Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 80 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас/Пз
Аз да взема да си довърша коментарите, че предишния път малкото диване падна и се наложи бързо да стана от компютъра Simple Smile Здрава му е главата още, ама да видим докога  Mr. Green

Лия, за боите да си кажа - ползвам червеното и черното на Бейкъри и зелените цветове на Шугърфлейр, доволна съм , добре се получават наситени цветове Simple Smile
Жоржита, турското Овалете добре се оцветява с тези боички, не знам ти какво тесто ползваш, но нямам идея как става с домашните теста. Я кажи ти точно какво готово тесто си купи , на коя фирма, от къде и на каква цена? Simple Smile
Милейди, съжалявам за творческата дупка , но хич не й личи на тортата  Mr. Green Да ти е жива и здрава малката пиратка Simple Smile
Дитсън, тортата която си показала във фейсбук с какъв точно крем е измазана. Чакам да кажеш и за последния ти опит как се получило.

Аз тази седмица бях в тортена шоколадова серия. След тортите с палитрата и Мики Мауса , които и двете са шоколадови, следват една за домашна употреба и една цигулка, пак и двете много шоколадови Simple Smile
На цугулката не ми харесва, че се наложи да слагам фитил най-долу, обаче при пренасянето върху официалната подложка, не упях да я сложа както трябва и се набръчка долу в основата  Rolling Eyes Confused Whistling

Доволна съм много от шоколадовото тесто, смесено със съвсем малко Овалете, за да се получи цветът , който исках. Иначе Черният цвят се получи изключително лесно , само с няколко капки боя. Струните са от конец, не можах да измисля от какво друго да ги направя  Embarassed

Ето и другата шоколадова и домашни шоколадови бонбони

# 91
Добър вечер и мерси за коментарите по Барбито!Аз не коментирам защото сте на светлинни години пред мен!Комплименти за всички!Ditsan,беше публикувала преди време едно кремче с кокосово мляко и маскарпоне ,не можах да го открия назад по темите,имаш ли някъде рецептата?Искам да правя Макуин надявам се да стане с него!

# 92
момичета, взех нещо подобно на това, с намерението евентуално да го ползвам за фондан или гъм пейст. трябва ли да 'намажа' формата с нишесте предварително и после да 'излея' фондана. и въобще как се възприемат по-обемни фигури, изцяло от фондан? сигурно трябва да се отстранят от тортата преди да се яде?

http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=649335E9-423B-52 … 00D&killnav=1

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 00:24 от мегало

# 93
Кикиридка,лошото е че аз никога не записвам и винаги действам по интуиция и на око.Но тъй като тоя крем го правих за тортата за предизвикателството/ако е този де/го има във описанието.Ето го
Експериментирах със крема/защото тортата беше за моят Имен ден,а домашните ми са най –големите критици/и се получи нещо страхотно.Затова ще го споделя със вас.
1 консерва кокосово мляко сложих да се затопли на котлона ,добавих и две малки пакетчета кокосови стърготини.Оставих  докато завря и махнах от котлона.Оставих да изстине напълно.
През това време разбих една малка кутия маскарпоне,добавих към 150мл прясно мляко,1консерва кондензирано мляко и сгъстявах със голди микс.Накрая добавих и около 150-200 мл сладкарска сметана,добавих кокосовото мляко със кокосови стърготини и накиснати предварително във ром стафиди.Разделих крема на две и във едната част добавих ментов екстракт от прясна мента и малко зелена боя.
Сиропирах блатовете със кокосово мляко.

Ани,във фейсбука както и тук тортата която съм показала е шоколадовата дето не струва за нищо.
Залята е със шоколад.
Ето и отчета от снощи

Прозира малко по ръба,но ме е страх че това няма как да го оправя без да заобля ръба.Затова във момента съм във мислене какво да сложа там за да прикрия.Имам крем,освен да се пробвам да шприцовам борд ама аз пош и накрайници нямам та ще видим.Иначе,крема е засъхнал и си има нещо като слой коричка/не знам как да го обесня,при пипане не цапа а е мекичко/Не е като фондана,твърдо и бетон след като е стегнала,но не е мека и както когато е измазана само със крем.На мен лично ми харесва много и е доста удачно вместо фондан.Крема става и за шприцоване,пробвах със една фуниика.Мисля че и сметаната която е във крема е много малко за да даде някакви ядове за захарните фигури.Но имам време и затова сега ще пльосна едно цветче отгоре за проба до довечера да видя какво ще стане/как не се сетих снощи да го направя/.
Имам обаче едно притеснение което не знам как да  реша.Детето иска украсата да е със рози ,цветя и пеперуди.Разни звездички и сърчица на тел.Аз съм ги направила ама сега ме е страх че тая тел като я набуча,ще натежат нещата и ще направят тортата на попара.Дори когато е със фондан,знаете почва да става голяма дупката около букетчетата.Та да рискувам ли или просто да ги лепя отгоре без да са на тел.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 09:36 от ditsan

# 94
Диде, набутай букетчетата в една сламка и я забий надълбоко, както се слагат цветя в капсуки, ако се сещаш

# 95
  • София
Момичета, имам въпрос. РД на сина ми е в събота. Днес ще направя тортата, утре мисля да я покрия с фондан и украся. Има ли опасност да стане нещо на тортата до събота, фондановото покритие да се развали или да се втвърди много? Как е най-добре да съхранявам тортата до събота?

# 96
Момичета, имам въпрос. РД на сина ми е в събота. Днес ще направя тортата, утре мисля да я покрия с фондан и украся. Има ли опасност да стане нещо на тортата до събота, фондановото покритие да се развали или да се втвърди много? Как е най-добре да съхранявам тортата до събота?
Няма проблем,преди рязане я остави за 10-15 мин на стайна ако е много стегнала.Но можеш и да си я сложиш във кутия и така във хладилника.
Марулич, Hug  bouquet благодаря съкровище ,много ми помогна.

# 97
  • Бургас/Пз
Диди, извинявай, аз съм се обръкала за една от тортите във ФБ, мислех, че е с крем, но съм се объркала, тя е с фондан Simple Smile Понеже вечер преглеждам от телефона и така ми се е сторило Simple Smile

# 98
Няма проблем,преди рязане я остави за 10-15 мин на стайна ако е много стегнала.Но можеш и да си я сложиш във кутия и така във хладилника.
Марулич, Hug  bouquet благодаря съкровище ,много ми помогна.

Благодаря  Mr. Green

# 99
момичета, взех нещо подобно на това, с намерението евентуално да го ползвам за фондан или гъм пейст. трябва ли да 'намажа' формата с нишесте предварително и после да 'излея' фондана. и въобще как се възприемат по-обемни фигури, изцяло от фондан? сигурно трябва да се отстранят от тортата преди да се яде?

http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=649335E9-423B-52 … 00D&killnav=1

Май никой не ти разбра въпроса, за да може да отговори... Thinking

# 100

да, не можах да намеря правилна картинка на нещото. това е нещо като форма (молд), но не е силикон
може би тук се вижда по - добре. само, че, аз не искам да правя близалки, а фигура от фондан, която да лепна на торта и да оцветя

http://www.wilton.com/technique/Lollipops

# 101

да, не можах да намеря правилна картинка на нещото. това е нещо като форма (молд), но не е силикон
може би тук се вижда по - добре. само, че, аз не искам да правя близалки, а фигура от фондан, която да лепна на торта и да оцветя

Аааааааааааа, молд кажи, да те разберем Simple Smile Значи, понамазваш с нишесте отвътре и добре натъпкваш фондана, като почистваш ръбчетата отстрани. Оставяш малко в хладилника и после вадиш. Ако не е много обемна, може и да не стои в хладилник, но голяма - ще се разлигави, ако се опиташ да я извадиш от калъпа, преди да се е стегнала. И фонданът не се излива, да не би да имаш нещо друго предвид?

# 102
ani_d, много ти благодаря, че отговори на питането ми   bouquet

# 103

Аааааааааааа, молд кажи, да те разберем Simple Smile Значи, понамазваш с нишесте отвътре и добре натъпкваш фондана, като почистваш ръбчетата отстрани. Оставяш малко в хладилника и после вадиш. Ако не е много обемна, може и да не стои в хладилник, но голяма - ще се разлигави, ако се опиташ да я извадиш от калъпа, преди да се е стегнала. И фонданът не се излива, да не би да имаш нещо друго предвид?

благодаря ти.
аз не боравя още с всички термини, затова и 'излея' ми е в кавички Simple Smile. точно това, което си обяснила имам в предвид. ще направя едно пробно довечера и ще се опитам да я боядисам. фонданът ми е бял. може да пробвам и с гъм пейст, още не съм го отваряла

# 104
  • Бургас/Пз
Някой пробва ли вече този фондан, интересува ме дали се цепи по ръбовете  http://www.hitrini.com/product/2064/vizyon-byal-fondan-1-kg.html

Общи условия

Активация на акаунт