Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 79 973
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

Искам да попитам какъв крем се използва зза украсяване със шприц върху фондан?
Пак да попитам... Thinking

Маслен крем или Роял айсинг.

vilana, Много е сладко тортето. Много приятни пастелни цветове.

Бадем, ако знаеш как мразя пуховци.... На втората торта са се получили по-добре.

Only_you, много хубаво сърце

Mishoka, енгритата са страхотни. Най-добре ти се е получило червеното... те са малко стилизирани и всички петна по тях са като апликации отгоре върху телата, но и нарисувани ми харесват.

Марулич, мадагаскарците са уникални!

Ани, тази с боичките много ми допадна.

kikiridka, много хубаво барби.

Ето и от мен малко мат"риал- да ме посдъвчете и мен малко.

Тук още се опознавахме с домашното тесто и попрекалих с боите при оцветяването.

Тези 2-те са за едно детенце празнуващо в 2 различни дни и обичащо Бейби ТВ

# 61
  • Vaudreuil Canada

Искам да попитам какъв крем се използва зза украсяване със шприц върху фондан?
Пак да попитам... Thinking

Маслен крем или Роял айсинг.

И аз си помислих за РА но някак си не ми се вписа в понятието "крем"

# 62
Момичета, страхотни торти сте направили всички, особено Мина:)

Искам да ви попитам как постигате наситено червено и наситено зелено. Кои бои ползвате?

Пепи, на мен ми харесват наситените ти цветове. Сподели, моля те, как направи зеленото и червеното в петата отгоре-надолу торта (светло-синята).

Решила съм за Коледа да правя меденки с украса и торта и искам да пробвам сама да си направя фондан и да го оцветя. Май се захващам с трудна задача като за абсолютно начинаещ, нали?

# 63
Ванче, благодаря за отговорите !Шоколадово тесто ще направя тези дни само да си набавя глюкоза ,а иначе прибягвам до него заради черния цвят дето не мога да го направя с купения фондан.Благодаря и за второто ми питане! Peace
Шеметче ,Пепи ,благодаря и на вас ,подозирах го ,че май ще има участие масления крем с който измазвам тортите ,но не бях сигурна.А РА не знам какво е ,в библиотеката  видях с белтъци ,ще почета и за него!
Пепи,тортите мн ми харесаха,супер са си цветовете!
Бадем ,и твоите герои са супер!
Мишоче,добро изпълнение ,птичките са си супер!

# 64
Джорджита,прекалила си мъничко с пудрата захар намажи си ръцете с глицерин и измеси така тестото,ако е необходимо мазни си няколко пъти ръцете с глицерина .Става идеално пластично
Албенка мерси много получи се идеално тесто след съвета ти  Hug
Сега да попитам и за бойте за оцветяване-ей тези намерих,ама не знам дали стават?Някой ползвал ли ги е?Или кажете вие какви бой поръчвате?

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 16:37 от jiorjita

# 65
може ли да ме посъветвате как да направя твърда шоколадова подложка. за надпис или за фон за поствяне на други елементи (да се вижда и да е ядлива)
благодаря

# 66
  • София
Здравейте,
нямам много опит в тортоправенето и за това искам да питам дали е удачно вита торта да се покрива с фондан? Ако да, има ли някакви тънкости при слагането на фондана в/у тортата.
Благодаря предварително!

# 67
  • Vaudreuil Canada
Здравейте,
нямам много опит в тортоправенето и за това искам да питам дали е удачно вита торта да се покрива с фондан? Ако да, има ли някакви тънкости при слагането на фондана в/у тортата.
Благодаря предварително!

Няма проблем - както при другите торти - изчакваш да си поеме кремове или да стегне - измазваш с маслен крем и покриваш - някои слагат кръгъл блат отгоре за по-гладко  Mr. Green

# 68
  • София
Шемет, благодаря за бързия отговор  bouquet

# 69
Лукс честита ти калинка-Бери!/ онуй манечкото, дето ти висеше отпред в слинга?!/ Лелеее колко бързо менава времето, особено отстрани-нали. Много хубави кецки си и спретнала!
Пепи ЧРД с голямо закъснение-да си здрава и никога да не секва творческото ти вдъхновение! Всички торти са прекрасни, пуховци, светкавици-всичко. А в тъмно червения цвят на розите съм влюбена-как го постигна?
Милейди права си-изглежда много лесно това мече, но всъщност си е врътня. Повече ме затруднява измазването, отколкото шприцоването.
ДееДее83 няма фондан под крема. Измазано е с паста от трохи от блатове, маслен крем и течен шоколад и след стягане наслагах фонданените части-коремче, муцунка, очи и т.н. После шприцовах с крем-разбита течна сладкарска сметана+Оле шоколад на д-р Йоткер+течен шоколад.
Онли ю хубаво е сърцето и розите още по-хубави, ти си знаеш за перипетиите. Единствено едно потънало пръстче виждам.
Бадемче много са ти хубави Пух и ко, особеннно на 2-рата торта-много герои, много нещо!
Вилана добре ти се е получила Мини, ама другия път -всичките герои, няма да разочароваш рожденничката я! Naughty
Мегало това са платки по 1см.-3 бр. с размер мисля 25/25 см. На фирмата "Сладък път" са в картонена опаковка-има ги в почти всички големи магазини, а тези на "Кедър" са същите, но в целуфанена опаковка и съм ги виждала само в Кауфланд/аз ползвам тях/. А шакаладова плочка ще направиш като разтопиш шоколада и го излееш върху целофан например, като постегне малко/но не напълно/ го изрязваш в желаната форма и оставяш да се достегне в хладилника, после само отлепяш целофана.

# 70
Привет дами.Най-после и аз успях да седна да ви изкоментирам.
Мариета,и двете тортички на тема Дора са се получили много добре.Справила си се екстра със апликациите.
Мина,сватбените торти са уникални и прекрасни.
Марулич,намам думи вече за твоите красоти.
Ани Д,и двете тортички са супер.
Кикиридка,добро барби .Браво!
Мегало,тортата е добре само цветовете ама ти си го знаеш.А вече са ти го казали отстрани може да сложиш лента за да е гладко.
Цолова,страхотни мечета.Много са сладички.Я кажи със какво шприцова,гледам и втората е загладена не е със фондан.Със какво?
Лукс,страхотни патъчки.
Мишока,тия сърдити врабчета много готини.
Онли,не знам какво не и харесваш розите са супер.
Пепи,за твоите красоти нямам думи.
Бадем,пуховските торти са супер.
Вилана,много готини цветове .Тортичката е супер.

Мисля че успях да наваксам със тия 4 страници и се надявам да не ви изпускам вече толкова.

# 71
Ето и една тортичка от мен.Нищо особенно,хората нр искаха никаква украса,просто да си я хапнат.Ама аз турих туй онуй че немога така голо.Както се вижда пак не е гладко заливането,ама това ссамо Албенка го може.

Да ама сега така са я харесали че искат още една за четвъртък ама без шоколад че по лесно да се реже .Да съм я измазала със нещо.
Та събирам идеи,казвайте със какво да я измажа.

# 72
ditsan, и на мен ми искаха тази неделя торта с шприцована сметана отгоре и няма да ти казвам каква излагация стана. Въобще нямам опит с шприцоване, нито пък знам подходящи кремове. А пошът ми  е от Икеа и е пълен боклук. Шприцовам аз отстрани, шприцовам и по едно време сметаната просто започна да се свлича  Embarassed, загладих и замазах с едни шарени пръчки и това беше. Добре, ама жената хареса много тортата на вкус и ме навива да се пробвам пак с това шприцоване. Направо си ме амбицира. Сега търся и аз подходящи кремове, ще си взема някакъв хубав шприц и ще се уча.
Искам да ви се похваля с този уред, който ми подари една приятелка, много му се радвам, още не съм го ползвала:

и един кътър за рози, ето такъв:

# 73
Аз си поръчах същия уред но тези назъбените нещо ни ми режат хубаво.Може би аз не се справих  newsm78 но идва ред на още една торта /за моята кръщелница/и ще се пробвам пак.

# 74
Мишок, при все, че тия пилци вече се бутат с Николета ти Лозанова да се показват от всеки шкаф и ъгъл, трябва да отбележа, че тортата ти е много жива и пъстра. Браво ти!!!

Only_you, от скромния изглед "отзад", който ни даваш само тортата изглежда много изчистена и хубава. Не знам какви перипетии е имала, но на снимката е прекрасна торта.

Пепи, тортата с розите е страхотно романтична! Много ми хареса!

Торти с Мечо Пух, Микита и другата пасмина ми е трудно да коментирам- простете ми, но са ми силно непоносими тези твари.

Мариета, резачката е страшно удобна- аз поне моята я ползвам непрекъснато. Хубав избор е направила твоята дружка за подарък  Peace

Сега моята грозновата, лишена от вдъхновение торта да си пусна. Не я харесвам, има торба дефекти, преправях в едни останали 10-на минути, но така или иначе не стана. Второ пиратско парти за толкова кратко и така в последния момент решено, след като вече имах друг план тотално се оказа пагубно за моята муза.

Повече снимки ТУК

Роклята на малечко беше тази (снимката не е моя)- и е ярко червено, а не розово.

Общи условия

Активация на акаунт