да е еднакъв цвят с кухнята Simple Smile Но ще се радвам на предложения за вид от ваша страна.

# 179
Благодаря ви, изглежда супер този камък.

Общи условия

Активация на акаунт