Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
Да, необходимо е да се нанесе крем под захарната глазура, тъй като ако не го направите, тя може да прозира, да стане нервна и дори има опасност покритието да се свлече. Най-добре е да използвате маслен крем, леко разреден кайсиев конфитюр или шоколадов ганаш с повече шоколад, за да осигурите по-добро придържане.
-
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
С какво се слепват елементите на фигурите и с какво се залепват самите фигури към тортата?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?
Не мога да коментирам, че много съм изпуснала, макар да хвърлям по едно око в темата...
А сега сериозно - не знам какво стана, тортето трябваше да е нещо като възглавничка във формата на сърце и отгоре букет рози и може би преплетени халки, като за тях не бях много сигурна (това беше моето виждане, но то се разминаваше с виждането на баща ми - за техните кумци беше тортата). Направих я, измазах я и я сложих в хладилника... от тук насетне какво е ставало не знам, но когато извадих тортата тя беше полуизпаднала от подложката. Все едно цяла нощ е стояла под наклон. Видях се в чудо, защото нямах и време естествено да преправям, камо ли да правя нова. Съответно формата на възглавница ... нямаше и помен, уж пооформих и покрих и тук идва моето малко диваненце. Явно много искаше да я вземе и махне от подложката... потънаха пръстета. Гладих, гладих, гладих ... но остана едно вдлъбнато пръсте, а исках тортата да е изчистена и съответно нямаше как да прикривам дупката от пръста с нещо, каквото и да е. После ми се каза, че не можело така да има празна част на тортата - да съм сложела нещо. Направих халки - не ги одобри, нека бъдело надпис. Ядосах се, напъхах набързо в молда цифретата и приключих.