Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 80 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Уоууу, колко много красоти сте направили...браво на всички ви   bouquet Не мога да коментирам, че много съм изпуснала, макар да хвърлям по едно око в темата...

*MILADY*, не знам какво не й харесваш на пиратската тортичка...екстра си е даже!  Peace

Колкото до резачката и аз имам такава, но нещо не съм очарована...Има ли някаква тънкост как се работи с нея?  newsm78

# 76
Aз нямам точно такава а обикновенна шивашка за някакви стотинки.Кръгчето е някаква ламаринка,ползвам го за имитация на шевове за чанти и т,н
Мариета,аз за сметаната направо я отрязах.Казах и ако иска сметана да си ходи във сладкарница.
Аз имам една измислена смес която използвам за измазване и става много гладко почти като фондан,но се интересувах от нещо друго дали има.
Ето тази е правена така,имаше още една ама не мога да я намеря
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1694239167868.83261.15 … 74379&type=3#!/photo.php?fbid=1848534385152&set=a.1694239167868.83261.1594474379&type=3&theater
червената на края

# 77
Колкото до резачката и аз имам такава, но нещо не съм очарована...Има ли някаква тънкост как се работи с нея?  newsm78
Да, има! Просто я пуснете в боклука.  Laughing Имам я от години и накрая установих, че това не е резачка, а само "отбелезвачка". Тоест, правиш си релефи с нея. Откажи се да режеш. Няма начин!
MILADY - Не обиждай пилците, моля, че утре и мен ме чака поредната серия.
Пиратската торта е хубава, но изобщо не прилича на твоя торта. Незнам защо. Явно, повторението в такъв кратък срок не ти се е отразило добре. Да ти е живо и здраво малкото пиратче.
Дитсън - ти веднага намести новата балеринка, а? Тортата ти.... ами не ми харесва. Претупала си я и кофти си я боядисала.
jiorjita - Тези бои стават за Овалете. За другите теста са доста неикономични, защото се поглъщат в огромни количества за да постигнеш наситен цвят.

Днес явно съм настроена критично и е по-добре да млъкна, докато не съм обидила някой.  Rolling Eyes

# 78
Ами знам,и аз не я харесвам ама и те нямаха никакви претенции.А и ми беше по добре на срещата отколкото да вися торта да правя  Mr. Green

# 79
Харесва ви тортата, защото не давам много снимки Wink А сега сериозно - не знам какво стана, тортето трябваше да е нещо като възглавничка във формата на сърце и отгоре букет рози и може би преплетени халки, като за тях не бях много сигурна (това беше моето виждане, но то се разминаваше с виждането на баща ми - за техните кумци беше тортата). Направих я, измазах я и я сложих в хладилника... от тук насетне какво е ставало не знам, но когато извадих тортата тя беше полуизпаднала от подложката. Все едно цяла нощ е стояла под наклон. Видях се в чудо, защото нямах и време естествено да преправям, камо ли да правя нова. Съответно формата на възглавница ... нямаше и помен, уж пооформих и покрих и тук идва моето малко диваненце. Явно много искаше да я вземе и махне от подложката... потънаха пръстета. Гладих, гладих, гладих ... но остана едно вдлъбнато пръсте, а исках тортата да е изчистена и съответно нямаше как да прикривам дупката от пръста с нещо, каквото и да е.  После ми се каза, че не можело така да има празна част на тортата - да съм сложела нещо. Направих халки - не ги одобри, нека бъдело надпис. Ядосах се, напъхах набързо в молда цифретата и приключих.

Пепи, бялата торта с розите е страхотна! Много много ми хареса. Честно казано другите направо ги пропуснах, в тази ми останаха очичките ...

Милейди, не знам кви кусури й намираш, ама щом си казала. Да е жива и здрава малката пиратка.

Кой ме спира да публикувам, м? Дитсън, е то оставаше да не дойдеш заради торта, ааамахаа.

# 80
цолова, благодаря за указанията. още не съм решила как да я направя тая торта.

# 81
Дитс, шоколадовия крем,  с който шприцовах съм описала в предния си пост, а пропорции-на око, например на 300 мл. сметана 1 Оле шоколад8приготвено с 300мл. прясно мляко и 2/3 от опаковката течен шоколад /шоко крем/ на Стилла долче от Кауфланд.
Милейди и ако на това му викаш липса на вдъхновение...ти си знаеш, но резултата ми харесва, особенно набрания плат отстрани, като препратка към тоалета на малката пиратка-Да ви  е жива и здрава!
Онли ю не се кахъри за сърцето, и така е станало хубаво и гаранция е зарадвало "виновниците" за направата му. А ти вземи се заложи някоя нощ до хладилника -да разгадаеш кой аджеба е тоя разбойник дето бута тортите Naughty

# 82
Чудя се какъв шоко крем да измисля за между блатове ,хем да става бързо ,хем по-евтин вариант ... newsm78 та става ли добре крем Оле (разтворен по опаковката) + разбита течна сметана ???или друг вариант!

# 83
Момичета, искам за рд-то на малката да направя еклерова торта. Т.е. 2 торти - едната за самия Ден Wink, другата по-голяма за след няколко дни, когато ще е купона.

Въпросите ми са няколко.
Тъй като ще ми трябват много еклери (не знам точно колко), мога ли да ги направя тези почивни дни и да ги мушна във фризера? После как се процедира с тях, не мога замразени да ги сложа в тортата, на стайна Т от предния ден ли да поседят?
Искам тортата да е с два различни крема за контраст. Единият да е шоколадов или някакъв друг, а вторият ванилия. Или пък друга комбинация, каква? И кой крем да е за еклерите, които ще замразявам? Да не вземе да се развали нещо newsm78
И откъде да си поръчам от ядящата се хартия? И преди се е объждал този върпос, ама като не ми е трябвало....  Embarassed Какви са особеностите за нея? По индивидуален проект ли отпечатват картинката?
Разчитам на вашата помощ, че за първи път ще правя торта за рожден ден и да не взема да се изложа.

# 84
Моят фондан дето мислех,че е станал добре се оказа,че хич не го бива.Днес ходих да си купувам бои и видях готов и реших да взема едно калъпче да видя как точно трябва да е и дали моят е така е оказа се че няма нищо общо.Купеният си е направо като пластелин-супер е на допир,мек и съвсем гладък.Моят за сметка на това е мек,ама хич не мога да кажа вече,че е гладък след като опитах другия.Захарта направо си се усеща как стърже в него.Как точно правите вие за да ви стане фондана.Захарта само да кажа,че я пресях 4 пъти преди да замеся.Да не трябва да се топи по някакъв начин захарта?  newsm78 newsm78 newsm78
П.П. Направих и първата си фигурка от фондан. Една гъсеничка стана бонбон направо.Много ми хареса как се получи,а и като за пръв път  Embarassed Embarassed Embarassed

# 85
  • Бургас/Пз
Здравейте, момичета! Благодаря за хубавите думи за тортите ми! 20 дни не бях правила нищо и ме сърбяха ръчичките вече, та си поначесах крастата с 4 торти за 5 дни Simple Smile

Мина, благодаря ти, че наминаваш през страничката ми, за мен е чест Simple Smile Сватбените торти съм ти казвала колко са невероятни, но бялата ми е фаворит Simple Smile
Кикиридка, много ми харесва издължения силует на Барбито, супер е  Peace
Ванче, радвам се на оценката ти мнооого, направо крилца ми поникнаха Simple Smile
Мегало, добре е станал динозавъра, а другият път вместо чиния, ползвай подложка и тортата ще изглежда още по-добре Simple Smile  Peace
Цолова, ти си спецът на мечоците Simple Smile
Аууу, Луксче, страхотни обувки, да е жива и здрава малката Бери и смело да тича напред Simple Smile
Пухче, благодаря ти, уж изглежда по-лесна - обаче статива доста ме узори, докато изсъхне и го закрепя, както искам, та ми се отвори повече работа , отколкото с Микитата Simple Smile
Пепи, страхотни торти, но защо на някой подложките са като оръфани отстрани  Rolling Eyes
Мишоче, много готини енгрита, направо все едно ще клъвнат всеки момент Simple Smile Малко луфт има между двата етажа, и на тортата с дъгата и Мечо Пух ми направи впечатление също , че има. Що така, бе, душко? Иначе за Микитата си права, ама това ми е втори опит - една година след първия, така че тепърва ще им свиквам Simple Smile
Онли ю, фен съм на розите ти, искам уроци  Hug
Бадем, и двете торти с пуховците са мнооого хубави Simple Smile
Вилана, много сладка розова торта с Мини Simple Smile

# 86
  • София
Tani4ka_04
Картинката от тук или техен шаблон или твоя снимка, както си решила, форматът е А4.
За еклерите - аз съм приготвяла само черупките предварително и ги пълня непосредствено преди сглобяване на тортата.
jiorjita захарта за фондана не се топи по никакъв начин просто трябва да е много фина  Peace

# 87
Влизам да ви кажа кави ги свърших днес.
Забърках масло 125гр  с половин кутия кондензирано мляко.След като се разби хубаво добавих една малка кафяна чашка сметана и 3 лъжици голди микс.Оставих да се разбие хубаво и добавих прахообразна жълта боя.Стана перфектна консистенция за измазване.Измазах веднъж направо в/у блатовете и оставих за 3 часа да стегне.Не беше стегнало хубаво,на пипане седеше мекичко но някак беше засъхнало.Затова добавих още половин пакетче масло и доразбих пак,измазах втори път и със нагрят нож загладих Мале,стана като стъкло.Ако успее и хубаво да стегне ще е върха.Мисля да я оставя до сутринта така,за да видя дали няма да прозира някъде  и ако се наложи пак да измажа.
Утре ще докладвам.

# 88
  • София
Здравейте! Хайде и аз да се запиша в новата тема.
Marieta, много хубави апликации.
Mинa, великолепни торти. Толкова нежни и изящни.
marulka_s, страхотна торта. Толкова добре си направила всичките герои от фолмчето.
ani_d, и двете  торти много ми харесват. Тази с палитрата е много цветна и заредена с настроение.
kikiridka, много хубава Барби.
мегало, динозавъра се е получил много добре.
colova, много сладки мечета.
lux, честити проходили крачета! Много хубави обувчици.
_Пепи_, както винаги много хубави торти. Много ми харесва цвета на розите.
Mishoka, много ми харесва тези сърдити пилета как са се намятали едно върху друго. Даже си представям как някое се е забило с клюн в стената от другата страна на тортата.
Only_you, въпреки всичките ти перипетии покрай тортата е станала много хубава. Може да си се разочаровала, че от крайният резултат се различава от първоначалната ти идея, но не бива да я окачествяваш като провал. Страхотни рози, много нежна торта се е получила.
Бадем, много сладки пуховски торти. На първата птичето рисувано ли е? Много е красиво.
vilana, много хубава е станала тортата с Мини.
ditsan, много ясно, че за срещата трябва да се вложат повече усилия отколкото за тортата Laughing . А и важното е, че тези за които е била предназначена са я харесали и са поръчали още една.
*MILADY*, много ми харесва и тази пиратска торта. А малкият пират е страхотен сладур.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт