Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се нанесе крем под захарната глазура и какъв?
Да, необходимо е да се нанесе крем под захарната глазура, тъй като ако не го направите, тя може да прозира, да стане нервна и дори има опасност покритието да се свлече. Най-добре е да използвате маслен крем, леко разреден кайсиев конфитюр или шоколадов ганаш с повече шоколад, за да осигурите по-добро придържане.
-
С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
-
С какво се слепват елементите на фигурите и с какво се залепват самите фигури към тортата?
-
Колко дълго издържат захарните покрития?
. Блатовете станаха много тестени и сбити, не вярвам това да е нормалният им вид, поне на снимките не изглеждаха така
. Когато забърках сместа беше много пухкава, не знам какво обърках , уж всичко по рецептата направих!
.
.
Като гледам рецептата и на Хулиганка е същата като тази, по която аз съм ги правила. Като цяло основната разлика в рецептите за червено кадифе е в масления продукт - едните са с масло , другите с олио и едните за с прясно мляко, а другите с батърмилк.
От сега съм в чуденка как ще ги докарам и двете..но да видим дали пак ще се излагам, или може да е по-сносен резултата.


чудни тортички, много радват


... пише, че съдържа минимум 50% какао. Просто съм намерила хубав шоколад, защото съм пробвала и с други и ми се пресече тестото.